Yaşam Tarzı
Her gün bir önceki günden daha hızla tüketiyor, daha çabuk sıkılıyor, dikkatimizi toplamakta zorlanıyor. Elimizden kayıp giden konsantrasyonumuz ve tüketim çılgınlığı kol kola ilerliyor. Çağımızın hızlı tüketim ve her daim en iyiye ulaşma çılgınlığına seramik üzerinden yapıcı bir eleştiri adeta; Kintsugi. Kusursuzluğa bir tepki olarak kırıldığı yerden yenilenme üzerine bir bakış açısına sahip felsefenin sürdürülebilir ve pozitife eğilir bir tavrı var. Bu içeriğimizde popülerleşen onarma felsefesinin tüm detaylarını bulacaksınız.
Dünyamızın en değerli doğal kaynağı: Su. Her geçen gün kalabalıklaşan dünyamızda daha sınırlı bir kaynak oluşuyla bilinçli tüketim ihtiyacını zorunlu kılan, değerli, önemli ve hayati... Böyle bir yüzyıl içinde kullandığımız bu doğal kaynağı bilinçli bir bakış açısıyla yeniden bir düşünmek gerek. Bireysellikle başlayan her dönüşüm yolculuğu gibi bu konuda da neler yapabileceğimizi bilmekte fayda var.
Onun eserlerinde sadece ona ait unsurlar dile geliyor: Türk resim sanatının zamansız isimlerinden Adnan Çoker, dengeyi, geometriği soyut bir mekânsal boyutun içinde yepyeni bir biçime dönüştürüyor. Akademik hayatı, dünyanın farklı noktalarında kendini ve sanatını keşfetmeye olan heyecanıyla sanatının her geçen yılında daha katmanlaşan bir birikime kültürel dokunuşlarını da katıyor; onun alameti farikası da elbette bu.
1999 yılından bu yana her yılın renk belirleyicisi Uluslararası renk enstitüsü Pantone, 2024 yılının rengini açıkladı! Modadan dekorasyona karşımıza çıkacak her sektörden ürünün renk trendlerine ilham olan Pantone, bu yıl “Şeftali Tüyü” rengi ile naif ve neşe dolu bir temanın üzerinde duruyor.
50 ülkede 72 sergisiyle Türk çini sanatının en önemli isimlerinden Mehmet Gürsoy, UNESCO’nun miras taşıyıcı kabul ettiği “Yaşayan İnsan Hazinesi” gerçek anlamda. Sanatla iç içe bir hayat, çini sanatının temsilciliği ve 69 yaşında bir usta... Kütahya çinisinin ustası Mehmet Gürsoy’un envanterine bir yolculuğa çıkıyoruz.
Hammaddesi tamamen doğal bir içeriğe sahip seramikler, iç ve dış mekanların dekorasyonunda zamanın ötesinde bir malzeme. Aksesuardan mobilya ve mimariye uzanan geniş bir kullanım alanıyla her daim zengin bir bakış açısı sunuyor. Bu dokunduğu yeri güzelleştiren seramiklerin hangi başka malzemelerle uyumlu bir birliktelik oluşturabildiği konusunda fikir edinmek için size önerilerimiz var.
Vazolar, aydınlatmalar, duvar aksesuarları, sofra setleri, bardaklar, biblolar, kaseler, saksılar... Seramik malzemenin aldığı tüm formları düşündüğünüzde uçsuz bucaksız bir tasarım dünyası içinde keyifle gezinebileceğinizi de bilirsiniz. Seramik üretimi, dayanıklı ve güvenilir bir malzeme olduğu için hayatın her alanında bizimle. Peki, hangi alanlarda seramik aksesuarları kullanabiliriz? Sorumuzun yanıtı içeriğimizde.
Antik çağların kültür mirasını minimalist çizgiyle buluşturan benzersiz işleri ile seramik sanatına damgasını vuran Alev Ebüzziya Siesbye’nin İstanbul’dan Danimarka’ya uzanan hikayesi…
Hızla gelişen ve dönüşen günlük hayatımız ve bu hayatın akışına yön veren teknolojiler, her anımıza eşlik ediyor. İç mekanlarımızın her köşesine dokunan teknolojik dönüşümler içinden banyo teknolojilerine yakından bakmak istiyoruz. Hijyenin en büyük önem kazandığı alan olan banyolarda yeni nesil hijyen teknolojilerini ve bu yeni hijyen rutinlerini birlikte inceleyelim istiyoruz.
Vintage eşyaların güzelliği sizi büyülüyor ama yine de modern bir mutfağın şıklığını ve işlevselliğini mi arzuluyorsunuz? Vintage unsurları modern tarz ile harmanlayarak hem nostaljik hem de taze, benzersiz ve dengeli bir alan yaratabilirsiniz.
Yaşadığımız gezegene borçlu olduğumuzu ve bu gezegeni tahrip etmeden yaşamanın mümkün olduğunun farkına vardığımız bir dönemde yaşıyoruz. Bu, yepyeni ve geçip gidecek bir trend olarak değil, bilinçli ve çağın desteklediği yepyeni bir akıl ile inşa edilen bir gelecek amacı taşıyor. Sürdürülebilir bir hayatın bireysel gerekliliklerinden biri de kimyasal kullanımını azaltmak. Ev ve özellikle mutfak temizleyicilerinden doğal alternatifli olanları ile tercih edilebilecek yepyeni bir temizlik anlayışıyla ilgili söyleyeceklerimiz var.
Her köşesinde konforumuzun ve yaşam belirtimizin izlerini taşıyan evimizin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, çoğu zaman üzerine az düşündüğümüz banyolarımızı göreve çağırmanın vakti geldi! Evimizle uyumlu banyolar yaratmak isteyenleri içeriğimize bekliyoruz!
Adeta bir makine gibi işleyen mutfaklar, yaşam alanlarımız içinde ne çok eşyayı saklıyor, muhafaza ediyor; öyle değil mi? Bunca kalabalık ekipman içinde hem fonksiyonel hem de stil sahibi bir görünüme sahip olması için dikkatle seçim yapmak gerekiyor. Özellikle evin diğer alanlarıyla uyumlu, bir bütünlük içinde görünümüyle daha akışkan bir dekorasyon arayışındaysanız, birlikte mutfaklara özel seramik seçelim ister misiniz?
Mutfağınızı, rahatlatıcı ve yenileyici bir alana dönüştürmeniz için 5 ipucu
Islak alanlarımızın başrol oyuncusu yer ve duvar seramikleri, hak ettiği ilgiyi görüyor mu? Banyo ve mutfak seramiklerinin temizliği konusunda bilmemiz gereken her şeyi bu içerikte bulabilirsiniz.
Evinizde büyük değişime imza atacak tasarım sırrı, küçük seramik karolarda saklı. Ufak boyutlarla büyüleyici mozaiklerden çevre dostu zarafete kadar olağanüstü mekanlar yaratmanın yollarını keşfedin.