icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Sonbahar Evlerine Natüralist Dokunuşlar

Mevsim sonbahardan kışa dönerken, hem yaşamlarınızda hem de yaşam alanlarınızda yapacağınız pratik ve kolay birkaç düzenleme ile bu doğal döngüye siz de uyum sağlayabilirsiniz. Doğal desenler, ısıtan dokular ve artizan yorumlar… Umarız natüralist dekorasyon fikirlerimiz sizlere ilham olur.

  • 31 Ocak,2023
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 362 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Doğayı eve taşıma trendi, bu sonbaharda da hız kesmeden yoluna devam ediyor. Ve mütevazı evlerimizde bir dayanak noktası olan bitkiler, botanik baskılar, el işleri ve yeryüzü paleti gibi doğal unsurlarla evlerimize huzuru ve rahatlığı getiriyor. Ancak unutmayalım ki; doğa her zaman yumuşak ve naif ya da sakin ve iddiasız değil. Ayrıca heyecan verici, canlı, eğlenceli ve görkemli olabilir. O yüzden evinizde natüralist bir atmosfer kurgularken doğal dokuların nötr tonlarla birlikteliğinde, kendini tekrar eden, rutin görünümden kaçınmak için bakın nelere dikkat edebilirsiniz.

3 STİL ŞİFRESİ

-Renk seçiminizi natürel tonlardan yana kullanacaksanız, dekorasyon unsurlarına doku ve desen eklemeyi ihmal etmeyin. Dokulu tekstiller, rattan sepetler, kuru çiçekler ve kuru dallar iyi birer seçenek.

-Dengeli bir estetik için ton geçişlerinden faydalanın.

-Sonbahar doğallığına hareket katmak isterseniz, canlı tonlarla kontrast yaratabilirsiniz. Bordolar, kehribar, hardal veya acı sarı tonlamalara ne dersiniz?

DOĞAL SIĞINAK

Natüralist stili evin her bölümüne uygulayabilirsiniz. Başta banyonuzda doğal malzemelerle yaratacağınız sakinleştirici atmosfer, suyun şifa veren etkisiyle birlikte bilhassa sonbaharda  ruhsal ve bedensel olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

KÖKLERE DÖNÜŞ

Doğanın sakinleştirici etkisine en çok ihtiyaç duyacağınız zamanlar geçiş mevsimleridir. Çünkü sonbahar, kendine dönüşün, eve dönüşün mevsimidir. Bu dönemlerde en kaotik şehirde dahi olsanız, doğanın huzurunu ve natüralist yaşamın canlandırıcı sadeliğini yaşam alanlarınızda hissetmek size iyi gelecektir. Doğadan aldığınız ilhamı, evlerinize ister farklı dokulardaki zemin döşemeleri ile isterseniz de duvarlara uygulayacağınız sıcak toprak tonları, yumuşak yeşil, sarı ve turuncularla yansıtabilirsiniz.

ODAK NOKTASI DUVARLAR

Ateş tuğla duvarlar, günümüzde açık planlı ve loft tipindeki çağdaş mekanlara samimi ve sıcak bir fon olmayı başarıyor. Eskiyi çağrıştıran görünümüyle de sonbahar romantizmi ile mükemmel bir ikili oluyorlar. Doğal kırmızı renginde bıraksanız da boyasanız da bulunduğu odaya çekicilik katacağına emin olabilirsiniz.

IŞIĞIN GÜCÜ

Güneşli günler yerini bulutlu ve yağmurlu sonbahar aylarına bıraktığında, mekanınızdaki doğal ışığı maksimumda kullamaya çalışın. Gerekirse pencerelerinizdeki kalın tülleri inceleriyle değiştirin. Dışarıdan gelen ışığı yeterli bulmuyorsanız, yeterli düzeyde doğru aydınlatmalar kullanın. Sizi mutlu eden sımsıcak battaniyenizi, iç ısıtan baharat esanslı oda kokuları ve mumları orta sehpanızdan eksik etmeyin!

AÇIK HAVADA ZAMAN

Havalar soğumuş olsa da kendinizi açık havadan mahrum etmeyin. Sonbaharda özellikle temiz hava almanız kışa sağlıklı bir giriş yapmanız için önemli. Kısa yürüyüşlere çıkabilir veya balkon, teras veya verandanızın keyfini bulutlu ve hatta yağmurlu günlerde de sürebilmek için, bu alanlarda birer oturma köşesi kurgulayabilirsiniz.

FAZLALIKLARDAN ARINMA

Doğal bir yaşama geçişin anahtarlarından biri de, ihtiyacınız olmayan eşyalardan kurtulmak. Sonbaharda evinizi yenilemek istiyorsanız, kışa kalmadan işe hemen başlayın. Tadilat için zor bir mevsim olduğundan  evde dolaşarak odalarda görsel estetiği bozan, kullanmadığınız eşyaları listeleyebilir ve onlardan arınabilirsiniz. Böylece alanlarınızın enerjisini tazelemiş olursunuz. 

SİZİN ENERJİNİZ

Günlerin kısalması, yaprakların dökülmesi, giydikleriniz ve yediklerinizin değişmesi üzerinizde büyük etkiler bırakır. Bu doğal döngüye uyum sağlamak ise sizi sağlıklı tutar. Geçiş mevsimlerinde kendinizi dinlemeli, kendinize zaman ayırmalı ve doğa ile aranızdaki bağı hissetmelisiniz. Düzenli olarak açık alanda bulunup D vitamini almaya ayrıca özen gösterebilirsiniz. Öğünlerinizde ise bağışıklığı güçlendirici gıdalar bulundurmaya dikkat edin. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler