icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyolarda Yeni Depolama Formülleri

Çok fazla eşya, çok az yer... Banyoların sonu gelmeyen depolama ve organizasyon fikirlerine her geçen gün yeni formüller ve çözümler ekleniyor.

  • 24 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 748 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyo, günlük rutinin sık değiştiği ve trafiği yüksek mekanlar olduğu için bir düzen tutturması ve onu sürdürülebilir kılması da zordur. Düzinelerce güzellik ve sağlık bakım ürününü sınırlı bir alanda tutabilmek bile yüksek yetenek gerektirir. Siz ne kadar çekmecelere yerleştirirseniz yerleştirin, bir sabah lavabonun çevresini kremler, fırçalar, cımbızlar ve havlularla dolu görebilirsiniz.

banyoda havlular bakim urunleri ve kozmetik icin masif ahsap uc katli acik depolama alani

Bu yüzden tekrar tekrar düzenleme yoluna gitmeniz ve yeni formüllerden faydalanmanız gerekir. Şimdi size bu dağınıklığın yerine sistem getirecek yeni çözümlerden bahsedelim:

bolmelere ayrilmis lavabo alti cekmece duzenli depolama alani
banyoda cam pamuk kabi, maktaj fircalari icin icin duzenleyici ve sprey bakim urunleri

Yolların ayrıldığı an

İlk işiniz, "gereksiz kalabalıktan" kurtulmak olmalı... Dolaplarınızdan her şeyi çıkarın ve karşınıza çıkan her öğeye ona ihtiyacınızın olup olmadığını belirlemek niyetiyle bakın. Eğer yolları ayırmanın zamanı gelmişse, onları ya banyo dışına tayin edin ya da hayatınızdan tamamen çıkarın.

banyoda ahsap depolama rafi icerisinde siyah metal sepetler icerisinde rulo ve katlanmis havlular

Ayrıştır, kutula, kaldır

İkinci olarak, mevcut eşyalarınızı kategorize etme işlemi sizi bekliyor (saç ürünleri, cilt bakım ürünleri, diş ürünleri, hijyen ürünleri, ilk yardım, elektrikli cihazlar, vs). Şayet bu gruplama işini boş bir yüzeyde yaparsanız, ne kadarlık saklama kutusuna ihtiyacınız olduğunu da görmüş olursunuz. Saklama kutuları diye kendinizi şartlamanıza da gerek yok; bazen mutfak için tasarlanmış kavanozlar, mini çekmeceler ve sepetler de iyi iş görebilir. Eğer opak kutular kullanırsanız, hem dolabınızın daha az dağınık görünmesini sağlarsınız, hem de ihtiyacınız olanı nerede bulacağınızı hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Örneğin yapı marketlerde satılan şeffaf ayakkabı kutuları işinizi rahatlıkla görür.

banyoda duvara asilan boho tarz orgu depolama aparati

Makyajı sabitleme

Bir kritik nokta ise, kişisel bakımınızı sabit olarak banyoda mı yoksa mobil olarak mı yapmakta olduğunuzu belirlemenizdir. (Özellikle de banyoyu işgal etme potansiyeli taşıyan makyaj ürünleri için bu sorunun cevabı, size hektar hektar alan kazandırabilir.) Eğer kişisel bakımınızı banyoda yapıp bitiriyorsanız, tüm ürünleri banyoda sabit kutularda muhafaza etmekten başka çareniz yok. Ancak dışarıda daha fazla zaman geçiriyorsanız, o zaman kapı arkasına asılabilecek katlanabilir seyahat çantaları ile bu sorunu çözebilir, istediğiniz anda onu alıp gidebilirsiniz. Banyoda da yer açmış olursunuz.

lavabo tezgahi uzerinde makyaj malzemelerini duzenlemek icin mermer genis tabak

Engel tanımayanlar

İşte iflah olmaz "küçük alanda makyaj yapma" maestroları için çözüm içeren bir formül: Şayet minik banyonuzda bile makyaj konusunda iddialıysanız elinizin altında nereye koyacağınızı bilemediğiniz bir sürü ürün var ve o lavabonun etrafı eninde sonunda kalemlerle, rimellerle, rujlarla doluyor demektir. Aslında size gereken alanı lavabonun tam üzerine oturacak bir tepsi sayesinde elde edebilirsiniz; bu sayede hem bir çalışma alanı elde edersiniz hem de makyaj ürünlerini istediğiniz gibi açıp kullanma şansınız olur. Eğer bu tepsiyi, mevcut haliyle kaldırıp koyabileceğiniz bir çekmeceniz varsa, büyük ikramiye sizde, bunu bilin.

banyoda hijyenik ilac, ecza ve urun depolamak icin kapakli kutu

Hijyen şart

Son notumuz ecza dolapsız banyoya, banyo demeyenlere. Çoğu insanın banyo dolabının bir bölümü yara bantlarından vitaminlere kadar standart bir eczane kadar ürünle dolabiliyor. Ancak bu alışkanlık, banyonun o ürünler için ideal ortam olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü ısı ve nem nedeniyle aslında birçok ürünün raf ömrü kısalıyor. O halde ne yapabilirsiniz? İlk yapmanız gereken etiket okumaktır. Bir ürün için "serin ve kuru yerde saklayınız" deniyorsa, o ürün banyoya ait değildir. Örneğin diş fırçanızı lavabonun üzerinde tutmak cazip gelse de, kapalı dolap içi, mikropsuz kalması için çok daha iyi bir yerdir. 2015 yılında yapılan bir araştırma, sifon çekildiği sırada sıçrayan parçacıkların 80 cm uzağa ulaşabileceğini ortaya koydu. Üzülmekten daha güvenli: Diş fırçanızı bu parçacıklardan uzak tutun ve ultraviyole ışıklarla diş fırçasında biriken bakteri ve virüsleri yok eden bir dezenfektan kullanın.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler