icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Duş Kabini Ve Küvetin Bir Arada Olduğu Banyolar

Banyo dekorasyonunu kurgularken duş mu yoksa küvet mi seçmeliyiz sorusuna en işlevsel cevabı veriyoruz: Mümkünse her ikisini de!

  • 17 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 5038 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyolar yalnızca güne başlamak için bir hazırlık alanı değil, bedensel ve ruhsal arınmanın da merkezi. Bu nedenle dekorasyonunun estetik olması kadar işlevsel donanımlarının da tam olması gerekir. Çünkü eksiksiz bir su keyfinin olmazsa olmaz maddelerinden biri de modern donanımlı bir banyo planıdır.

Bir banyo planı yapılırken öncelikle karar verilmesi gereken konulardan biri duş mu yoksa küvet mi kullanılacağıdır. Bu seçim genellikle kullanıcıların günlük hayatlarındaki ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına göre belirlenir. Kimi hızlı bir duş alıp çıkmayı, kimi doğal esanslı ılık bir banyo içinde biraz sakinleşmeyi tercih eder.

buyuk dus alani ve kuvete sahip genis banyo mekaninda tavan ve duvar penceresi

Suyun iyileştirici gücü

İster duş alın, ister küvette banyo yapın, su her iki durumda da iyileştirici sihrini uygular. Sıcak su kasların gevşemesini ve sinüslerin temizlenmesini sağlarken, soğuk su kan dolaşımını hızlandırıp bağışıklık sistemini güçlendirir ve gözenekleri sıkılaştırarak cildin nemli kalmasını sağlar. Ve diğer yararlarını da şöyle sıralamak mümkün:

bitkisel dogal urunler ile ayak bakimi
  • Cilt ve saçların parlamasını sağlar.
  • Akciğerleri açar.
  • Cildi nemlendirir.
  • Beyni uyarır, depresyona iyi gelir.
  • Stres ve gergin ruh halini alır.
  • Gözenekleri açarak derinin nefes almasını sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Güne dinç başlamanızı sağlar.
  • Gece rahat uyumanızı sağlar.
minimal ve modern banyo mekaninda ahsap ve brut beton kullanimi

Duş mu, küvet mi? İkisi de!

Evinizde banyo için ayrılan metrekare içinde sadece duş alanı için yer bulunuyorsa bir duş teknesi seçmekten başka çareniz yok. Küvet alanı için yer varsa, daha konforlu bir seçim yapıp küvet keyfini seçebilirsiniz. Ancak mekânınız daha da büyükse, hem küvet hem de duş için alan sunuyorsa, alışkanlıklarınızı ya da yaşam tarzınızı bir kenara bırakın ve her ikisini de banyonuza yerleştirin. Yeri geldiğinde hızlıca duş alabilme, ihtiyacınız olduğu zaman köpüklü bir küvet keyfi yapma özgürlüğünü yaşayın.

dus ve kuvetin bir arada oldugu ferah ve genis banyo mekani

Dekorasyon formülleri

Büyük ölçekli banyolarda tercih edilen hem duş, hem banyo çözümleri estetik açıdan ilham veren dekorasyon fikirleriyle karşımıza çıkıyor. Bu çözümlerin bazılarınde duş ve küvet birbirinden bağımsız köşelerde çözülüyor, bazılarında ise iç içe yer alıyor.

dus ve kuvetin bir arada oldugu iki lavabolu buyuk banyo mekani

Mekânın planına göre en doğru çözümü bulmak istiyorsanız, profesyonel mimari yardım almanızı öneririz. Bu konuda size Kale'nin uzman mimar kadrosu yol gösterebilir.

dus alani ve pencere onu kuvet alani bulunduran klasik banyo tasarimi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler