icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Kalabalık Aileleri Seven Klasik Stilde Mutfaklar

Klasik tarzda mutfaklar kurgulamanın belirgin stil özellikleri vardır. Ancak bu tarz mutfaklarda kalabalık aileleri kucaklayabilen, sıcak ve davetkar bir mekan duygusu yaratmak için de birkaç pratik dekorasyon ipucuna ihtiyacınız olabilir.

  • 26 Nisan,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 904 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

1. Aynı mutfakta iki oda yaratabilmek

Klasik bir mutfağın en önemli özelliği davetkar bir ruhu olmasıdır. Bunu çoğaltmak ve mutfağı çok işlevli kılabilmek için, mutfakta bir mekân daha oluşturmanız gerekir. Bu şekilde aile duygusunu daha fazla öne çıkarmış olursunuz. Yeterli alanınız varsa mini bir kanepe, bir masa ve bir TV ekleyerek, birlikte yemek pişirme, sohbet etme, film izleme gibi aktiviteleri ailenizle paylaşabilirsiniz. Eğer böyle bir alan yoksa, mutfağı ailenin bir arada olduğu odadan yarım duvarla ayırmayı tercih edebilirsiniz. Göz temasını kaçırmayın deriz.

hem mutfak hem de oturma alani bir arada tasarlanan acik mutfak konsepti ve cam siyah dogramali surgulu kapi ile bolme
acik planda mutfak ve oturma alani bir arada, tugla tezgah arasi ve mavi mutfak dolaplari ve bar masasi

2. Organize ve düzenli bir mutfak kurgulamak

Depolamayı kolaylaştıran dolaplar, sadece mutfak alet ve enstrümanlarını değil, kişisel eşyalarınızı da düzenleyebilmeyi sağlar. Örneğin, dolabın bir çekmecesini kırtasiye veya çocuk oyuncaklarına ayırabilirsiniz. Buzdolabı üzerine veya mutfak adasının bir yüzüne kara tahta yerleştirerek, aile bireylerinin günlük notlarını oraya yazmasını ve mutfakla kaynaşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kiler ürünlerinizi şeffaf kapaklı veya kapaksız dolaplarda sergileyebilirseniz aile bireylerinin mutfağa yabancılaşmasını ve her şeyin yerini size sormalarını engellemiş olursunuz.

acik mutfak planinda beyaz mutfak dolaplari ahsap tezgah ve ocak uzeri ahsap acik depolama raflari

3. Klasik ama keyif veren tekstiller kullanmak

Klasik tarzın simgesi olan tekstiller, elbette ki stilin belirgin öğelerinden biri. Ama sıkıcı olmak yerine biraz renkli, pötikare veya puan gibi desenlerle hazırlanmış tekstillerle mutfağın havasını biraz daha yumuşatabilirsiniz. Ayrıca turuncu, sarı ve kırmızı gibi tonların iştah açıcı olduğunu unutmayın; bu renkler mekâna da sıcakkanlılık katar.

beyaz mutfak masasi takiminda kirmizi beyaz kareli sandalye minderi ve mutfak tekstili

4. Renklilikten korkmayın

Klasik tarzın ağırbaşlılığını temsil eden renkler genellikle siyah, gri, antrasit, beyaz ve krem-vizon tonlarıdır. Ancak bu bir kural değil. Mutfağın davetkar ve aristokrat duruşunu, deniz mavisi, mimoza sarısı, seledon yeşili gibi yumuşak renklerle de kurgulayabilirsiniz. Bu sayede hem aydınlık bir atmosfer kurgulamış olursunuz hem de genç çocuklarınız varsa onlara da yakın bir renk paleti yakalamış olursunuz.

acik mutfakta sari renk mutfak adasi ve bar masasi, siyah mutfak tezgahi, pirinc detayli sarkit lambalar

5. Çocukların erişebileceği yükseklikte mobilyalar ekleyin

Tıpkı minimalist mutfaklarda olduğu gibi, klasik tarzda mutfaklar için de simetri bir esastır. Ancak kimi zaman kurallar bozulabilir, bu da ana hazırlık istasyonlarının dışında bir yere, çocukların erişebileceği yükseklikte mobilyalar ekleyerek olacaktır. Bırakın, onlar da sizinle bir şeyler hazırlamanın keyfine varsınlar. Ek olarak, onların da kendi eşyalarını koyabilecekleri küçük çekmeceleri bulunan bir servis arabası veya tezgahlı bir dolap işinizi görecektir. Eğer böyle bir mobilya koymak istemiyorsanız, onların hazırlık alanına erişebilmelerini sağlayan bir tabureyi mutlaka mutfağınıza koyun.

cocugun mutfakta hamur ile oynamasi, kaliplarla sekil cikarmasi

6. Kolay temizlenebilen yüzeyler seçin

Elbette ki klasik stilde bir mutfak, mermer gibi lüks bir malzeme ile taçlanacaktır ancak mermer kolay bir malzeme değildir ve kolay lekelenir. Bu da sizi sürekli uyaran ve kontrol etmeye iten bir ebeveyne götürür. Onun yerine, yüzeylerde kolay temizlenebilen ve kolay leke tutmayan, dayanıklı malzemeler seçerseniz, herkesin katılım gösterebileceği, korkmayacağı bir mutfak duygusu yakalamış olursunuz. Ayrıca günümüz gençleri, sürdürülebilirlik konusunda yetişkinlerden daha hassas. Bu nedenle tezgah seçimlerinde sürdürülebilirlik özelliği bulunan materyalleri seçerek, genç ve inovatif ruhu yakalayabilirsiniz. Kale Grubu'nun T-ONE by Kale koleksiyonu bu anlamda tam aradığınız ürünler diyebiliriz.

kale seramik dayanikli, hijyenik ve estetik porselen mutfak tezgahi t one

7. Aktiviteye davet eden tepsiler

Çocuklarınızı meşgul etmeniz gerektiğinde, sanatsal aktivitelere davet eden bir küçük tepsiye sahip olmak cankurtaranınız olabilir. Kurabiye kalıpları ve bir kavanoz oyun hamuru ile dolu küçük bir tepsiye mutfak adanızın üstünde yer verirseniz, onları meşgul edebilir ve mutfağınızda daha zaman geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler