icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Çevre Dostu ve Modern Klozetler

Klozet seçerken nelere dikkat etmeli, ne tarz bir klozet almalı?

  • 28 Ocak,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1267 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Bütün klozetler birbirine benziyor gibi görünse de, aralarında teknolojik olarak, form ve biçim olarak, montaj ve malzeme açısından farklılıklar bulunur. Size ve evinize en uygun modeli bulmak bu yüzden daha da zordur. Çünkü hesapta olmayan bazı detayları düşünmeli, daha da ötesi bunların farkında olmalısınız.

yuvarlak formlu beyaz ayakli klozet ve etrafinda acik rafli ahsap depolama uniteleri

Hijyenik bir klozet nasıl olmalı?

Klozetlerin öncelikle hijyenik olarak, sağlıklı bir kullanıma uygun olması gerekir. Kimyasal temizleyicilerle kolaylıkla temizlenebilmeli, bu uygulamalar sonrasında yıllarca dayanıklılığını korumalıdır. Yüzeyinde mikropların barınmasına neden olabilecek pürüzler olmamalı. Bu nedenle seramik vitrifiye ürünleri seçmelisiniz. Seramik klozetler dümdüz ve pürüzsüzdür.

ahsap gorunumlu duvar karosu ve zemin dosenmis banyoda kale banyo idea aski klozet

Özellikle sifon suyunu tutan kanal içi, zararlı mikroorganizmaların en çok barındıkları yerdir. Bu alanı sürekli temizlemeli ya da yeni teknoloji kanalsız klozetlerden birini seçebilirsiniz. Kanalsız klozetlerin yüzeyleri düz olduğu ve kanalı olmadığı için temizlik 100% sonuç verir. Kale'nin Idea ve Zero kanalsız klozet modellerine göz atabilirsiniz.

dogal ahsap malzemelerin kullanildigi banyo mekaninda ayakli klozet, hasir camasir sepeti, jut hali, ahsap kapakli dolap

SmartHijyen sertifikalı klozetler

Tüm Kale markalı klozet ve kapaklar içinde bulunan nano boyuttaki gümüş iyonu ile mikropların oluşumunu engeller. Kullanılan nano boyuttaki gümüş iyonları, ürünlerin üzerinde bulunan mikropların çoğalmasına engel olur ve var olanları yok eder. Bu nedenle Tüm Kale markalı lavabo, klozet ve kapaklarda SmartHijyen uygulaması vardır.

beyaz ve gri renklerin kullanildigi banyoda organik formlu duvara asma klozet

Asma klozet mi, ayaklı klozet mi?

Asma klozetler zeminle bağlantısı olmayan, duvara gömme sistemlerdir. Bu klozetlerin rezervuarları da gömme olur. Ayaklı klozetler ise tesisatın zeminden bağlandığı, klasik eski tip klozetlerdir. Bunların sifon sistemi açıkta ve hemen klozetin arkasında yer alır. Bu iki sistemden birini seçmek tamamen evdeki tesisat durumuna göre vereceğiniz bir karardır. Eğer evde halihazırda zeminden bir klozet için tesisat döşeliyse ve bunu asma sisteme çevirmek isterseniz önce tesisatçınızla görüşüp duvarda böyle bir sisteme uygun yer olup olmadığına bakmalı ve gerekirse zemin ve duvarı kırmalıdır. Bu tip bir inşaata girmek istemezseniz evdeki tesisata uygun bir tasarım aramalısınız.

parlak zemin ve sari duvar boyasi kullanilan banyoda ayakli klozet, havlu sepeti, yesil bitki vazolari, soyut tablo

Klozetin iki arkadaşı: Rezervuar ve kapak

Asmalı klozetler için duvar içine gömmeli sifon sistemleri hem estetik hem de teknolojik olarak en çok önerilen tasarımlardır. Özellikle su tasarruflu olan modelleri, uzun vadede hem bütçenize hem de dünyanın ekolojik dengesine yarar sağlar.

Klozet kapağı alırken klozetinizle tam uyumlu, aynı formda bir model seçin. Aksi halde dengesiz bir durum ortaya çıkar ve ürün kısa zamanda kırılabilir. Sessiz kapanan ve hijyenik özelliklere sahip kapaklardan seçerseniz, uzun vadede çok rahat edersiniz. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler