icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Dekorasyonda 2022 Sonbahar-Kış Trendleri

Yeni yaşam pratikleri mekanlarımızı bu sonbahar da değiştirmeye devam ediyor. Peki hangi renkler, formlar, malzeme ve stiller öne çıkıyor? Sonbahar-Kış 2022 ev dekorasyon trendlerini takipte kalın.

  • 6 Aralık,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 617 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Küresel bir salgının art arda geçen üçüncü yılında iç mekan, dekorasyon ve tasarım trendlerinin hala duygusal olarak rahat hissetmemizi sağlamaya odaklanması sizi şaşırtmasın. Bundan hareketle bu sonbaharda da her şeyimiz haline dönüşen evlerimizde işlevsel kurgular ve sürdürülebilir tasarımlara yer vermeye devam edeceğiz. Evlerimize verdiğimiz önem arttıkça da iyi hissettiren ve pozitif titreşimler yayan tasarımlara daha çok yöneleceğimiz bariz. 

Yılın trendi olan organik formlar, 2022 yılının son aylarında iç mekanlardan mobilya ve objelere giderek akışkanlaşıyor; kıvrım kazanıyor, köşeler yumuşuyor. Doğadan ilham alan yeryüzü tonları ve desenler ise, yaşam alanlarının yeni renk kodları olarak karşımıza çıkıyor. Mekanları saran renkler yılın son çeyreğinde bu tonlarla da sınırlı kalmıyor; bu doğal görünüme 70’li yılların güçlü ve mücevher tonları eşlik ediyor. Trendlerin bazıları tamamen yeni olsa da sonbahar için öngörülen bu trendlerin birkaçını hayata geçirmek için, mevcut dekorasyonunuza ince bir ayar yapmanız yeterli olacaktır. Günceli takip etmeyi seviyorsanız okumaya devam edin… 

Kıvrımlı formlar

Rönesans mimarisinin armoni ve simetriyi birleştiren estetik buluşu yuvarlak kemerler, 2020 yılından itibaren iç mekanlara geri dönmüştü. Mimari, mobilya ve dekoratif eşyalarda kendini gösteren bu trend, sürdürülebilirlik kavramının yükseldiği ve doğayı eve taşıdığımız bu süreçte, organik formlar trendini beraberinde getirmişti. 2023’e doğru bu trendlerin emekliye ayrılmalarını beklerken, güçlenerek yollarına devam ettiğini görüyoruz. Çocuksu, bol kıvrımlı, bulutumsu şekillere ve insanda dopamin etkisi yaratan renklere sahip neotenik görünümler kanepelerden puflara, aynalardan mumluklara ve aydınlatmalardan duvarlara her alanda karşımıza çıkmayı sürdürüyor. Evinize dinamizm ve akıcılık kazandıracak kavis ve kıvrımlara önceden yer açmadıysanız, şimdi tam zamanı!

Ahşap tonlar & Yeryüzü renkleri

Bu yıl büyük geri dönüş yaşayan kahve, çikolata ile karamel tonları ve toprak renkleri, sonbaharda popülaritesini daha da artırıyor. Sıcak ceviz ağacı ve daha açık tonlamalar zengin, zarif, zamansız alanlarda ona eşlik eden diğer renklerle uyum içerisinde sonbaharın doğaya dönük renk paletini oluşturuyor. Organik formlu ahşap bir orta sehpa yılın trendlerini sergilemek için harika bir seçenek. Ceviz ağacından bir kesme tahtası veya servis tepsisi ise bütçe dostu çözümler olacaktır. Mevsim değişse de sizi zinde hissettiren, misafirperver rattan ve hasır örgü objeleri yeryüzü renklerine ve dokuları sebebiyle dekorasyonunuza dahil etmeye devam edebilirsiniz.

İkonik 70’ler

Evde geçirilen zamanın artışıyla değişen yaşam senaryoları, ikonik 70’ler stilinin iç mekanlara geri dönüşünü sağladı. Organik formlarla konfor arayışını birleştiren dönemin kıvrımlı ve geniş kanepe ve koltuklar geri dönerken, evlerde yapılan çevrimiçi zoom toplantıları sebebiyle önem kazanan duvarlar, 70’lerin hipnotik ve retro desenleriyle eğlence ve espri arayanların yeni gözdesi. Mücevher tonlarının güçlü ve cesur ifadelerini, hareketli duvarlarla boho’dan disco’ya bu sonbaharda evlerinize taşıyarak, evinizin her odasını canlandırabilirsiniz.

Cesur desenler ve canlı renkler

Bu renk paleti, tamamen 70’lerin etkisiyle evlerimize giriş yaptı. Biyofilik yaşantıya dönüş ve rattan ve bambu gibi doğal malzemelerin evlerde daha çok tercih edilmesiyle, nötral tonlar geride kaldı. Onların yerini gülümseten, neşeli renkler aldı. Bu sonbaharda zeytin yeşili, adaçayı, hardal, tarçın, bakır ve petrol mavisi gibi doğa tonlarını ister tek başlarına duvarda, mutfak veya banyo dolaplarında ister hareketli bir desen içerisinde duvar kağıtlarında kullanın, inanın bulunduğu mekana sıcaklık ve boyut katacak ve özellikle mevsim geçişinde size kendinizi enerjik hissettirecek. 

Doğal veya doğadan ilham alan yüzeyler

Canlandırıcı ve ilham verici bir alan yaratmak için ahşap, pamuk, kil, seramik, traverten ve mermer gibi organik ve sıcak doğal materyalleri kucaklayın ve birleştirin. Bu organik malzemelerin ham, gözenekli ve kusurlu doğası, yeryüzünün sakinleştirici ve tazeleyen havasını taklit ederek evlerinize derinlik, ruhsal ve görsel bir ambiyans ekleyecektir. Sonbaharda ceviz ve meşe tonlarını, Çanakkale Seramik’in hardal ve adaçayı renklerindeki Fabric serisi ile birleştirerek mutfağınızda özgün bir 70’ler stili yakalayabilir ve yine Çanakkale Seramik’in travertenin çekici dokusu ile seramiği buluşturan Natura serisi ile de banyonuza konfor ve doğallık getirebilirsiniz. Popülerliğini koruyan ahşap zeminleri bu sonbaharda üzerlerine doğadan esinlenen modern desenli halılarla hareketlendirin. Önerimiz, 20x120 cm boyutlarıyla Kalebodur’un sırlı porselen karo serisi Uddo … 

Ham ketenler, parlak ipek dokular ve organik pamuklar yatak odalarından banyolara ev tekstilinde hakimiyetini sonbaharda da sürdürüyor.

Dokulu yüzeyler

Artizan dokunuşların, sanatsal vurguların değerinin yükseldiği günümüzde primitif görünümler ve ham yüzeyler de ev dekorasyonunda daha fazla alana yayılıyor. Bu trendi sadece duvarlarda değil; vazolardan mumluklara, aydınlatmalardan aynalara birçok dekoratif objede alçı kaplamalar ve dokulu yüzeylerde göreceğiz. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler