icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfakta Değişim Rüzgârı: Stil Katan Yeni Duvar Kaplamaları

Mutfak tezgahından lavaboya ve ocağa doğru devam eden duvar yüzeyine bir değişim rüzgarı taşımak ister misiniz?

  • 4 Mart,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1305 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
masif ahsap acik raflarin bulundugu naturel gri damarli beyaz mermer tezgahli mutfakta beyaz minimal duvar karosu

Tezgâh arkalarındaki duvar yüzeyleri, aslında orijinal duvarın hasar görmesini önlemek için özel olarak kaplanır. Ancak bu yüzeyler, işlevselliğe ek olarak, mutfağınızda estetik bir odak noktası da yaratabilir.

Mutfak duvarı söz konusu olduğunda önünüzde çok fazla seçenek var; en yeni ve popüler seçimleri sizin için derledik.

Geometrik formlu seramik karo ve fayanslar

Geleneksel ve kalıcı bir eğilim olan seramik karo ve fayanslar, temizlenmesi kolay ve kimyasallara dayanıklı oldukları için tercih edilir. Bugüne dek, kare formlu, küçük ebatta dekoratif seramik fayanslar çok ilgi görürken, son yıllarda bu formlara yenileri katılıyor: Metro tarzı belki de en fazla ilgi göreni ancak bununla beraber, balıksırtı veya zigzag deseninde uygulanmış dikdörtgen formlu karolar, beşgen veya altıgen karolar, çini karolar, mozaikler ve damask formlu neo-klasik karolar da mutfağın karakterine göre oldukça ilgi görmekte son zamanlarda. Örneğin, Çanakkale Seramik markasına ait Miniatile-Avenue serisi, son yılların popüler metro karolarına beyaz, siyah, krem ve gri tonlarında seçenekler katmakta. Daha fazla renk arayan ve mix-match yapmak isteyenler ise yine aynı markanın mavi, sage, taupe, lacivert, bal ve kırmızı gibi alternatifler sunan Miniatile-Windsor metro karoları serisine bakabilir.

tugla gorunumlu duvarli ve koyu renk tezgah ve ada kullanilan mutfakta beyaz renk minimal kaleseramik miniatile avenue tezgah arasi mutfak karosu

Alçı sıva

Bu çözüm, işlevselden çok dekoratif olmasıyla tercih edilmekte. Farklı tekniklerle doku kazandırılmış ve renklendirilmiş alçı sıva duvarların temizlenmesi, diğer çözümlere göre daha zor olabilir, bu nedenle pürüzsüz bir yüzey uygulaması isteyen kullanıcılara öneremeyiz. Kolay silinebilen, cilalanmış, geniş çapta doku hareketliliğine sahip sıvalar, mutfak tezgâh sırtları için daha uygun.

antika mutfak stilinde eskitilmis mutfak dolaplari uzeri kiremit rengi alci siva dokulu duvar uygulamasi

Kara tahta

Bir zamanlar okulların vazgeçilmezi olan kara tahtalar, artık mağazalardan restoranlara kadar her noktada karşımıza çıkıyor. Yaratıcılıklarıyla meşhur çocuklu ailelerin mutfaklarını bir keyif noktasına dönüştüren ve mekâna kişisel bir dokunuş katma şansı veren kara tahtalar rahat temizlenebildikleri veya boyanabildikleri için, özellikle endüstriyel tarzdaki mutfakların da son yıllardaki gözde fonu.

koyu renk mutfak dolaplari uzeri ahsap mutfak tezgahi ve ahsap duvar raflari arkasinda kara tahta uygulamasi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler