icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyonun Yeni Teknolojik Lüksleri

Çıtayı artırıyoruz: Banyonuzda ateşin karşısında bornozunuzla film izleyebiliyorsunuz.

  • 25 Ocak,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 841 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Bazıları için banyoda lüks, teknolojinin bütün taklalarından uzak, saflık, yalınlık, huzur ve sakinlik içinde olmaktır. Çünkü onlar için lüksün özü, seslerden, yazışmalardan, kaostan arınmış, sadece dinlenebilecek bir zaman dilimidir. Öte yandan kimileri içinse lüks bir banyo, dinlenme keyfini zirveye taşıyabilecek, en son teknolojilerle donatılmış mekandır. Son yıllarda banyo teknolojilerini üretenler her iki kampı da mutlu edecek formüller üzerinde çalışıyorlar: Bir yandan yaşamı kolaylaştırırken teknolojiyi yormayan, bir yandan da teknolojik her parlak fikri merak edenleri tatmin edebilecek tasarımlar üzerinde kafa yoruyorlar. 

banyoda dus alirken muzik dinlemek ve telefonda konusmak icin akilli cihaz

Banyodan Serengeti'ye gidebilmek

İşte bu örnek teknolojiler, keyif ve keşfi aynı potada görmek isteyenler için üretilmekte. Örneğin, Amazon'un geliştirdiği ve Alexa olarak bilinen ev otomasyon teknolojisi, sesli iletişim, müzik veya sesli kitap dinleme, yapılacaklar listesi oluşturma, alarm ayarlama, podcast yayınlama, hava durumu veya trafik gibi gerçek zamanlı haberler sağlama gibi çok fonksiyonlu bir sanal asistan olarak banyo hayatına katılıyor. Birden fazla akıllı cihazı yönetebilen Alexa ile, (su geçirmez bir üniteniz varsa) banyoda büyük bir kontrol sağlayabiliyorsunuz. Siz "Simyacı" kitabınızı dinlerken, köpüklü bir banyoda zihninizi de temizleyebiliyorsunuz. Film seyrederken, buhurdanlığınızla aromaterapi yapabiliyorsunuz.

"Ayna ayna söyle bana, bu gördüğüm Elektra mı?"

Hazır film keyfinden bahsetmişken, ezber bozan bir teknolojiden bahsetmemek olmaz. Kapalı konumda şık bir görüntüsü olan ve işlevini yerine getiren aynalar, bir dokunuşla akıllı TV'ye dönüşüyor. Bu yenilik, özellikle küçük çocuklu ailelerin banyoda geçirdikleri zamanı daha eğlenceli hale getirdikleri için bir anda patlama yaşadı. Su geçirmezlik sertifikasına sahip bu tarz TV'lerde HDMI ve USB bağlantı noktaları, arama motorları ve Youtube da bulunmakta. Örneğin Robert Grynkofki tarafından tasarlanan ve inovasyon ödülleri kazanmış Mirror 2.0, kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir banyo deneyimi sunmak için sesli komut, yüz ve jest tanıma sistemi kullanmakta. Mirror 2.0, bir akıllı telefon bağlandığında veya internete erişerek, kullanıcının banyo deneyimini algılıyor. Yani her duşa girdiğinizde yağmur sesi dinlemek isteyebileceğinizi düşünerek bir rutin oluşturuyor. Hatta odadaki ısıyı ve aydınlatma düzenini de ayarlayabiliyor.

 

duvara asili somine karsisinda makrome salincakta iyi vakit geciren kadin gorseli

Duvara asılı alevlerin keyfi

Çoğumuzun banyosu, geleneksel tarzda bir şömine fikrine Neptün gezegeni kadar uzak. Ancak panellerle duvara rahatça asılabilen teknolojik şömineler, bizlere o ısı ve görsel konforunu rahatça getirdiği gibi, kurum ve kül temizleme derdinden de kurtarmakta. Farklı inç ölçülerinde tasarlanabilen, değişik renklerde alev seçenekleri ve zaman ayarlaması ile kişiselleştirilebilen, dokunmatik olarak alev parlaklığı yönetilebilen, ayarlanabilir termostatıyla kullanıcısı için en doğru ısı düzeyini bulan bu elektrikli şömineler, banyolara sıcaklık ve görsel bir şölen sunuyorlar. Ayrıca kullandıkları kızılötesi ısı nem seviyelerini etkilemediği için, mekânda kuru havaya da neden olmuyorlar.

Gördüğünüz gibi, teknoloji demek biraz da konfor ve eğlenceyi buluşturabilmek demek. Kim böyle şımartılmayı hak etmiyor ki?

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler