icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Sonbahar Ruhunu Mutfaklara Taşıyan Yüzeyler

Sonbaharın hüzünlü romantizmini, bu mevsimin ağırbaşlı renk paleti ve doğanın elini tutan dokularıyla yaşam alanlarımızın kalbine, mutfağımıza taşıyoruz.

  • 24 Ekim,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 172 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
sonbahar temali tugla duvar ahsap mutfak dolaplari iskandinav tarz mutfak ic mekani

İçimizi ısıtan, ruhumuza iyi gelen sıcak yaz günlerinin ardından şehre dönüş hali, sonbaharın hüzünlü ruhuyla birleşince hislerimizi, duygularımızı, dolayısıyla zevklerimizi de dönüştürüyor. İki ya da üç hafta öncesine kadar güneşin sıcaklığını, denizin tuzunu, sokakların dinamik ruhunu sonuna kadar yaşamak isteyen bizler için belki de artık en kıymetlisi; salonumuzun en konforlu koltuğunda yumuşacık bir battaniyeye sarılıp film izlediğimiz, mutfağımızın en keyifli köşesinde sıcak bir kahve eşliğinde kitap okuduğumuz anlar oluyor. Dolayısıyla büründüğümüz bu romantik ruh hali, bir anlamda en özel sığınağımız olan yaşam alanlarımıza da yansıyor.

mutfak zemininde oturan anne kiz, sabah kahvesi, konforlu haftasonu, gri mutfak dolabi

Söz konusu zevksel dönüşümümüzün yansıdığı mekanlardan biri de evlerimizin kalbi niteliğindeki mutfaklar… Hem nasıl olmasın ki?  Yemek hazırladığımız, yaratıcılığımızı ortaya koyarak ürettiğimiz, pişirdiklerimizi ailemiz ve dostlarımızla paylaştığımız bu alan, yaşam kozalarımızın belki de en yaşayan mekanı.

O halde biraz romantizmin kimseye zararı olmaz diyor ve tarzınız ne olursa olsun, sonbahar ruhunu mutfağınıza nasıl yansıtacağınıza, renk paletinden hangi tonları seçebileceğinize ve bu tonları hangi yüzey dokularıyla eşleştirebileceğinize yakından bakıyoruz!

Kalbi minimalden yana olanlara

Formlarda yalın, renklerde sakin bir mutfaksa hayaliniz, doğanın elini tutan ve ağırbaşlı tonlarını yansıtan tercihler yaparak mutfağınızda sonbahar ruhunu yakalayabilirsiniz. Mutfak dolaplarında ve mobilyalarda ahşabın karakteristik dokularından faydalanmak bu anlamda doğru bir adım olacaktır. Tezgah arkası duvarlarda renk paleti beje yakın duran, doğal taş görünümlü seramiklerle yaratmak istediğimiz atmosferin şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu görüntü bütünlüğünü, doğal olarak soğuk tonlardan uzak durarak tezgahlarda da sürdürmeniz gerektiğini unutmayın. Şayet salt görüntüden öte; uzun ömürlü, kolay temizlenen, yüksek sıcaklığa ve soğukluğa dayanıklı bir tezgah arayışındaysanız, Kale Seramik’in T-One by Kale Porselen Tezgah’ını mutlaka incelemelisiniz.

minimal modern koyu ahsap mutfak, iskandinav tarz mutfak, ceviz rengi mutfak dolaplari, minimal mutfak adasi

Pastelin şiirselliğinde

Pastel tonların şiirselliğinden yararlanmak da, mutfağınızda sonbaharın hüzünlü romantizmine göz kırpabilmeniz için bir seçenek. İçsel hoşluk yaratan bu renk paleti; kendini “country” ve “cottage chic” tarzlarına yakın hissedenlerin yardımına koşuyor diyebiliriz. Ahşap dokulara zarif bir şekilde uyum sağlayan bu tonlarını mutfak dolaplarında tercih edebilir, kulplarda ise metalin en şiirsel hali pirinç malzemeyi kullanarak arzuladığınız atmosferi güçlendirebilirsiniz. Şayet bu sakin görüntüyü rafine bir şekilde tamamlamak isterseniz, tezgah arkası duvarları için Çanakkale Seramik’in Miniatile Koleksiyonu’nda yer alan Avenue serisine göz atabilirsiniz.

yesil mutfak dolapli adali rustik mutfak, ahsap mutfak tezgahi, bakir sarkit aydinlatma avize, zeytin yesili mutfak dolaplari

Ağırbaşlı rustik

Rustik olan, tabiatı gereği doğanın ağırbaşlı tonlarını kucakladığından, sonbahar ruhuna nokta atışı yapıyor. Doğal ahşap dokuların dolaplara, metal aksamların açık raf sistemlerine yaşanmışlık hissini maksimumda vererek oluşturduğu bu kompozisyonda, mutfağınızı adeta bir sergi alanı olarak düşünmeniz ve kullanmanız gerekiyor; çünkü bu yoğunluğun verdiği ağırlık rustik stilin kimliğini oluşturuyor. Tercihiniz sonbahar ruhunu rustik stil üzerinden mutfağınıza yansıtmaksa, duvar yüzeylerinde de yine aynı şekilde yaşanmışlık hissi veren renkler ve dokular kullanmaya özen göstermelisiniz. Zeminde ise bu atmosferin tamamlayıcısı olarak efektli karolara başvurmak isterseniz, Kalebodur’un eskitme ahşap dokulu Renova Wood Koleksiyonu’nu inceleyebilirsiniz.

vintage mutfak gerecleri, ahsap mutfak duvar tezgah arasi, beyaz rustik mutfak mobilyasi, parlak yazlik ahsap dekor

Güz tonlarının izinde

Mutfağınızda yaratmak istediğiniz stil konusunda tam olarak emin değilseniz, yeryüzünün vakur renk paletini doğanın ahşap dokularıyla bir arada kullanarak da sonbahar ruhunu yakalayabilirsiniz. Böyle bir tercihte dikkat etmeniz gereken detay; mutfağınızı, dramatik tonların hakimiyetindeki bu paletin içinde boğmamak adına kullanacağınız nötr renkler olmalıdır. Duvarlar, mutfak dolapları ve zemin arasında yumuşak bir geçiş sağlayan bu detay ayrıca, mutfağınızın olduğundan ferah görünmesini de sağlayacaktır.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler