icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yeni Nesil Mutfaklarda En Popüler Zemin Seçenekleri

Yeni nesil mutfakların, bir odak noktası olarak tasarlandığını değişime mutfak zeminleri de ayak uyduruyorlar.

  • 22 Şubat,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 2037 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
bal petegi hexagon sekilli duvar beyaz gri duvar seramigi

Bugüne dek mutfaklar, ıslak mekân grubunun tartışılmaz bir üyesi olarak özel bir önem isterlerdi ancak evde geçirilen zamanın artması, herkesin mutfak kültürünü merak etmesi, mutfakta çalışmak, internet toplantıları gerçekleştirmek gibi yeni ihtiyaçlar doğması sonucu bu mekan artık sadece "yemek" üzerinden değerlendirilmiyor ve bir ana yaşam alanı olarak konumlanıyor.

Durum böyle olunca, mutfağı hem dekoratif hem de fonksiyonel bir mekân olarak kurgulamak gerekiyor. Her açıdan kullanıcının hayatını kolaylaştıran çözümlerle donatılan yeni nesil mutfaklarda zemin seçimi de bir o kadar özen istemekte. İşte herkesin ortak tutkusu olan mutfaklarda en popüler zemin trendleri:

yer dosemesinde gri damarli parlak beyaz mermer seramik kullanilan ferah ve aydinlik mutfak mekani, gri mutfak dolaplari ve gold detaylar

1. Tüm zamanların birincisi: Mermer

Sofistike, doğal ve hijyenik mutfak zemin kaplaması seçeneklerinde tüm zamanların lideri olan mermer, halen oldukça moda ve olmaya da devam edecek. Doğal mermerin yanı sıra, dijital baskı teknolojiisindeki gelişmeler sayesinde, orijinal mermer görünümüne sahip karoların da öne çıktığını görüyoruz. Yüksek bakım gerektirmeyen ve doğal mermerin tüm güzelliğine sahip bu modeller, daha ulaşılabilir bir bütçeyle mutfağı stilize etmeye de yardımcı oluyorlar. Çanakkale Seramik'in sunduğu Sense serisi, beyaz ve gri tonlardaki parlak mermer zemin karolarıyla sadece mutfaklara değil, tüm iç mekanlara modern bir dokunuş katmakta.

2. Ahşap görünümlü porselen karolar

Çok istenen ama suyla temas etmesi nedeniyle hızla deforme olan ve bu nedenle mutfak zemini seçiminde soru işaretine sahip masif ahşaplar, estetik duruşlarını dijital baskı teknolojisi ile birleştirdiler ve ortaya ahşabın tüm güzelliğini ortaya çıkaran seramik karolar çıktı. Bu doku, en az mermer görünümlü porselen karolar kadar yoğun ilgi görmekte. Farklı ağaç renklerini, farklı boyutlardaki karolarda buluşturan ahşap görünümlü porselen karolar, hijyenik, kolay temizlenebilir, yüksek bakım istemez, dayanıklı, uzun ömürlü ve rahat uygulanabilir olma özellikleriyle ilgi çekiyor. Çanakkale Seramik markasına ait Woodream koleksiyonu, bunlardan biri. Multicolor ve bej tonlarında olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip Woodream serisi, 15 x 90 cm boyutuyla mekanların gözdesi. Ahşapta daha nötr bir renk grubu arayanlar (gri, antrasit ve beyaz) ise Çanakkale Seramik'in Listoni koleksiyonuna mutlaka bakmalı.

mutfak zemininde ahsap gorunume uygun gri, beyaz ve antrasit renk alternatifleri bulunan canakkale seramik listoni serisi modern sirli porselen karo

3. Doğal taş estetiğini yansıtan seçenekler

İlk iki trendde, materyalin çeşitli dezavantajları nedeniyle mutfağa uygulanmadığı durumlarda, orijinalini mükemmel şekilde temsil eden dokulu seramik karoların tercih edildiğini gördük. Orijinal materyaller, hava akımı yüksek, nemi hapsetmeyen ve özel bakıma çok gerek duymayan sayfiye tarzı evlerde halen sürmekte ancak tüm bu işlemleri yapamayan kent yaşam alanları için dokulu porselenler daha makbul ki taş estetiğini yansıtan tasarımlar da bu trend listesinin içine bu nedenle girmekte. Şehrin göbeğinde yaşayıp, bir Alaçatı evinin duygusunu hissetmek kimin hakkı değil ki?

kafe, teras ve restoran zemininde pastel tonlarda canakkale seramik betonart serisi cimento gorunumlu, dogal tas dokulu ve mat yuzeyli porselen karo kullanimi

Mermer ve ahşap görünümlü porselen karolardaki tüm avantajlara sahip taş dokulu porselen karoların kendi içlerinde de bir trend grubu var: Arduvaz, kireçtaşı, traverten, çimento ve beton, geleceğe göz kırpan ve farklı stillerde dekore edilmiş mutfaklarını tamamlamaktalar. Çanakkale Seramik ailesine ait Romantica serisi, gri renkli zemin karolarıyla çimento görünümünü mekanlara taşırken, mat yüzeyiyle mekanlara dinamik bir görüntü kazandıran Betonart koleksiyonu, 15 x 90 cm boyutlarındaki sırlı porselen karolarıyla zeminde beton etkisi isteyenlerin göz atmak isteyebileceği bir koleksiyon. 

4. Geleneksel karolarda yeni desenler ve kombinasyonlar  

Trendler ne derse desin, mutfaklarda daima sade ve doğal renklerde, yalın yüzeyler yaratan, desensiz seramik karolar daha çok kabul gördü. Oysa işler değişiyor çünkü mutfaklar artık bir yemek istasyonu olmaktan çıktı ve bir yaşam alanı oluyor. Dolayısıyla tasarım dünyası da, mutfak zeminlerine biraz hareket katmanın, alanı kişiselleştireceğini ve daha keyifli bir odak noktasına dönüştüreceğini belirtiyor ve bizlere yeni ilham kapıları açıyor.

Geometri, bu konuda tasarımcıların en dikkat kesildiği alan oldu çünkü geometri, görsel algı illüzyonu yaratabilmekte. Örneğin geometrik desen birleşimleriyle zeminde bir motif yaratan seramik karo ve fayanslar, küçük bir mutfağı olduğundan daha geniş gösterebiliyor.

canakkale seramik hexagon serisi altigen, mat krem, taupe ve cotto renklerde duvar ve zemin seramigi

Beşgen ve altıgen karolar, yakın zamanda popüler oldular ve şimdi farklı materyallerle birleştiriliyorlar. Zeminin bir kısmında altıgen bir kısmında ise ahşap veya beton kullanmak bu yeni uygulama trendleri arasında. Çanakkale Seramik'in Hexagon koleksiyonu, mat krem, taupe ve cotto renk grubuyla bu birleşimi başarıyla sunabilecek altıgen karolara sahip.

Dama deseni, Art-Deco tarzının evlerde popülerleşmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Özellikle siyah-beyaz renklerdeki bu seramikler, grafik çekiciliğe sahip modern-lüks evlerin mutfaklarına göz kırpmakta.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler