icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyoda Kıvrımlı ve Kavisli Hatlar

Doğal, doğaya yakın ve akıcı bir banyo atmosferi için, organik formların kavislerinden ve kıvrımlarından faydalanabilir, yumuşak bir dekorasyon elde edebiliriz.

  • 13 Aralık,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 687 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Kavisli formlar, son yılların en önemli tasarım trendlerinden biri oldu. Özellikle kanepe, sehpa, masa gibi büyük mobilyalarda karşımıza çıkan ve simetrik mekan düzeni tabusunu ortadan kaldıran bu akımda fasulye formlu veya bozuk daire masalarla tanıştık. Formların klasik geometrik yuvarlaklardan ayrı olarak, organik engebelere sahip olması, onları biraz daha sıra dışı, bulundukları mekanı ise daha yaratıcı kıldı.

Zaman içinde bu kavisler diğer odalarda da kendini gösterir oldu. Mutfak adaları, yatak başları ve sehpalar derken en sonunda banyoyu da sraıp sarmaladılar. Aslında su gibi elementle baş başa olan, içeriğinde de doğrudan doğaya seslenen banyoların, ahşap, mermer, seramik, beton, terracotta ve cam gibi materyalleri organik formlarla birleştirmesi an meselesiydi ve yola önce lavabolar çıktı, onu duşu banyodan ayıran, ark şeklinde ara duvarlar takip etti. 

Banyoyu daha davetkar, sıcakkanlı ve yakın kılan eliptik şekiller ve yuvarlatılmış kenarlar, keskin ve net çizgilerin yerini alarak, geleneksel stilde dekore edilmiş, sert hatlı ve klinik soğukluğundaki banyolara büyük bir mola aldırdı. Eğrilerin eklenmesiyle köşeler ortadan kalktı; banyolara daha rahatlatan ve daha fazla dokunsallık katan, görsel bir ritim geldi.

1. Kıvrımlı banyo armatürleri ve lavabolar

Size biraz detay görünebilir ama kıvrımlarıyla fark edilen bir banyo atmosferi yaratmak için detaylara odaklanmalısınız. Onlardan biri de batarya ve armatür setleridir. Düz ve kübik tasarımlar yerine daha yuvarlak hatlı parçalar seçerseniz, bu formu da özellikle pirinç gibi sıcak renklerdeki metallerde yakalarsanız, spa tarzında rahatlatıcı ve yatıştırıcı banyo ruhunu oluşturmak için bir adım atmışsınız demektir. Bu tarzda tasarım arayanlar için Kale Banyo’nun teknoloji serisine ait Classic fotoselli lavabo bataryası, Reno Mono fotoselli lavabo bataryası ve Slim duş başlığı yuvarlak hatlı tasarımlarına mutlaka bakmalı.

Devam edelim: Organik formu banyoya ilk taşıyan lavabolar oldu. Kıvrımları, yuvarlakları ve dairselliği üç boyutta veren ve tam bir patlama etkisi yaratan lavabolar, iddialı renklerle karşımıza çıktı. Halen bu akım devan ediyor ve siyah, antrasit, gri gibi maskülin renklerde lavabolarla organik banyomuzu oluşturuyoruz: Banyosu küçük, lavabo alanı dar olanlar için Kale Banyo’nun dairesel formdaki Smart Edge lavabosunu, banyosu daha geniş olup lavaboda elips form isteyenlere ise Zero 2.0 lavaboları öneriyoruz. Her iki modelin de beyaz, mat beyaz, mat inci, mat vizon, mat antrasit, gri, siyah ve mat siyah renk seçenekleri bulunmakta.

2. Kemerli kapılar ve ark şeklinde ara duvarlar

Kavisli bir banyonun mimari çehresi, onun vermek istediği temanın ilk belirleyicisidir. Kemerli kapılar, duş bölgesini banyodan ayıran kıvrımlı ara duvarlar ve duvarda ark şeklinde nişlere sahip olacak kadar şanslıysanız, bu özellikleri diğer kavisli öğeleri kullanabilmek ve mekan boyunca organik akışı desteklemek için bir sıçrama tahtası olarak kullanabilirsiniz.

3. Yuvarlak hatlı klozetler ve küvetler

Banyo sağlık gereçleri üreten markaların öncülük ettiği ‘kıvrımlı banyolar’ akımının temelinde, spa kültürünün son yıllarda çok yaygınlaşması, sağlıklı yaşamın artık temel ihtiyaç haline gelmesi, çok sayıda spa merkezinin açılması ve evde spa atmosferi yaratmanın büyük bir trend olması bulunmakta. Marka tasarımcıları, ‘kendi evinde kendi kişisel spa’sını oluşturmak isteyenler’ için akıcı mekanlar kurgularken yuvarlatılmış kenarlara sahip sağlık ürünleri de hazırladılar. Aslında klozet ve küvetler tarih boyunca yuvarlaklar üzerine üretilmekte ancak geleneksel çizgiler biraz daha esnetildi ve amorflaştı.

Küvetlerde bu yenilikçi yaklaşımın örneğini Kale Banyo’da görmekteyiz. Zen, Dot ve Zero modelleri hem amorf hem dairesel küvetler konusunda öncü nitelikte. Diğer yandan aynı markanın Dove 2.0 model klozeti tam anlamıyla organik form mantığını karşılıyor; aynı zamanda smart yıkama teknolojisi ile tasarruflu yıkama ve kullanım fonksiyonları açaısından yetenek şovu yapıyor. 

4. Yumuşak hatlara yumuşak tekstiller ve dokular

Nedendir bilinmez, sert ve düz çizgilere sahip mekanların tekstillerinde de o soğuk enerji devam etsin diye minimal seçimler yapılıyor. Oysa ki kıvrımlarla, yuvarlaklarla, eğriliklerle tamamlanmış mekanlara ise, yumuşak, sıcak ve doğal tekstiller yakışıyor. Özellikle kıvrımlara kucak açan banyoların, ham ve sentetikten tamamen arınmış dokularla, doğayı kucakladığımız yerler haline geldiği bir gerçek.

Bu durum diğer yüzeyler ve dokular için de geçerli. Ahşap gibi, tadelakt sıva gibi, toprak gibi, kil gibi malzemeler, kıvrımlarla donanmış banyoların tamamlayıcı dokuları arasında. Örneğin, toprak ve kil vazolar, bambu perdeler, keten havlular gibi kırışık, buruşuk, kusurlu yüzeyler, bu tarz banyolara daha çok yakışıyor.

5. Aynalar, aydınlatmalar ve diğer tamamlayıcılar

Banyoda yuvarlak devrimine başlayacaksanız, en pratik satın alma, aynalar olacaktır. Bu planı, dairesel formlu aydınlatmalarla ve aksesuarlarla devam ettirebilirsiniz. Bu şekilde de banyonuza, daha akıcı, hoşgörülü ve yumuşak bir ifade katmış olursunuz.

Kıvrımlı banyoların avantajları da var!

Kıvrımlı ve eğimli tasarımlarla dolu banyolar hem pratiklik hem de estetik açıdan bazı avantajları bulunmakta. Bu tarz banyolar, bir spa banyosu atmosferi yaratarak arındırıcı ve dinlendirici bir sığınak, kaçmak ve rahatlamak için kişisel bir alan olarak konumlanıyorlar. Cjcjjıjeu Öte yandan, kıvrımlı mobilyalar veya üniteler sayesinde çocuklar ve yaşlılar için daha güvenli bir dekorasyon sunuyorlar. Ek olarak, kavisli lavabolar ve küvetlerin temizliği ve bakımı köşeli ünitelere göre daha kolay.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler