icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Siyahtan Başlayarak Koyu Renk Paletini Banyolarda Nasıl Kullanırsınız?

Etkileyici bir görselliği olacağını bilsek de koyu tonlar, banyo yenilerken ilk tercihimiz olmaktan çok uzaktaydı, ta ki bu yıla kadar. Şimdilerin trendine dönüşen karanlık banyolara dair fikirlerinizi yazımızı okuduktan sonra siz de bizim gibi değiştirebilirsiniz.

  • 23 Mayıs,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 349 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Nötral tonların hakimiyetindeki banyolar, spa (spanyo) benzeri sığınaklar yaratmanın harika bir yolu olmaya devam etse de, siyah başta olmak üzere koyu tonlara sahip banyoların engellenemez yükselişi yeni bir akımı da beraberinde getirdi. Öyle ki ilham arayanlar #blackbathroom etiketini şimdiden Instagram’da 40 bin ayrı gönderiye ekledi bile. Koyu renklerle nasıl kullanışlı ve konforlu bir banyo kurgulayabilirsiniz, size birkaç ipucu vermek istiyoruz.

Bu yıl renklerin yaşam alanlarımızdaki etkisi inanılmaz. Evin neredeyse her bölümünde renk patlamaları yaşanıyor. Ve bu, devam edecek! Odağımıza banyoları aldığımızda ise lavabo dolaplarından vitrifiyeye, bataryalardan duvar ve yer karolarında ilgi, giderek antrasit, gri, siyah renklere kayıyor. Bu eğilime paralel, sıcak metalikler de banyolarda daha sık tercih ediliyor. 

Banyonuzda koyu renklere geçişi dilerseniz tek seferde dilerseniz de adım adım yapabilirsiniz. Önce sadece bataryaları değiştirebilir sonra da duvarları kaplayabilirsiniz. Nereden başlarsanız başlayın, önerimiz bugünden başlamanız olacak çünkü koyu renklerin varlığı kalıcı gibi görünüyor. Duvar kaplama konusunda özellikle Kalesinterflexkatalogunda çok fazla seçenek bulabilirsiniz.

Koyu tonlardaki bir banyo, kasvetli gözükmekten öte rahat ve çağdaş bir his verebilir. Örneğin; nötr tonlarda bir banyo, koyu tonlardaki tamamlayıcıları ve aksesuarları öne plana çıkacaktır. Başlangıç olarak, banyonun ışığını nasıl etkilediğini görmek için belirli bir alanı koyu renge boyayabilir, duvar kağıdı ile kaplayabilir veya fayans döşeyebilirsiniz. Görünüşünden memnunsanız, tüm odada kullanın.

Koyu renklerin sıkça kullanıldığı avangard, klasik veya modern ve minimal banyolar bir yana, bu tonlamalar Amerikan cottage veya Fransız provans stillerine de çok yakışacaktır. Sıcak ahşap tonlarının koyu renklerde, daha doygun yüzeylerde birleşimi daha zengin bir görünüm yaratacaktır. Bu sayede çok sayıda doku ortaya çıkacaktır.

Zaten koyu renkler gelirken, beraberinde gotik trendini de getirdi. Öyle ki; bu şaşırtıcı iç mekan trendi 2023'te gerçek bir ivme kazanacak. Ancak cottagecore'un daha dramatik küçük kardeşi, gothcore veya bildiğiniz ismiyle gotik tarz, daha erişilebilir tasarım öğeleriyle çağdaş banyolar için yeniden tanımlandı. Geleneksel olarak gösterişli ayrıntılar, koyu ama zengin renklerle karakterize edilen modern gotik, dramatik olduğu kadar canlandırıcı bir rol oynamak üzere endüstriyel ve Scandi noir gibi tamamlayıcı trendleri de kapsamına almış görünüyor.

İlk başta ürkütücü olan modern gotik trendi, banyonuzda koyu renkler, pirinç katmanları ve bazı lineer unsurları kullanılarak uygulayabilirsiniz. Gösterişli, mistik bir his için Kalebodur Royal Marbles koleksiyonunda yer alan altın damarlı siyah mermer görünümleri veya Çanakkale Seramik Formart koleksiyonundan 20x20 ölçülerindeki Allure serisini tercih edebilirsiniz. Sade ve modern armatürleri tercih ederseniz, ne kadar geleneksel bir gotik görünüm olsa da, atmosferi modernize etmiş olursunuz. 

Koyu tonlamaları, bal tonları ile tamamlayabilir ve ortamı daha da ısıtabilirsiniz. Onları birlikte kullanmak kasvetli olmaktan çok koza gibi hissettiren keyifli bir alan yaratır.

Siyah duvarlara eşlik eden fırçalanmış bakır görünümler ve büyük yuvarlak bir ayna (yeni ayna trendlerinde pek çok kez göreceksiniz) ile banyonuza çağdaş bir görünüm verebilirsiniz. Yer alan şekillerin ve kaplamaların keskin modernliğine rağmen doğru dokularla rahat bir atmosfer mümkün.

BONUS: 

Koyu olarak tercihiniz siyah ve tonları değilse, koyu kahve renkleri deneyebilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler