icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyonuza Skandi-Spa Atmosferi Taşıyın

Banyonuza İskandinavya’nın ünlü spa’larının dinlendiren ve yenileyen atmosferini taşıyın ve hem fiziksel hem zihinsel olarak bütünüyle yenilenin.

  • 2 Ağustos,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 588 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyonuzu bir spa gibi tasarlamak, tıpkı bir spa’daymışsınız gibi hiç rahatsız edilmeden dinlenmek, yenilenmek, o şımartıcı etkiyi ve lüks duygusunu yaşamak istemez misiniz? Eğer banyonuzda spa atmosferinin sade, yalın ve huzurlu yansımasını yaşamak istiyorsanız bize kulak verin. Rotamız, spa ve sauna kültürünün ilk doğum yerlerinden biri olan İskandinavya…

modern banyo ic mekani dogal dokulu teksturlu beyaz duvar, minimal mobilyalar

Uzun, soğuk ve karanlık kışlarıyla ünlü İskandinavya, bir o kadar da sıcak, dinlendiren, zihinsel ve fiziksel yenilenme sunan öz bakım tapınakları diyebileceğimiz sauna ve kaplıcalarıyla bilinmekte. Tarihte de önemli bir yeri bulunan İskandinav saunalarının kökleri M.Ö. 7000’e Kuzey Avrupa’ya dayanıyor. Ateşin çevrelediği iri kayalıkların üzerine hayvan derilerinden yapılmış çadırlarla oluşturulan ilk saunalarda, gece ateş söndüğünde taşlar çadırı ısıtmaya devam etmiş. İnsanlar ise buhar yapmak için kayaların üzerine su dökmeyi öğrenmişler. Bu, çadırları daha da sıcak ve rahat hale getirmiş.

karli dagda ahsap sicak sauna ve kis tatili

Çağlar ilerledikçe, bu gelenek de evrimini geçirmiş ve İskandinav insanı ısınma için sauna kültürünü korumuş. İnsanlar zaman içinde, saunadaki atmosfer ile sağlık arasında bir bağlantı kurmaya başlamışlar ve bu kültür tüm dünyaya yayılmış.

modern kirec tasi seramik banyo, ahsap zemin, kuvet, dus, sampuan siseleri dizilmis ahsap raf, buyuk panoramik pencere,

Artık sauna, hamam ve termal kaplıcalar, birbirinden ayrılmayan kardeşler gibi. Bu grubun yeni üyesi ise Norveç’te trend olan “friluftsliv” yani "orman banyoları". Danimarka’da ise ‘saunagus’ uygulaması çok popüler. Geleneksel bir saunanın unsurlarını aromaterapi ve farkındalık ile birleştiren saunagus, İskandinavya’da spa referanslı sağlık trendi olarak çok gündemde.

kuvet arkasi ahsap dikey dekorasyon, ahsap tezgah uzeri ikiz canak lavabo, yuvarlak ayna, siyah ankastre lavabo bataryasi

Terapi odaklı banyoların dekorasyonu nasıl olur?

Elbette ki doğal çevre olarak düşlerdeki İsveç manzarasını yakalayamayabiliriz ama banyoyu bir terapi merkezine dönüştürmenin pratik yolları da var:

beyaz duvar ve ahsap depolama alanlari ile ikiz lavabolu master bedroom ebeveyn banyosu
  • Gözü yormayan duru bir şıklık ve rahatlık için, sakinleştiren ve dinginleştiren bir atmosfer yaratın. Örneğin dağınık bir banyoda huzur terapisi yapılmaz. O yüzden mümkün olduğunca işlevsel bir depolama sistemi kurun ve gözünüzü rahatsız eden tüm aksesuarları ortadan kaldırın. Hem doğal hem kapsamlı bir banyo mobilyası arayanlara, Kalebodur’un Edge serisini önerelim. Antrasit-vizon, antrasit-mocha ve antrasit-ceviz olarak üç farklı renk kombinasyonunda sunulan Edge lavabo altı etajer ve boy dolabı haricinde, kare raf, kapaklı yan, dikdörtgen raf gibi çok çeşitli modüllere sahip bir seri.
cevreci tasarimi ile ahsap dekorasyonlu modern banyo dekorasyonu
  • Zihinsel rahatlık, doğal malzemeler ve doğa odaklı renklerden geçer. Banyonuzun dekorasyonunda ahşap, seramik, terracotta, hasır ve keten gibi natürel malzemeleri kullanın ve yine toprak, kum, taş skalasından, tarafsız bir renk paleti seçin.
beyaz temali banyoda beyaz tablali ahsap ciceklik hasir saksi icinde kaktus
  • Vücut peeling tuzları, uçucu yağlar, vücut nemlendiricileri gibi sevdiğiniz spa keyifleri için tekerlekli ve çekmeceli bir ünite satın alın. Duş alırken yanınıza çekebilin, aromaterapi seansınız bitince de onu ayak altında olmayacak bir köşeye konumlayın.
gri masa uzerinde aromatik yaglar, mum, dogal taslar ile spa urunleri
  • Menekşe yaprakları, limon, greyfurt, tatlı vanilya, sandal, deniz tuzu, misk, frenk üzümü, iris ve erik çiçeği gibi notalara sahip esansiyel yağlarla koku duyunuzu harekete geçirin, zihninizi ve bedeninizi dinlendirip gevşetin.
modern banyoda buyuk pencere onunde kuvet uzeri ahsap sehpa ve yanan mumlar
  • Dimmer’la ışık gücü yumuşatılabilen aydınlatmalar seçin. İskandinavya karanlıklarıyla ünlüdür. Dolayısıyla ayarlanabilen ışık kaynaklarına yönelerek kuzey ruhunu tamamlayabilirsiniz. Bu da göz terapisidir.
modern banyoda ahsap tezgah uzeri beyaz lavabo, yuvarlak duvar aynasi, krom ankastre lavabo bataryasi, amber siseler
  • Büyük aynalar, rahatlatıcı bir banyodan sonra hazırlanmanıza, bakım yapmanıza ve kendinizi sevmenize yardımcı olduğu gibi ışık ve hacim yansıması da sunar. Skandi-spa’nıza büyük bir ayna hediye edin.
konforlu ahsap banyoda koyu tonlar, buyuk yuvarlak kuvet, gri duvar, siyah havlupan
  • Banyo seansının finalinde, sıcacık havluların rahatlatıcı tadını çıkarabilmeniz için duş veya küvete yakın bir noktaya bir havlu ısıtıcısı eklemeyi sakın unutmayın.
ahsap kuvet icine akan su sayesinde spa atmosferi
  • En önemlisi, (şayet istediğiniz anda tahliye edebilme imkanınız varsa) banyonuzda buhar oluşumuna izin verin. Saunatik bir ortam olsun ve mekan sıcaklığı ile birlikte kan dolaşımınızı da artırın.

Skandi-spa havasının bize kattıkları

Az önce sıcaklığın artması nedeniyle dolaşımınızın artacağını belirtmiştik. Geliştirilmiş dolaşım, kas sertliğini gidermeye, eklem hareketliliğini iyileştirmeye ve artritik ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. Sıcak bir banyo ardından mutlaka iyi ve kaliteli bir uyku gelir. Ayrıca meditatif bir banyo, düşünce ve günlük stres faktörlerinden kaçmak için iyi bir ortam demektir. Haftada birkaç kez sıcak suyla banyo yapmak, kas ağrısı ve gerginliğine de yardımcı olur ve her gün egzersiz yapmayı kolaylaştırır.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler