icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyoda Ayaklı Küvet Çözümleri

Onlar belki de banyoların en zarif tasarımları. Ayaklı küvetler lüks olmaktan çıkıp birer arzu nesnesine dönüştü.

  • 22 Şubat,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 947 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyo tasarımı sırasında karar verilmesi gereken en önemli ikilemlerden biri duş ya da küvet seçimidir. Metrekare olarak yeriniz varsa her ikisini de koymayı düşünebilirsiniz. Yerleştirme sırasına küveti cam kenarına koyabilirseniz, hem estetik hem de konfor olarak güzel bir görüntüye imza atmış olursunuz.

Küvetler çoğunlukla zeminle bir tasarlanır ancak ayaklı küvetler mekanda ciddi bir fark yaratacaktır. Biraz romantik, biraz bohem…

Ayaklı küvetlerin avantajlarından biri görsel etkisidir. Mekana girince ilk önce onlar fark edilir ve seçtiğiniz tarzı baskı olarak yansıtırlar. İçine girince yarattığı keyif başka, dışardan onu seyretmenin yarattığı keyif bambaşka olur. Ayaklı küvetlerin estetik etkisi o kadar büyüktür ki, bazen yatak odasının bir köşesinde de kendilerine yer bulurlar.

klasik banyo mekaninda gumus renk suslemeli ayakli kuvet, klasik motifli paravan ve klasik sarkit tasli gumus avize

Ayaklı küvetlerin bağımsız küvet ya da free-standing küvetlerden farkı, ayaklar üzerinde durmasıdır. Altını görebilir, zemin kaplamasının devam ettiğini hissedersiniz. Bu da mekanı olduğundan daha geniş gösteren bir özelliktir.

Ayaklı küvetlerin tesisatı diğer küvetlere göre daha farklıdır. Duvara yaslanmadığı için yüksek bir banyo bataryasına ihtiyaç vardır. Bu bataryadan gelen suyun küvetin içine akması için doğru hesaplamaların yapılması gerekir. Duş için de yine bir duvar aparatının kullanılması zordur. Bu nedenle ayaklı küvetlerde duş çok nadir bulunur.

Gerçek maksadı, içine aromatik yağlar damlatıp ılık bir suda dinlenmek olan ayaklı küvetleri, hızlı yaşayan, genelde bir duş alıp çıkan kullanıcılara önermiyoruz. Ayaklı küvet, yavaş yaşayanlar, spa terapisine, suyun meditatif etkilerine önem verenler tercih edebilir. Bir ritüel gibi kullanılmalı, zaman harcanmalıdır.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler