icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yeni Bir Banyo İçin 5 Önemli İpucu

Eskimiş banyonuzu yenilemek veya sıfırdan bir banyo planlamak kesinlikle heyecan verici! Ancak başarılı bir sonuç için, bazı kriterlere öncelik vermelisiniz.

  • 22 Ağustos,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 601 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Mükemmel banyonun neye benzediğine dair net bir vizyonunuz varsa; bir yenileme projesi için harika bir başlangıç yapmışsınız demektir. Unutmayın tek başına vizyona odaklanmak, makul bir zamanda veya bütçe dahilinde istediğiniz sonuçları vermeyebilir çünkü ev tadilatları bir anda karmaşık bir hal alabilir. Bu nedenle çeşitli pratik hususları önceden gözden geçirmekte fayda var. İlk çekici sallamadan önce dikkat etmeniz gereken 5 önemli maddeyi sizin için derledik.

Toplam bütçenizi belirleyin
Planlamaya başlamadan önce, tadilat için ne kadar harcama yapabileceğinizi hesaplayın. Bu, hangi kalemlere öncelik vermeniz ve beklenmedik bir harcama yapmamanıza yardımcı olacaktır. Proje bütçesine malzemeler, işçilik ve aksesuarlar gibi öngörülen kalemlere dair tüm masrafları dahil etmeyi unutmayın. Ve tabii ne kadar iyi planlarsanız planlayın, yenileme sırasında beklenmeyen masraflar ortaya çıkabilir. Ortaya çıkabilecek öngörülemeyen maliyetleri karşılamak için bir acil durum fonu ayırdığınızdan emin olun. Beklenmeyen masraflar için toplam maliyetin %10-15'ini bütçelemek uygun olacaktır.

Nerede savurganlık yapıp ve nerede tasarruf edeceğinize karar verin. Yenilemenin hangi unsurlarının sizin için en önemli olduğunu belirleyin ve bütçenizi buna göre planlayın. Dokunacağınız yüzeyler konusunda titizseniz, mermer veya kuvars gibi doğal malzemelere daha fazla yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Sizin için yüzey kadar bütçe de önemliyse bu yüzeyleri aynı efekte sahip duvar ve yer seramikleri ile çözebilirsiniz. Öte yandan, işlevsellikle daha fazla ilgileniyorsanız, tesisat ve demirbaşları iyileştirmeye odaklanmak isteyebilirsiniz. En iyi fiyatları bulmak için farklı tedarikçileri ve yüklenicileri araştırmak için zaman ayırın. Maliyetleri karşılaştırmak ve adil bir fiyat aldığınızdan emin olmak için birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun.

Düzen ve yerleşime karar verin

Mevcut sıhhi tesisat armatürlerinin (tuvalet, lavabo ve duş gibi) yerleşimi, yeni banyonuzun yerleşimini etkileyecektir. Bu armatürleri taşımayı planlıyorsanız, sıhhi tesisat hatlarının yeniden yönlendirilme maliyetini hesaba katmanız gerekir. Çalışmanız gereken alan miktarını ve onu nasıl kullanmak istediğinizi düşünün. Buna göre banyoyu genişletmeniz, düzeni yapılandırmanız veya sadece bazı kozmetik güncellemeler mi yapmanız gerekip gerekmediği ortaya çıkacaktır. İnsanların banyoda nasıl hareket edeceğini ve yerleşim düzeninin ihtiyaçlarınız için işlevsel olup olmadığı da önemli bir unsur. Örneğin, küçük bir banyonuz varsa, zemin alanını en geniş seviyeye çıkarmak için kompakt unsurlar seçmek gerekecektir.

Evinizin depolama ihtiyaçlarını ve depolamayı banyo tasarımına nasıl dahil edebileceğinizi düşünün. Havluları ve banyo malzemelerini düzenli tutmak için raflara ve dolaplara ne kadar ihtiyacınız olacağı da çok kritik. Depolama bir sonraki maddemiz olan işlevsellik için de hayati önem taşıyor.

Tüm bunlar sonucu ortaya çıkacak banyonuzun yeni düzeni de aydınlatma planını etkiler. Ayna üzerinde, duşta ve banyonun diğer alanlarında yeterli aydınlatma olduğundan emin olun. Mesela alana doğal ışık getirmek için normal bir pencere ya da tavan penceresi eklemek için yapısal bir imkanınız var mı araştırabilirsiniz.

İşlevselliği hesaba katın

Banyonun belli görevleri sorunsuz yerine getirmesi gereken işlevsel bir alan olduğunu unutmayın! Günlük olarak banyoyu kullanacak kişilerin ihtiyaçlarını belirleyin. Örneğin, küçük çocuklarınız veya yaşlı aile üyeleriniz varsa, tutunma çubukları veya kaymaz zemin gibi güvenlik önlemleri almanız gerekebilir. Bir aile üyesinin hareket sorunları varsa, erişilebilir bir tuvalet, lavabo ve duş kurmayı düşünün. Bu bataryalar, engelli veya sınırlı hareket kabiliyetine sahip kişiler için banyoyu daha güvenli ve daha konforlu hale getireceklerdir.

Sürekli su kullanımı olan bir alanda rutubet birikmesi, rahatsız edici koku ve hatta küf oluşumuna neden olabilir. Bunu önlemek için banyonun yeterli kapasite ve doğru konumlanmış havalandırma çözümlerine sahip olduğundan emin olun.

Tarz ve estetik

Banyonun genel stilini belirleyin. Modern, minimalist mi yoksa daha geleneksel ya da vintage bir stil mi tercih edeceksiniz? Dekorasyon dergileri, tasarım blogları, Pinterest veya Youtube seçimlerinizi daraltmanıza yardımcı olur ve size ilham verir. Evinizin tarzını ve kişisel tercihlerinizi tamamlayan bir renk şeması seçin. Banyoda yaratmak istediğiniz havayı düşünün – örneğin rahatlatıcı spa benzeri bir atmosfer veya cesur, enerji veren bir alan.

Sürdürülebilir olması için dayanıklı ve uzun ömürlü ürünleri, yüksek kaliteli malzemeleri seçin. Suya dayanıklı ve temizlemesi kolay malzemeleri arayın. Aydınlatma, alanın genel görünümü ve hissi üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Katmanlı bir aydınlatma şeması için ortam, işlevsel ve vurgu aydınlatmalarının dengeli bir kombinasyonunu oluşturmaya çalışın.

Son olarak banyonuzun tarzını tamamlayan ve mekana kişilik katan aksesuarları belirleyin. Alanı daha davetkar hissettirmek için dekoratif bir ayna, şık bir havlu askısı veya bir sanat eseri gibi öğeler eklemeyi düşünebilirsiniz.

Sürdürülebilir bir hayat

Sürdürülebilirliği günlük hayatımızın her alanına adapte etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Banyo gibi su ve enerji, tüketiminin yüksek olduğu bir alanı tasarlarken bu bir kat daha önem kazanıyor. Düşük akışlı tuvaletler, musluklar ve duş başlıkları gibi su açısından verimli armatürler ve cihazlar seçin. Bu armatürler, su kullanımınızı azaltmanıza ve elektrik faturalarınızı düşürmenize yardımcı olabilir. Banyonuz için enerji tasarruflu aydınlatma, ısıtma ve havalandırma sistemlerini araştırın. 

Sürdürülebilir malzemeler veya geri dönüştürülmüş malzemeler gibi çevre dostu ve kaynağı takip edilebilir malzemeleri seçin. Sorumlu bir şekilde tedarik edildiklerinden emin olmak için sadece tedarikçilerden aldığınız bilgilerle yetinmeyin, üreticilerin internet sitelerinden ilgili sertifikalara ve bilgilere göz atın.

Banyonuzdan çıkan eski bataryaları ve malzemeleri bağışlamak ya da ikinci el olarak satmanın ve mümkün olduğu kadar çok atığı geri dönüştürerek banyo tadilatı sırasında atıkları azaltabilecek yöntemleri düşünün.

Bu pratik ve teknik hususlarla uğraşmak, banyonuzu hayalinizdeki gibi bir spaya dönüştürecek estetik unsurlar üzerine odaklanmak kadar keyifli olmayabilir.Ancak başladıktan sonra bir anda kabusa dönüşebilecek tadilat sürecini kolay atlatmanızı ve hayal ettiğiniz banyoya kavuşmanıza yardımcı olacaklar. Bu konuda Kale Core uygulamasından her zaman destek alabileceğinizi de hatırlatalım.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler