icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Dar Banyolar İçin Yerden Kazandıran Çözümler

Banyonuzun küçük olması sizi mutsuz etmesin. Pratik ve yaratıcı çözümlerle küçük banyonuzu şık ve sevimli bir mekâna dönüştürmeniz mümkün.

  • 29 Kasım,2021
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1792 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Şehirler kalabalıklaştıkça evler küçüldü. Evler küçüldükçe de banyo ya da mutfak gibi işlevsel mekanların planlaması zorlaştı. Onca eşyanın nereye sığacağıyla ilgili kara kara düşünen kullanıcılar için tasarlanmış pratik ve yaratıcı çözümlerle küçük olsa da işlevsel mekanlar yaratmak mümkün.

Köşe lavabolar

Banyonuzun mimarisini inceleyin. Eğer size alan kaybettiren çok fazla köşe var ve buna karşılık düz bir duvarınız yoksa köşe lavabo tasarımlarından yararlanabilirsiniz. Köşe lavabolar tezgah üstü ya da ankastre olabilir. Burada önemli olan bataryayı tam köşe noktaya saklamak ve önünde tercih ettiğiniz bir lavabo çanağını kullanmak. Böylece hem atıl bir köşe değerlendirilmiş olur, hem de bu lavabonun altını dolap olarak kullanmanız mümkün olur. Banyo dolaplarını mekânın genel renk kombinasyonuna uygun seçmeyi unutmayın.

Dolaplı aynalar

Lavabo üzerinde yer alan aynaları, içlerine küçük rafların saklandığı depolama aracı olarak tasarlayan markaların sayısı her geçen gün artıyor. Diş fırçaları, kişisel bakım ya da kozmetikler için ideal bir gizli köşe burası. Dolaplı aynaların kapağı açılınca içinde ışık yanan modelleri de var. Eğer duvarda bir niş varsa o bölüme de gömme bir dolap yaptırabilir, kapaklarını ayna yaparak ikinci bir işlev ekleyebilirsiniz.

banyoda camasir ve kurutma makinesi dolabi

Çamaşır makinesi dolapları

Evinizde çamaşır makinesi için özel bir alan bulunmuyorsa bu beyaz büyük kütleleri banyonun bir köşesine yerleştirmek akıllıca olacaktır ama görüntüsünü de gizlemek gerekir. Üzeri raflı ve kapaklı bir dolapla hem çamaşır makinesini gizlemiş olursunuz hem de gerekli deterjan ve diğer malzemeleri raflarında depolayabilirsiniz.

havlu, banyo aksesuarlari depolamak icin ahsap acik sistem banyo raflari

Banyo rafları

Banyo duvarları hem estetik bir tuval hem de şık birer depolama alanları olabilir, nasıl mı? Uygun raf sistemleriyle… Üst üste katlanmış havlular, yanında bir sarmaşık, mumlar ve banyo yağları. Bu şekilde hazırlayacağınız bir kompozisyonla açık sistem raflar, banyonuzu olduğundan daha sempatik ve sıcak bir ortama dönüştürür. Unutmayın, banyo raflarında sergileyeceğiniz aksesuarlar dekorasyon tarzınızla ilgili ipuçları taşısın.

banyo mekaninda havlu, bornoz ve pestemal asmak icin havlupan

Kancalar ve havlupanlar

Havlular ya da bornoz, peştamal gibi banyo tekstilleri için duvarın gizli kalmış bir köşesine, örneğin kapı arkasına şık kancalar asabilirsiniz. Havlupanlar, banyolar için özel olarak üretilmiş radyatörlerdir. Üzerindeki raylara havlunuzu asabileceğiniz gibi, ıslak kalmasını önlemiş de olursunuz.

geometrik zemin karosu doseli kucuk banyoda ahsap depolama dolaplari ve beyaz organik formlu seramikler

Gördüğünüz gibi dar bir banyoda yerden kazanmanın yollarından en önemlisi aynı anda birden çok işleve sahip ürünlerin peşine düşmektir. Ekstra alanlar yaratmak için banyonuza farklı açılardan bakmayı unutmayın…

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler