icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Akıllı Dolaplar Banyoda Alan Kazandırır

Evlerin en küçük mekanı olarak tanınan banyolarda akıllı dolap sistemlerini tercih ederek bolca alan kazanabilirsiniz.

  • 11 Mart,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 1815 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Akıllı dolaplar, günümüzün küçük banyoları için gerçek bir ihtiyaç. Farklı bölümleri, çekmeceleri, kapak hareketleri ve raflarıyla hem alan hem fonksiyon sağlayan yeni jenerasyon banyo dolapları, özellikle "küçük" olarak sınıflandıran banyolar için adeta birer kurtarıcı.

banyoda ahsap malzemeli islevsel lavabo alti dolabi ve boy dolabi

Dikey dolaplarla yükseklikleri kullanmak

Günümüz banyolarının boy dolabı tasarımlarına baktığımızda, modüllerin zeminden koparılmış, dar ve asılabilir olduklarını görmekteyiz. Yüzer kabin olarak da adlandırılan bu sistemlerin temel yararları, modüllerin dar ve küçük mekanlara sığabilmeleri, alt bölümlerindeki boşlukların sepet veya kutu gibi farklı ürünlerle değerlendirilebilir olması ve en önemlisi de banyoda kaybedilen yüksek rakımların kullanılabilmesine olanak sağlamaktır. Ayrıca ihtiyaçları kategorize ederek bir arada tutmanıza ve gereksiz fazlalıklardan arınmanıza da yardımcı olurlar. Kale Banyo'nun Little Big serisi, tam da metrekare arayışlarında olan banyo severlere vereceğimiz en güzel örneklerden biri. Küçük mekanlar için çözümler sunan Little Big, 40 cm genişliğinde ve farklı renk seçeneklerindeki boy dolapları ile dar ve küçük mekanlara rahat nefes alanları sağlıyor.

siyah beyaz banyoda lavabo alti cekmeceli dolap ve beyaz boy dolabi

Pratiklik sağlayan lavabo altı çekmeceler

Ayna karşısında saç kurutmak, makyaj yapmak veya yüz temizlemek gibi asla terkedilmeyecek ritüeller vardır. Sınırlı alan kullanımını üst seviyeye çıkaran lavabo altı etajer veya çekmece sistemleri ise, periyodik olarak yaptığımız bu işlemler için mükemmel çözümlerdir. Hem karmaşayı azaltırlar, hem de pratiklik sağlayarak zaman kazandırırlar.

banyoda bolmelere ayrilmis lavabo alti cekmece

Bazı modüllerde bu sistemlerin altında veya yanında raflar da bulunur. Bu bölge ise sepetler ve kutular içindir. Bu gibi yardımcı çözümler ise yedek tuvalet kağıtlarını, havluları, sabunları depolayabilmeye yarar. Düzen odaklıysanız, lavabo altı modülleri kullanırken, kişisel ürünlerinizi gruplayarak yerleştirmenizi öneririz. Bu çözümün gerçek hayattaki karşılığında, Kale Banyo'nun Trevi serisi bulunuyor. Antrasit-ceviz ve beyaz-meşe olarak iki ayrı renk kombinasyon seçeneği bulunan Trevi'nin lavabo altı etajerine kişisel ürünlerinizi, altındaki rafa ise galvaniz kutularınızı veya hasır sepetlerinizi yerleştirebilirsiniz.

Aynada hile: Mini dolaplar

Yine ayna karşısında yapılan rutin işlemlere yönelik ancak daha küçük kişisel eşyalar için tercih edilen mini dolaplar, aynanın yanında veya arkasında bulunurlar ve sınırlı alanı maksimize etmek için oldukça faydalıdırlar. Şayet ayna, hareket duyarlı led aydınlatmalarla desteklenmiş ise, bu sistem daha işlevseldir. Bu sayede gece bütün aileyi uyandırmadan aradığınız ilacı veya günlük pedinizi de rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca diş sağlığı ile ilgili kişisel ürünler de bu dolaplarda bulunabilir. Bu sayede hijyenik olarak saklanabilirler. Aynada büyük hokus pokus etkisi yaratan, Kale Banyo tasarımı Bond serisi, adından da anlaşılabileceği gibi sürprizleri bol bir centilmen. 120 cm ve 80 cm genişliğinde iki ayrı boyutta dolaplı ayna seçeneği bulunan serinin aynalarında led aydınlatma da bulunmakta.

antrasit rengi led aydinlatmali kale banyo tasarimi bond serisi buyuk ve mini dolaplar

Çamaşır makinesi dolapları

Küçük banyoların kader ortağı, küçük evlerdir. Küçük evlerin ise temel sorunu, çamaşır makinesi gibi ihtiyaç hiyerarşisinin ilk sırasında olan elektroniklerin nereye yerleşeceğinin bulunamaması sorunudur. Böyle durumlarda çamaşır makinesinin adresi bellidir: Banyo. Ama banyonun tüm dekoratif kimliğini altüst edebilecek bu formülün de panzehiri var: Çamaşır makinesi dolapları.

kale banyo vista serisi ust ve alt modullerden olusan dolaplar ve camasir makinesi dolabi

Günümüzün modern evleri için, banyo mobilyalarını tamamlayıcı stilde, üst ve alt modüllerden oluşan çamaşır makinesi dolapları üretilmekte. Üst bölümünde temizlik ürünlerini, alt bölümünde ise çamaşır makinesini saklayan bu sistemler, sadece görüntü estetiği yaratmaz aynı zamanda değerli bir tezgah alanı da yaratır. Özellikle alt modülün üst yüzeyini, içi pamuk veya yedek sabun dolu kavanozlarla, takı askılarıyla, banyo aromaterapi ürünleriyle değerlendirebilir ve bu sayede lavabo çevresini kalabalıktan kurtarabilirsiniz. Bunun bir örneğini görmek istiyorsanız Kale Banyo tasarımı olan Vista serisi'ne göz atın. Vista, çamaşır makinesi ile barışamayanlara kapaklı çözümler sunmakta. Hatta serinin, makine yanına yerleştirilebilir kapaklı kirli sepeti de bulunuyor. Açık meşe ve beyaz renk seçeneklerine sahip modülün, makine ön görünümüyle arası daha iyi olanlara yönelik kapaksız seçenekleri de var.

dogal banyo mekaninda ahsap acik raf ve kutu modul iceren banyo mobilyalari

Ekstra raflar ve kutu modüller

Diyelim ki, mobilya çizginiz, banyo dekorasyon stiliniz veya renk temanız modern ama mekân oldukça klinik bir görünüme sahip ve bunu biraz kırmak istiyorsunuz. Bütünüyle kontrast stilde bir raf, bu duyguyu anında değiştirebilir. Örneğin, pek çok konsepte uyum sağlayabilen pirinç veya terrazzo raflar, banyoya hem çarpıcılık, hem odak, hem doku katmanı sağlayabilir. Onu yeşilliklerle buluşan bir aromaterapi köşesi olarak değerlendirebilirsiniz.

antrasit vizon renklerinde tasarlanmis bagimsiz modullerden olusan bale banyo edge serisi banyo mobilyasi

Öte yandan, kimi banyo mobilyalarında, dikey dolapları tamamlayan kutu modüller de bulunmakta. Yine yüzer modül olarak adlandırılan bu sistemler ise, duvarlardaki boşlukları tamamlarken bağımsız olmaları sayesinde çok spesifik ürün gruplamaları için de kullanılabilmekte. Örneğin, o modülü sadece yedek havlu kağıtlar veya havlular için düşünebilir, kayıp alan olarak karşınıza çıkan bir duvar boşluğuna asabilirsiniz. Bu sayede hem alanı değerlendirirsiniz, hem de yedek eşyalarınızı banyo trafiğinden uzaklaştırmış olursunuz. Şayet bu fikirden bir ilham aldıysanız Kale Banyo'nun Edge serisi tam da aradığınız anahtar. Edge'in antrasit-vizon, antrasit-ceviz ve mocha-perla renk kombinasyonlarına göre tasarlanmış bağımsız modülleri kapaklı veya açık raf seçenekleri, boşluklarıyla ün yapmış duvarları değerlendirmeye aday

amortisorlu dolaplari ile kale banyo beyaz sarary serisi banyo mobilyasi

Günümüzün en pratik uygulamalarından biri olan bas-aç alt dolaplar, öne veya yukarıya doğru hareket ederek, geleneksel kapakların yarattığı alan kaybını önlemekteler. Amortisör sistemiyle çalışan ve dokunmaya duyarlı bu dolaplar sayesinde, saklama ve depolama kavramlarına yeni bir boyut geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle kalabalık ailelerin sabah ve akşam banyo trafiğini rahatlatan bu çözüm, gizlilik prensiplerine de saygılı. Yani hem alandan kazandırıyorlar hem de her şeyi bir anda gizleyebiliyorlar. Bu konudaki örneğiniz ise Kale Banyo'nun Beyaz Saray serisi. Modelin amortisörlü yer dolapları sayesinde banyonuzda sadece bembeyaz bir rüya görüyorsunuz. Ancak içinde ne hazineler gizli, kimse bilmiyor.   

saklama ve depolama icin lavabo alti cekmece orgeni kale banyo beyaz saray serisi
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler