icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

8 Başlıkta Doğru Rezervuar Seçimi

Rezervuar seçimi klozetten bağımsız bir konu olarak düşünülmezken, hem rezervuarın hem de sifon sistemlerinin kendine özgü kritik farklılıkları var.

  • 29 Eylül,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 295 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Rezervuar, klozet ile takım olarak satılsa da; form, kapasite, duvara göre pozisyonu, gömme seçenekleri, banyonun uygunluğu ve uyumlu oldukları sifon sistemleri gibi göz önüne almanın gerekli olduğu birçok başlık var. Gelin hepsine yakından göz atalım.

banyoda ceviz rengi koyu ahsap duvar rafi lavabo tezgahi, babel serisi klozet

Rezervuarın klozetinizin boyutlarına uygun, banyonuzun boyutlarıyla da uyumlu olması gerekir. Klozetinizin arka kısmına uyacak şekilde tasarlanmış bir rezervuar seçmelisiniz. Ayrıca, montaja uygun deliklere sahip olduğundan emin olmalısınız. 

Su tasarrufu
Tasarruf sağlamanın en akıllıca yolu düşük hacimli rezervuarları tercih etmektir. Çift kademeli rezervuarlar veya düşük litreli rezervuarlar, su kullanımını azaltmanıza yardımcı olacaktır. Böylece, uzun vadede su faturalarınızı ve çevresel etkinizi azaltabilirsiniz.

mat inci rengi dove serisi asma klozet

Kalite ve dayanıklılık

Evladiyelik konseptinin birebir uyması gereken ürünlerden biri rezervuardır. Rezervuarın kaliteli ham maddelerle ve modern yöntemlerle dayanıklı bir şekilde imal edilmiş olması önemlidir. Uzun süreli kullanım için dayanıklılığın ve güvenilirliğin sağlanması önemlidir, çok ucuz veya düşük kaliteli rezervuarlar, zamanla çeşitli sorunlara yol açabilir.

Yedek parça ve onarım kolaylığı

Rezervuarın ve sifon sisteminin yedek parçalarının kolayca bulunabilmesi ve değiştirilebilmesi önemlidir. Ayrıca, onarım ve bakım gerektiğinde erişimi ve işlevselliği kolay olan bir rezervuar seçmeniz yararınızadır. Gömme rezervuarlar yer tasarrufu ve şıklık konusunda öne çıkarken bu noktada handikap yaratabilir. Aksine klasik rezervuarların ve sifon sistemlerine kendi başınıza kolaylıkla müdahale edebilirsiniz. 

 

idea serisi duvara sifir klozet, estetik, verimli, gurultusuz ve hijyenik klozet

Gürültü düzeyi 

Bazı rezervuar ve sifonlar çekildikleri esnada ya da su dolarken çok fazla gürültü çıkarabilir. Aramızda sabahın sessizliğinde üst kattan gelen sifon sesine irkilenleriniz vardır. Ev içinde de farklı saatlerde uyuyup kalkan hane bireyleri için gürültülü sifonlar rahatsız edici olabilir. Gürültü sizin için bir sorunsa, temizleme gücünden taviz vermeden yumuşak çalışması amaçlanan rezervuarlar veya aynı sürede daha sessiz dolum sağlayan sifon sistemleri arayın.

Yıkama verimliliği 

Yıkama verimliliği, klozet temizliğini korumak ve olası tıkanıklıkları önlemek için kritik önem taşır. Her yıkamada atıkları sorunsuz ve verimli bir şekilde gideren bir rezervuarın peşine düşün. Yüksek su basıncı sağlayan veya özel olarak tasarlanmış temizleme sistemlerine sahip modelleri araştırın.

siyah renk asma klozet, siyah klozet estetigi, siyah gomme rezervuar paneli

Estetik ve tarz

Tuvaletinizi ve banyonuzu tamamlayacak bir tasarım veya stili göz önünde tutmalısınız. Klasik rezervuar tipleri banyoda göz önünde duran büyük parçalardır ve dış görünümleri bu yüzden önemlidir. Gömme rezervuarlarda göz önünde olacak tek parça duvardaki paneldir ve bu paneller şu an sundukları farklı malzeme ve renk seçenekleri banyo ya da tuvaletinize tarz açısından boyutlarından çok daha fazlasını katma potansiyeline sahipler. İnci rengi bir panel ile klasik bir tasarımı minimalist bir ekleme ile tamamlayabilir veya krom rengi bir duvar paneli ile modern banyonuzun çizgisini devam ettirebilirsiniz.

kale banyo versus gomme rezervuar, estetik klozet, krom rengi gomme rezervuar paneli

Marka ve güvenilirlik

Kale Banyo gibi uzun yıllara meydan okumuş, bilinen ve güvenilir bir markadan rezervuar seçmek, ürünün kalitesi ve performansı konusunda aklınızın rahat etmesini sağlar. Müşteri yorumları ve incelemeleri okuyarak veya tavsiyeler alarak doğru marka ve modeli seçebilirsiniz.

Rezervuar seçerken bu faktörleri dikkate alarak banyonuz ve kendi kullanımınız için en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Doğru bir süreçle hem şık, hem dayanıklı, hem sessiz hem de çevreci bir seçim yapmanız çok kolay.

 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler