icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Doğal Taş Banyo Uygulamaları

Yüksek tavanlı, taş duvarlı evlerin tadalak sıvalı banyoları kadar estetik bir görüntü var mıdır? Hacienda evlerinden esinlenen banyoların deko-şifrelerini çözüyoruz.

  • 13 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1502 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Taş evlerin mimari açıdan sundukları estetik görüntü, banyolara da ilham oluyor. Doğaya yakın, bahçeli taş ev hayalinin devamında hayat bulan doğal taş banyo uygulamaları, günümüz evlerinde sıkça tercih edilen stillerden biri.

dogal tas gorunumlu zemin ve duvar kaplamalari kullanilan naturel banyo tasarimi

Doğal taş görünümlü fayanslar

Doğal taş görünümlü bir banyo yaratmak için öncelikle zemin ve duvar kaplamalarına karar vermelisiniz. Gerçek taşlardan ilham alan seramikler, renk ve görüntüleriyle çoğu zaman gerçek taşlardan farksız bir tasarım sunuyor. Seramiğin üzerindeki taş dokusu gerek desen, gerek renkleriyle sizi doğanın kucağında yer alan bir eve ışınlayabilir.

Kahve tonlarından griye uzanan renk paleti, kaya dokusundan, çakıl taşı görüntüsüne kadar farklı yapılardaki taşları size sunar. Büyük bir banyo mekanına sahipseniz koyu tonlarını, küçük metrekarelerde yerleşim yapacaksanız açık tonları tercih etmenizi öneririz.

Koyu renk taş görünümlü bir duvar fayansı seçtiyseniz, bunu mekanın tüm duvarlarında değil, yalnızca duş-küvet alanında kullanıp diğer duvarları daha sakin bir tondaki seramikle kaplamanız mekanın genel anlamda daha sakin ve huzurlu görünmesine yardımcı olur.

Etkileyici taş banyo tasarımları

Doğadan ilham alan banyoların vitrifiye seçimleri de aynı felsefesinin uzantısı olmalı. Banyo köşesinde doğal taş görünümlü yüzeylerin içine saklanmış ayaklı bir küvet, bu havayı pekiştirir. Lavabo ve klozet rengini seçerken beyaz yerine earth colors yani yeryüzü tonlarından bir seçki yapabilirsiniz.

dogal tas gorunumlu zemin dosemesi olan banyoyu destekleyen ahsap mobilyalar ve aksesuarlar

Doğal taş banyo uygulamalarında renk ve aksesuar seçimi

Doğadan ilham alan her dekorasyon uygulaması gibi, taş yüzeylerin ağırlıklı olduğu banyolarda da tabiat bizim ilham kaynağımız. Burada önemli olan istediğiniz tarzı yaratırken konuyu çok abartmamak, yoğun kullanımla boğmamak.

Amacınız her zaman sakin ve huzur veren bir dekor yaratmak olmalı.

Dolayısıyla doğal taş görünümlü bir banyoda aksesuar olarak taşa zıt bir malzeme olan ahşap ve cam kullanabilirsiniz. Taş ya da seramik objeler seçecekseniz bej ya da beyaz renkte olmasına dikkat edin. Az malzeme ile taş ev havası yaratmanın keyfini çıkarın!

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler