icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfaktaki Gizemli Üçlü: Tezgah, Zemin ve Duvar Kombinasyonları

Yeni mutfağınız için renklere, şekillere ve yüzeylere mi karar veriyorsunuz? Tezgah, zemin ve duvar kaplamaları ile ilgili son trend kombinasyonları öğrenmeden seçimlerinizi yapmayın.

  • 4 Nisan,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1254 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
siyah beyaz luks mutfak mimar tasarimi, beyaz siyah damarli mermer mutfak adasi, mutfakta mermer tezgah arasi aydinlatma

Elbette ki bir ev tasarlarken her oda, her yaşam alanı aynı sabrı, dikkati, özeni, stil zevkini ve hesaplamayı hak ediyor. Ancak onların içinde bir yer var ki, tam bir muamma… Basit görünen ama aslında çok matematiksel bir titizlik gösterildiğinde başarı veren bir alan olan mutfak, katman üzeri katman dediğimiz türden bir bölge. Ana yaşam alanı sayılmıyor ama trafiği çok yoğun. Islak mekan olarak geçtiği için baştan ayağa her malzemesinde hijyen ve dayanıklılık kriterleri ön planda. Hem çok detay gerektiren, hem detaylardan, süsten püsten arınmış olan. Hem yalnızken hem kalabalıkken sevilen.

teras kati egimli cati, tavan pencereli ve adali mutfakta ahsap mutfak dolaplari, minimal mutfak ankastre mutfak seti

Şayet sıfırdan bir mutfak yaptırıyorsanız veya mutfağınızı bütünüyle yeniliyorsanız, bazı kararlar almadan, seçimler yapmadan önce, neyin ne ile uyuştuğunu, hangi malzeme ve renk birlikteliklerinin popüler olduğunu öğrenmelisiniz. İşte aşağıda, mutfağın şövalyeleri: Tezgah, zemin ve duvar üçlüsünün ren, desen ve materyal kombinasyonları…

tas gorunumlu ve dokulu buyuk mutfak adasi, gri ve beyaz tonlarda adali mutfak sarkit uclu aydinlatma

Ayrılmaz üçlü: Taş, ahşap, mermer

Doğa orjinli dokular denildiğinde önce bu üçlü akla geliyor. Mutfak tasarımcılarının en sık tercih ettiği bu kombinasyonun en büyük avantajı, çok sayıda renk ve desen alternatifi olması; ayrıca bu üç malzeme de birbiri için hem tamamlayıcı, hem de  birer dokusal kontrast. Üstelik bu üçü kılıktan kılığa girebiliyor ve her stile yakışıyor.

klasik ve country tarz eklektik beyaz ve ahsap dolapli ada mutfak, beyaz klasik mutfak dolaplari

Bu üç malzemenin her biri her ne kadar üç yüzeye yakışıyor olsa bile, taşın tezgahta (hatta raflarda, ada tezgahında ve lavaboda) mekana sıcaklık getiren ahşabın zeminde ve dolap kapaklarında, mermerin ise duvarda, tezgah arkasında ve masa üstünde kullanıldığı versiyon çok popüler. Siz isterseniz taş dokuyu sadece duvarda ve rafta, mermer ve ahşabı ise doğrudan dokunulan ve çalışılan yüzeylerde tercih edebilirsiniz (zemin, tezgah, masaüstü gibi).

koyu yesil renk mutfak tasarimi, yesil mutfak alt dolaplari, yesil parlak metro karo tezgah arasi

Bu seçimleri yaparken dikkatli olmak gereken bir konu var; doğal taşı tezgahta kullanacaksanız, yüzeyinin gözenekli olduğunu ve suyu emme riski bulunduğunu unutmayın. Dolayısıyla böyle bir malzemenin periyodik olarak sızdırmazlık cilasına ihtiyacı vardır. Ama bu riskleri (ve diğer riskleri: kırılma, çizilme, bakteri tutma gibi) asla almak istemeyen tüketicileri inovatif tasarım kurtarıyor. Nasıl mı? Günümüzün ileri baskı teknolojisi sayesinde seramik ve porselen karolar, herhangi bir malzemenin, örneğin her cins mermerin, granitin, terrazzonun, betonun, çininin ve en önemlisi de ahşabın estetiğini birebir yansıtarak üretilebiliyor.

restoran zeminde kalesinterflex natural stone yer dosemesi

Üstelik orijinal malzeme ile karşılaştırıldığında avantajları daha fazla: Yanmazlık, kimyasallara dayanıklılık, kesme, delme, temizlemeye dayanıklılık, yüksek sıcaklığa veya soğuğa direnme, lekeye, aşınmaya, çizilmeye direnme ve en önemlisi de su emmeye dayanıklılık. İşte bu süper kahramanlarla tanışmak, boyuttaki dokular, genel görüntüyü ve detaylardaki desenleri orijinal malzeme kadar iyi veren seramik ve porselen karolara bakmak isterseniz işte size örnekler:

  • Taş estetiğinde duvar karoları için; Kalesinterflex’in C-Stone, Kalestone+ ve Natural Stone koleksiyonlarındaki karoları mutlaka inceleyin.
kaleseramik sicak renk ahsap gorunumlu chakra serisi yer karosu
  • Ahşap estetiğinde zemin kaplamaları için; Çanakkale Seramik’in Legni, Listoni, Woodream, Chakra ve Country serilerine bakın deriz.
  • Mermer estetiğinde tezgahlar için; sizin büyük ölçüde karo ve minimum derz satın almanız gerektiği için büyük boyutlu Kalesinterfex ürünlerine yönelmeniz gerekir. Markanın geniş Marbles koleksiyonunda, 28 ayrı model mermer estetikli porselen karo bulunmakta.

Ahşaba yakışan diğer kombinasyonlar

Burası mutfak, mutlaka bir yerlerinde ahşap dokuyu istiyoruz. Ama onu farklı malzemelerle kombinlemek ve yeni temalar çıkarmak da istiyoruz. Haydi gelin stillere göre bu kombinasyonları yaratalım:

Eğer çok pürist, bütünüyle ham görüntüye ve doğallığa odaklanmış ve detaylardan arınmış bir mutfak hayalindeyseniz, önce ahşabı kendi orijinal rengiyle mutlaka kullanmalısınız. Nerede? Bazı dolap kapaklarında. 

kaleseramik vizon, bej, kahve natural tonlarda hexagon altigen karolar match mutfak zemini

Şayet bir renk mutlaka olsun derseniz, gri, bej veya vizon gibi nötr renkli ahşap dolaplarla doğal ahşap kapakları karıştırarak kullanabilirsiniz. Tezgahlar taş veya beton efektli karolarla çalışılabilir. Tezgah arkası duvar, küçük bir alan olacağı için biraz hareket hak eder: Orta büyüklükte mozaik, parmak, metro veya çini karolar kullanabilirsiniz. Örneğin Çanakkale Seramik’in İpek koleksiyonundaki karolar kendinden kapitoneli (mozaik efektli); bu tarz tasarımlar uygulamada büyük kolaylık ve bütçe avantajı sunuyor. Altıgen çini isterseniz, o zaman da Kalebodur’un efsanevi Hexagon serisine bakın deriz. Hem çini, hem altıgen form olan serinin desen renkleri tam da doğanın sakin tonlarında.

Minimalizmde biraz uzaklaşarak, daha doğa derinliklerine inmek ve renk enerjisi yaşamak isterseniz o zaman dolap kapaklarında yeşil-mavi tonlarına ve baharat renklerine kapı açabilirsiniz. 

Bu renkleri ham ahşap renkleriyle kombinleyerek kullanmanız da mekan geneline hava aldırır ve stilize eder. Bu kadar renkli bir mekana biraz şıklık ve elegan duruş katmak isterseniz de tezgah (yani yatay çizgide) siyah mermere (veya siyah mermer estetiğindeki porselen karolara) yönelebilirsiniz. Siyah, mekanın kontürlerini belirler ve fazla dikkat çekmeden sofistike bir zarafet katar. Bu durumda tezgah arkası duvarınızı da çini veya parlak doğa tonlarında karolarla kaplayabilirsiniz. 

kalseramik formart serisi atria besgen parlak mavi ve yesil tonlari mutfak tezgah arasi modern ve hareketli gorunum

Örneğin Çanakkale Seramik ailesine ait Formart koleksiyonundan Atria, böyle bir mutfağın tezgah arkası için biçilmiş kaftan: Hem asimetrik beşgen formuyla çok doğal bir yüzey oluşturuyor, hem de parlak yeşilleri ve mavileriyle atmosfere büyüleyici bir derinlik katıyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler