icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyoda Su Tasarrufu Sağlayan Ürünler

Bugün, duştan diş fırçalamaya kadar tüm alışkanlıklarımızı gözden geçirme vakti. Yarının suyunu kurtarmak için su tasarrufuna bugün hep birlikte başlamalıyız. Nasıl mı?

  • 31 Ocak,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1171 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Sadece su kaynaklarını korumak için değil, evinize gelen su faturalarını da azaltmak için basit birkaç hamle gerekiyor. Su tasarrufu yaparken teknolojik yenilikler kadar kişisel alışkanlıklarımız da önemli. Evdeki su harcamalarında birinci sırayı %40 oranla banyoların aldığını biliyor muydunuz? Dolayısıyla en ciddi su tasarrufu banyolarda yapılır.

Su tasarrufu sağlayan musluklar ve duşlar

Su akışını dakikada 6 ya da 9 litre ile sınırlayan duş başlıkları, suyu hava ile püskürterek zenginleştiren bataryalar, orta konumda soğuk su akıtan batarya kolları, değişken su basınçlarını dengeleyen armatürler gibi teknolojik yenilikler, su tasarrufu konusuna kafa yoran pek çok markanın ürün listesinde var.

Çift volanlı armatür yerine, tek kollu batarya seçerek su ısısının istediğiniz dereceye gelene kadar her iki volanla uğraştığınız vakit boyunca boşa akan suyu korumuş olursunuz. Hatta tercih ettiğiniz ısıyı hafızasında tutan modellerle bir damlanın bile boşa akmamasını sağlayabilirsiniz.

Eski tip bir duş başlığı dakikada 15-20 litre su tüketirken, tasarruflu bir duş başlığı ile bu değeri 9 litreye indirebilirsiniz.

Fotoselli ürünler, optik göz yardımıyla sadece musluğun altında bir hareket algıladığında çalışır. Bu sistemler, kalabalık kullanıma açık lavabolar için ideal su tasarrufu sağlar.

gomme rezervuar flush paneli

Su tasarrufu sağlayan sifon sistemleri

Akan suyun yarısını kullanmak için ikinci bir düğmesi olan sifonlar ya da başlatma-durdurma düğmesi olan sifonlardan birini seçerek su tasarrufunu evin en çok su harcayan bir köşesine daha eklemiş olursunuz. Tasarruflu bir sifon ile yıllık 35 bin litreye kadar kazanç sağlarsınız.

beyaz seramik lavabo, tezgah ustu lavabo armaturu ve dis ficalayan kadin

Su tasarrufu sağlayan alışkanlıklar

Banyo yaparken, duş almaya kıyasla 3 katı fazla su tüketiriz. Şaşırabilirsiniz ama diş fırçalarken hala suyu açık bırakanlar var. Damlayan musluk ve sifonları tamir ettirmek damlaya damlaya bir gölün boşa gitmesini önler. Banyoyu temizlerken biri temiz, diğeri kirli su için iki kova almak daha az su kullanmanıza neden olur. Deterjanı kovanın içine dökmek yerine, yüzeylere püskürtmek de suyun daha uzun sürede kirlenmesine olanak tanır.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler