icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Batarya ve Armatürlerinde 2022-23 Trendleri

Banyo yenileme veya tadilat işleri sırasında ilk yapılan değişimler, genellikle banyo lavaboları ve bataryaları/armatürleri olmakta. Siz de banyonuzu tazelemeye ve ona farklı bir stil kazandırmaya karar verdiyseniz, batarya ve armatürlerindeki en güncel 5 trendi bu yazıda bulacaksınız!

  • 25 Kasım,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1022 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyo bataryaları, banyo mekanı içinde küçük detaylar ve hızlı çözülebilecek sorunlar gibi gelir. Oysa, akıllı bir batarya alışverişi, banyoya sadece stil ve estetik katmaz, bütçeye fayda sağlar, çevre bilincini yükseltir, hatta banyo yaşam alışkanlıklarını bile düzenleyebilir. Bu nedendir ki batarya üreticileri yıllardır form kadar bataryaların işlevleri konusunda da inovasyon maratonunda hiç hız kesmezler.

İşte 2022-23 sezonunda banyo bataryaları gündeminin söyledikleri ve batarya trendleri:

1. Tasarruf odaklı armatürler zirvede

Gezegenimizin gündemi olan su krizi, suyla temas eden her alanda tasarruf sağlayıcı ürünlere yönelmemizin altını çiziyor. Çevre bilinci artık tüm ülkelerde ilkokul seviyesinde aşılanırken, mutfak ve banyoyu oluşturan tüm parçaların yenilenmesi sırasında artık herkes çok daha bilinçli alışveriş yapmakta. Özellikle suyla temas eden ürünler -ki başta su tüketimini kontrol eden armatür ve bataryalar geliyor- akıllı sistemlerle, yüksek tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Sözgelimi

Kale Banyo’nun akıllı akış sistemiyle %50’ye varan su tasarrufu sağlayan Nova, Basics ve Sempre batarya ve armatür serileri, sahip oldukları ‘Cold Start’ sistemiyle soğuk ve sıcak su geçişlerine de kontrol getirmekteler. Cold Start sistemi, armatürün kumanda kolu ortada olduğunda ılık değil, soğuk su akışı sağlanıyor. Böylelikle de evin ısı sistemi gereksiz yere çalışmıyor.

Armatür denildiğinde son yıllarda aranan en önemli özellik ise fotosel teknolojisi. Kale Banyo’nun temassız hijyen sağlayan fotoselli armatürlerinden biri olan Tetra, bu tasarımların en yenilerinden biri. Armatür ve sabunluk fonksiyonunu tek yerde toplayan Tetra, değiştirilebilen dört farklı miktar ayarı sayesinde her ihtiyaca cevap verebiliyor, tasarruflu bir kullanım sunuyor. Fotoselli özelliğiyle sadece eller yıkandığında su akışı sağlayan teknoloji, dakikada sadece 4 litre su harcıyor.

Diğer yandan Kale Banyo’nun Artdeco, Basics, Idea, Nova ve Zero gibi modellerinin hem lavabo hem banyo armatürlerinde honeycomb akış düzenleyici ile %40 su tasarrufu sağlanırken, Flat Dual, Inova Mono, Reno Mono ve Sempre Mono bataryalarındaki fotosel teknolojisi ile dakikada 1,9 litre su tüketimi sağlanabiliyor. 

 

2. Siyah armatürlerle minimal ve endüstriyel banyolar

Endüstriyel look’taki mekanları rustik tarza kaptıran tasarım dünyası, onu biraz daha minimal çizgiye çekerek, eskiden kopararak çağdaşlaştırmak istiyorlar. Bunu ana yaşam alanında gerçekleştirirken eskitme ahşaplardan arınmış, pas veya tuğla dokularından kurtulmuş, yeni, dinamik, pırıl pırıl minimal mekanlar ortaya çıkarıyoruz. Aynı refleks, banyoda da geçerli. Siyah kontür, minimal endüstriyel banyoların bir vazgeçilmezi oluyor ve bu vurguyu da en çok kromla yapılan yer değişiminde farkediyoruz. Dolayısıyla siyah armatürlerin zirvesine hoşgeldiniz diyebiliriz. Burada sizi Kale Banyo’nun, yalın ve köşeli tasarımıyla dikkat çekici bir güzelliğe sahip Arris armatürler beklemekte. Mat siyah renkteki Arris serisinin banyo batarya seçenekleri de bulunmakta. Siyahta bir alternatif daha istiyorsanız, Kale Banyo’nun Zero serisi de pek çok üründe mat siyah krom seçeneğine sahip, el duşu takımları dahil.

3. U formlu armatürlere geri dönüş

İşte burada tam bir retrospektif rüzgarı var. Son yıllarda sadece mutfaklarda gördüğümüz U formlu bataryalar, 2022-23 sezonunda, biraz da gösterişli renkler giyinerek banyolara dönüyor. Mat altın, rose altın ve bakır gibi iddialı kaplamalarla ama son derece yalın formda tasarlanan bu armatürler, ‘banyoda hem sade hem de seksi bir look yaratmanız mümkün’ diyorlar. Durum böyle olunca lavabo ve seramiklere de dikkat etmenizi ve aynı modern lüks çizgiyi sürdürmenizi tavsiye ederiz.

4. Art-Deco: Tek hayata sığmaz 

Öyle bir tarz düşünün ki, asla eskimiyor. Tıpkı bir kelebeğin kozasından çıkışı gibi sürekli değişerek yoluna devam ediyor. Art-Deco, dönem stilleri içinde en neşeli, en seksi, en havalı, en kapsamlı ekollerden biri. Müzikten mimariye, edebiyattan vitraya elini atmadığı hiçbir nokta kalmayan Art-Deco, kendini en çok dekorasyonda var etmiştir ve bu etkileyicilik güncel, modern çizgilerle yorumlanan ve adına yeni Art-Deco denilen stille yoluna devam ediyor. 2022-23 sezon banyo atmosferlerinde seramikten aynaya kadar temposunu sürdüren yeni Art-Deco, çizgisini armatürler formlarına da yansıtmakta. Kale Banyo’nun (adı üzerinde) Artdeco serisi armatürleri de bu stili kubbeli kıvrımları, heykelsi duruşu, krom, altın, rose gold renkleri ve yüzük yerleşim detaylarıyla dört dörtlük vermekte.

5. Aynaya montajlanan armatürler


Son yılların banyo dekorasyon modasında altını çizmemiz gereken önemli bir taktik uygulanıyor: Yekpare ayna kaplı duvarlar. Bu trendin doğmasındaki birincil nedeni soracak olursanız, ‘yeni yapılan ve metrekare olarak küçülen metropol apartmanlarının banyolarını, aynaların verdiği derinlikle olduğundan daha büyük gösterme refleksi’ diyebiliriz. İç mimarlar, özellikle lavabo arkasındaki duvarları tavana kadar ayna kaplayarak mekanı algı kullanarak genişletmeye çalışıyorlar. Durum böyle olunca, duvardan çıkan armatürler de aynalardan çıkarak gövde gösterisi yapıyorlar. Hele de parlak metallerle kaplı olanlar, işin görsel gösterişini de başarmış oluyor. Çünkü hem ayna hem altın veya bakır gibi bir materyal birleşince iddialı bir banyo atmosferi yaratmak neredeyse kaçınılmaz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler