icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyoya Kır Evi Şıklığını Taşıyan Country Stili Banyo Dolapları

Klasik country stili, orman içinde, dağ eteklerinde ve deniz kenarlarındaki romantik sayfiye evlerinin vazgeçilmezidir. Country stilinin şık, doğal ve duygusal aurasını banyo atmosferine uygulamak isteyenleri bu yazıda güzel fikirler bekliyor!

  • 4 Ekim,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 2024 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Country tarzı her ne kadar kendi içinde alt stillere ayrılsa da, genel çatı olarak, kır evlerinde, sahil evlerinde, orman evlerinde kısacası şehirden uzak yaşam alanlarında en çok tercih edilen dekorasyon tarzıdır. Davetkar, samimi ve sıcakkanlı country stili, ahşap, seramik, galvaniz, cam, keten ve kanvas gibi doğal malzemelerin, ince ve detay zanaatkarlıklarla, güneş ışığı ve temiz havayla ve insana iyi gelen, hafif bir renk paletiyle buluşma noktasıdır.

Country stili evlerin en önemli özelliği, belirgin tarzın evin her köşesinde uygulanarak korunuyor olmasıdır. Yani coastal tarzı bir dekorasyonunuz varsa mutfak ve banyoda da bu tarzı sürdürebilirsiniz. Keza, daha rustik bir çizginiz varsa o da evin her köşesine izini bırakır. 

Banyolar da tarzın sürdüğü, hatta baskın olduğu yerlerden biridir. Özellikle country stilinde, o duygusal, doğacı ve davetkar aura banyoda da sürer ve kullanıcıyı doğanın rahatlatan, şıklığı farkedilen ve ferah kucağından bir saniye koparmaz.

Country stilinde bir banyonun en önemli öğesi: Country banyo dolapları

Ahşabın, hem materyal, hem detay işçiliği, hem de ahşaba eşlik eden malzemelerle adeta şov yaptığı country stili banyolarda, iki renk grubu çok popülerdir: Bembeyaz banyolar ve beyaz-natürel renklerin düetiyle oluşan banyolar. Ahşabın (boyalı veya boyasız olarak) hakimiyetindeki country banyolar, bu dokuyu en çok boy dolabı, lavabo altı dolaplar, duvar rafları, asma modüller ve hareketli saklama sistemleri gibi temel mobilyalarda kullanır.

Açık kirişler, duvar ortasına kadar gelen lambriler ve uzun rabıtalar gibi ahşabın yapıdaki kullanım noktalarını da eklersek, doğal şıklığı banyoda dikey ve yatayda görebiliriz. 

Country stili banyo mobilyalarının gövde kısımlarında süslü detaylar dikkat çeker. Arklı kesim, shaker, panjur, klasik çıta, katedral, Hampton, Oxford ve Markiz gibi farklı modellerdeki oyma-kesim kapaklar, country stilindeki banyoların en sevdiği marangozluk çalışmalarıdır. Kimi zaman bu kapakların yerini cam pencereli kapaklar alır. Özellikle boy dolaplarında kullanılan bu tasarımla, dolap içindeki havlu, kozmetik/sabun düzeni ve nostaljik objeler görünür kılınır ve bu düzenlemeler de genel dekorasyonun bir parçası olur.

Son yıllarda bakır, bir malzeme olarak çok popüler. Objelerde, aydınlatmalarda, hatta mobilyalarda da çok kullanılıyor. Country tarzdaki dolaplar genellikle pirinç akşamlarla birleşse bile, bakırın popülaritesi nedeniyle artık bakır kulp ve menteşelere de sıklıkla rastlıyoruz. Yine de en yaygın kullanılan aksamlar, kapak birleşimlerinde pirinç ispanyolet kilitler, pirinç tas kulplar, sarkaç kulplar ile seramik kulplardır. 

Şayet aynı country stilini lavabo altı etajer dolabında da sürdürmek istiyorsanız, borular ve lavabo bağlantılarından dolayı size çekmece ve kapalı dolap sistemini önerebiliriz. En altta geniş bir açık raf bırakabilir, oraya da sepetler koyabilirsiniz. Lavabo tezgahı olarak country stili en çok mermer ve granit sever. Mermer lavabo tezgahı kullanıyorsanız, lavabo arkası için yine mermerden tezgah süpürgeliği yaptırmayı da unutmayın.

Bir diğer çözüm ise ek tezgah kullanmadan, lavaboyu doğrudan mobilyaya yerleştirerek elde edilir. Bu durumda beyaz banyo mobilya yerine tebeşir renklerinde boyalı veya natürel bırakılmış dolapları seçmelisiniz.

Biraz daha klasik-country dengesinde bir banyo dolabı koleksiyonu arıyorsanız, size iki önerimiz olacak: İlki Kale Banyo'nun Arte modeli. Krem, beyaz ve antrasit renklerini mat ve parlak olarak çalışan Arte+ serisinde klasik çıta kapaklar, bombeli formlarla bir araya gelmiş. Boy dolabı ve etajerli lavabo dolabı kapalı kapaklara sahip. Ancak serinin bir de aynalı lavabo üst dolabı bulunuyor ve aynalı kapağın iki yanında açık raflar yer alıyor. İkinci seçenek ise en yeni koleksiyonlardan Grandhome. Tek ve ikiz lavaboya uygun etajerli lavabo dolap seçenekleri ile çift çekmeceli, tezgahlı ve alt raflı yan dolaplara sahip serinin mat siyah, mat beyaz ve mat adaçayı yeşili renklerinde mobilyaları bulunuyor. Kulplar altın ve krom renklerinde, parlak ve mat seçeneklere sahip. Serinin en güzel özelliği tezgah üzeri ankastre lavaboya sahip olması.

Country stilinde bir banyo yaratmak için neler yapmalısınız?

Eğer banyonuza country havası katmak istiyorsanız, bunu dolapları değiştirmekten daha kapsamlı ama çok daha keyifli bir değişim süreci olarak kabul etmelisiniz. Şayet vaktiniz, bütçeniz ve en önemlisi motivasyonunuz varsa önce yüzeyleri değiştirerek işe başlayın ve karo dünyasına doğru bizimle bir adım atın.

Country, bir figür olarak çiçeği çok sever. Özellikle de narin, feminen, küçük, hassas ve romantik olanları. Bu durumda duvarlar için iki seçeneğiniz var: Ya çiçekli bir duvar kağıdı ile kaplayacaksınız ya da porselen karo ile. İkinci seçeneğin su ve nemden oluşan banyo alanı için daha dayanıklı, uzun yaşamlı ve dirençli olduğunun altını çizmeliyiz. Örneğin, Çanakkale Seramik’in modern çimento görünümünü çiçek rölyefleri ile buluşturan Romantica serisi, mat karolarla modern country banyolar kurgulayabiliyor.

Ancak şunu unutmayın ki country tarzında çiçeklerin de ezeli rakibi vardır ve o da mermerdir. Çünkü mermer asil, tarihi etki bırakan, saygın, prestijli ve uyumlu bir malzemedir. Zeminlerde kullanımı daha esnektir, pek çok tarzda kullanılır ama duvar kullanımında country tarzı banyoları daha çok görürüz. Oldukça maliyetli ve uygulaması zor olan mermeri kullanmak yerine daha pratik bir çözüme geçebilirsiniz, o da mermer görünümlü porselen karolardır.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler