icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyolara Akdenizli Boho Rüzgarı

Tiril tiril keten havlu ve bornozlar, bitki, meyve ve çiçek özlü sabunlar, deniz kokan aksesuarlar ve daha pek çok doğal dokunuşla banyolara Akdenizli boho stili yerleşiyor.

  • 3 Mayıs,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 1100 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Bir yanda Yunan ada evlerinin bembeyaz modernizmine katılan salaş, hasır minderler, bir yanda Fas'ın gizemli evlerinin egzotizmine sarılan bakırlar... Şıklığı özgürlükle buluşturan bohem tarz, bugün sadece yaz mekanlarına ait bir stil olmaktan çok uzakta; kentli ve lüks olan tüm evlerin de gözbebeği. Ayrıca stilin popülerliği ana yaşam alanlarıyla da sınırlı değil; banyo gibi doğallıkla beslenen kozalara da çok yakışıyor. Günümüz banyolarına Akdenizli bohem tarzın yansımaları farklı yollarla işleniyor. Buradaki karar kriterlerine bir bakalım: Banyomuza bohem tarzı nasıl ve ne çeşitlilikle getirebiliriz, o rüzgarları suyla nasıl buluşturabiliriz?

1. Duvar ve zemin kaplamalarında bohem oyunlar

Banyo dekorasyonuna bohem tarzı taşımanın ilk adımı, zemin ve duvar kaplamalarından, seramik, fayans ve alternatifleri arasından seçim yapmaktan geçiyor. Örneğin, siyah ve beyaz renklerdeki veya parlak renk düetlerindeki mozaik karolarla banyonuza Marakeş hissini getirebilirsiniz. Bunun bir örneği Çanakkale Seramik ailesine ait Ornament serisinde mevcut. Gri, mavi, beyaz, siyah tonlarıyla hazırlanan koleksiyonda geleneksel çini desenlerinin modern yorumlarıyla tanışacaksınız. Çanakkale Seramik'in klasik ve geleneksel çini karo ve motiflerinden ilham alan Pera Koleksiyonu da 20x20cm mat, sırlı porselen karolar ve dekorlarından oluşuyor. Kahve-mavi, bej-gri ve siyah-beyaz renk düetlerinden oluşan Pera, modern ve etnik dengesini buluşturan bir fon olarak banyo yüzeylerine Akdeniz bohemliği katıyor.

Eklektizmi az, yalınlığı yüksek bir bohemlik arzusundaysanız, bej, toprak ve vizon tonlarında seramik ve fayanslara yönelebilirsiniz. Örneğin, Çanakkale Seramik markasına ait Natte serisi, kendinden hasır desenli dokusuyla banyo seramiklerinde bu bol sepetli, örgülü atmosfere kolaylıkla uyum sağlar. Yine Çanakkale Seramik'in Vera serisinde ise tekstil ve çimento dokusunun seramiklere yansımasını görüyoruz. Yumuşak tonların kullanıldığı bu koleksiyonun mat fon karoları yaşanmışlık hissi verirken, patchwork dekorları ise otantik bir dokunuş sağlıyor. Renkleri ise pastel bir skalada olduğu için banyoya aradığımız doğal bohemliğe uygun bir fon sağlıyor.

2. Duş ve küvetlerle doğaya sığınmak

Aslında hedefi tam on ikiden vurmak için bakır bir küvet gerekmekte ancak bu arayışı pençe ayaklı nostaljik stilin izlerini taşıyan yeni bir küvetle de sonlandırabilirsiniz. Kale Banyo'nun klasik çizgileriyle dönem ilhamlı tasarımlarından biri olan Victorian model küveti, bu arayışın büyük keşfi olabilir. Şayet küvet yerine duş tercih ediyorsanız, duş alanına bol yapraklı bitkiler asarak, sukulent gruplamaları yaparak, yağmur duşları koyarak da göze çarpan beyazlığı kırmak mümkün. Her iki yıkanma alanı çözümünde de sabunluk veya raf çözümlerinde ham ahşaba yönelin deriz. Hatta ahşap sabunluğunuzun çevresinde iri taşlar, eskimiş ağaç dalları ve büyük deniz kabukları da bu stilin tamamlayıcısı olacaktır. 

yumusak, kivrimli ve klasik formlu beyaz kaleseramik victorian serisi kuvet ve batarya

3. Mobilyada zaman dengeleri

Mevcut banyo mobilyalarınız son derece modern, çağdaş ve güncel olabilir. Bu durumda güce denge getirmek gerekir. Bu durumda biraz eskici veya antika pazarı dolaşmanız faydanıza. Vintage bir dolap, nostaljik bir sandalye veya tabure, organik formlu bir merdiven, eskitme görünümlü bir dresuar, bir gemiden çıkma pirinç aplikler ve seramik aksesuarlar gibi detaylarla banyo dekorasyonundaki keskin hatları yumuşatarak bohem tarza yaklaşmanız mümkün.

kuvetli banyoda eskitilmis samdan ve antika aksesuar ve mobilya kullanimi

4. Ham dokularla suya temas

%100 pamuklu veya keten gibi lifli dokularla varacağınız nokta, doğal olmakla özdeşleşen özgür bohem durağıdır. Havlu ve bornozlarda bu dokuları tercih edebilirsiniz ancak yine önünüze bir yol ayrımı çıkıyor: Folk desenleriyle detay kazanmış tekstiller ile Fas ve Cezayir tarzı eklektik bohemliğe yaklaşırsınız. Bütünüyle sade, kendinden buruşuk olmasıyla karakter kazanan havlu, bornoz ve peştemallerle de Batı Akdeniz'in yalın ve minimalist bohemliğine ulaşırsınız.

 

gri duvar uzerine asili pamuklu ve keten lifli dokulu desenli ve renkli havlu

Bu grup, jüt paspas ve kilimlerle, makrome örgü duvar aksesuarlarıyla, el örgüsü puflarla, bambu sepetlerle tamamlanmalıdır. Hatta duş kabini yerine, keten veya tülbent gibi dokularla hazırlanmış duş perdeleri tercih ederseniz, bohem tarzı tam kalbinden vurmuş olursunuz.

5. Bitki ve aksesuarlarla bir rahatlama vahası

Beyaz, ekru, sedef, gri gibi nötr tonlardaki banyolara eklenecek bolca yeşil doku, ahşap boncuklarla veya hasırla örülmüş bir sarkıt aydınlatma, pirinç mumluklar (bolca mumla), eskitme bir kilim, bakır sini üzerine doğal sabunlar ve aromaterapi yağları, ham ahşap tabureler, duvarlar için küçük sanat eseri kombinasyonları, ahşap tespih grupları gibi detaylar, istenen bohem tarzı rahatça öne çıkaracaktır. Bitki konusu, bohem dekorasyonlu banyolar için gerçekten çok kritik ancak ilk önerimiz aloe veralar olacak. Sukulent ve aloe vera gruplamaları bohem banyolarda çok popüler. Bir yandan sarkıt bitkileri de düşünmeniz gerekir. Monotonluğu önlemek için direkt güneş ışığı istemeyen, pothos sarmaşığı, dua çiçeği, paşa kılıcı, fil kulağı ve bambu gibi bitkileri farklı gruplamalarla banyoda yaşatabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler