icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Başrolde Country Banyolar

Country tarzı yaşamı evlerine davet etmek isteyenler işe hangi stilden ve evin neresinden başlamalı?

  • 30 Eylül,2022
  • 1 dk okuma
  • Bu içerik 655 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Fransız country, İngiliz country, shabby chic, kırsal, çiftlik evi, vintage, provans, Shaker veya Gustav tarzı… Çünkü country dekorasyondan söz ediyorsak, tek bir stilden bahsetmemiz doğru olmaz. Kapsamı oldukça geniş olan bu stili kiminde eskitilmiş ahşap mobilyalar kiminde ise çiçek desenleri tanımlıyor. Ancak özünde country dekorasyon, konfor ve sade yaşam tarzı ile ilgilidir. 

Country dekorasyonunu belirleyen ana unsurlar belli olmakla birlikte, her farklı country stilinin de kendi karakteristik mikro kodları bulunuyor. Peki Country tarzı yaşamı evlerine davet etmek isteyenler işe hangi stilden ve evin neresinden başlamalı? Bizce banyo, evin diğer bölümlerine kıyasla daha az yer kaplaması sebebiyle, country tarzını gönlünüzce uygulayabileceğiniz harika bir başlangıç alanıdır. Bakalım sıraladığımız dekorasyon fikirlerinden hangisi sizin country stilinize daha uygun?

1. Eskimiş / Eskitilmiş Mobilyalar

Sade olduğu kadar dikkat çekici birkaç ‘sevgiyle kullanılmış’ mobilya, size sıcak ve konforlu bir ortam sunar. Kendinizi her gün kırsalda hissettirecek eskimiş bir sandalye, havlu asmak için şahane bir mobilya olabilir. Porselen veya emaye bir sürahiye yerleştireceğiniz kır çiçekleri, kirli sepeti olarak kullanabileceğiniz eski hasır küfeler, kozmetikler için vintage şeker kavanozları… Tüm bu mobilya ve aksesuarları yerleştirdiğiniz banyoda, duvardan zemine nötral tonlar kullanın.

2. Duvardan Duvara Beyaz 

Tavandan zemine banyonun her köşesinde beyazın tonlarını kullanmak, klasik bir country görünümü yaratır. Beyaza boyalı ahşap duvar profilleri, mermer zemin gibi farklı doku ve malzemeleri bir araya getirmek, katmanlı lüks bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Beyaz ferforje mobilyalar, cam kapaklı gömme dolaplar, zarif çiçek detaylı kilim ve tekstiller ve tabii ki vazoda çiçekler bütünleşerek banyonun kusursuz bir dengede olmasına yardımcı olurlar.

3. Görkemli Yansıma

Dev kristal bir ayna, Fransız country stilini banyonuza taşımak için yeterli cazibeye sahip! İster altın, ister gümüş, isterseniz de ham ahşap bir çerçevesi olsun. Ayaklı bir küvet, neoklasik bir sandalye, ışıl ışıl kristal bir avize ve yine ayna detaylı bir sehpa… Tüm bu mobilyalara işlemeli havlular, provans kokulu sabunlar ve her country stilinde olduğu gibi taze kır çiçekleriyle dolu bir vazo eşlik edebilir. 

4. Vahşi Batı

Rustik görünüm size hitap ediyorsa, kendi country tarzınızı buldunuz demektir. Doğal ham ahşaplar, rahat bir alan ve feminen görünümden uzakta Amerikan Western objeler bu tarzı tanımlar. Ahşap malzemelere sıklıkla bakır veya dövme demir metaller eşlik eder. Çiftlik hayatı veya rodeo yaşam tarzı da dekoratif objelerde kendine yer bulur. Kuzey Amerika yaban hayatından simgeler de yine kullanabileceğiniz objelerdir. Amerikan yerlilerinin kültürü ve sanatı da Western country stilinde özellikle tekstillerde kendini gösterir. Bu dekorasyonun baskın renkleri; kahverengi, siyah, bej gibi toprak tonları ve orman yeşili gibi doğanın renkleridir.

5. Işıltı ve Kumaş Bolluğu

Zarif mermer zeminler, döşemeli bir kanepe ve kanepenin etkileyici desenlerdeki kumaşı ile uyumlu perdeler… Evet, country bir banyoyu tarif ediyoruz. Sizin banyonuz da bu zarif ve sofistike country tarzını yansıtsın istiyorsanız, bu detayları aslan ayaklı bir küvet ile tamamlamalısınız. Rokoko döneminin görkemini banyolara taşımak isteyenlere ayrıca duvarlarda koyu tonları ve parlak banyo armatürlerini öneriyoruz.

6. Çiftlikten Banyoya

Modern bir çiftlik evi banyosu elbette renkli olabilir, ancak onu samimi ve sade tutmak istiyorsanız, daha nötr tonları tercih edin. Beyaz ve grinin tonlarını düz veya sıkıcı olmaktan sıcak ahşap dokularla kurtarabilirsiniz. Dökme demir unsurlar da ortamın ısısını artırmaya yardımcı olacaktır. Eski mobilyaları dönüştürmek; örneğin eski bir şifonyeri, banyo tezgahı olarak kullanmak stilin ruhunu da yakalamak anlamına gelir. 

7. Klasikten Şaşmayanlara

Klasik bir country banyo, küvetsiz düşünülemez. Bu tarzda ısrarlıysanız ebeveyn banyosunda dahi ister ayaklı ister solo olsun küvet mutlaka olmalıdır. Bir diğer klasik dokunuş da duvarlardaki ahşap hakimiyetidir. Duvarlardaki ahşap paneller doğal görünümde, patine vaya pastel renklerde olabilirler. Ahşap duvar panelleri yarı yarıya fayanslarla veya çiçek desenli duvar kağıtlarıyla uyumlu bir stil de kombin edebilirsiniz. 

8. Çiçek Etkisi

Perdeler, duvar kağıtları ve halılar banyonuza renk, desen ve doku getirmenin harika bir yolu olabilir. Ufak çiçeklerle bezeli bir kumaş, country banyo tarzına anında bir kır evi hissi getirecektir. Dilerseniz banyoda başardığınız country görünümü yatak odasına taşıyarak iki alan arasında görsel bir bağlantı kurabilirsiniz. Tekstiller, bulundukları mekanlara sadece drama, kişilik ve illüzyon katmakla kalmaz, aynı zamanda mekanlara sıcaklık ve rahatlık hissi yayarlar.

Country Bir Banyonun Temel Parçaları

  • Ayaklı küvet
  • Kesme canlı çiçekler
  • Ahşap mobilyalar
  • Beyaz, pastel tonlar ve yeryüzü renkleri
  • Porselen veya cam objeler
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler