icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Duyulara Hitap Eden Bir Ev Yaratmak

Günümüzün modernist evlerinde, konforlu ve çözüm odaklı bir dekorasyon anlayışı hakimdir. Buna biraz kimlik katmak ise kullanıcının yaşam tarzıyla olur.

  • 7 Haziran,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 577 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Evin tanımını yaparken iki farklı bakış açısıyla ilerleyebiliriz. İlkinde duyuları ve duyguları bir kenara bırakarak, evi barınma ihtiyacımızı karşılayan bir mekân olarak tanımlayalım. İkinci tanımda ev, kimliğimizi yansıtan, sevdiğimiz renk ve anılara sahip eşyalarla, son derece duygusal bir forma bürünsün. Siz hangisini tercih edersiniz? Kimliksiz, sadece fonksiyona yönelik bir yaşam sunan bir ev mi, yoksa düşsel zekanızı sanat, otantik değerler, tarihi referanslar ve öze dönüş ilkeleriyle harekete geçiren, kişisel kurgunuzu yarattığınız bir ev mi?

calisma alaninda yesil renkli bitkiler, objeler ve ahsabin naturel tonlari ile dogal duyulara hitap eden mekan tasarlamak

Hikayesi olan bir ev yaratmak için, nesneleri sadece fonksiyonlarıyla değil, çağrıştırdıkları hislerle de yorumlamak gerekir. Kullanıcısını yansıtan bir ev onun yaşam tarzından ipuçları taşır, hobileri, alışkanlıkları ve tercihleriyle kimliğini anlatır.

seramik vazolar kuturulmus cicekler ve ahsap mumluklar ile masif ahsap bank uzerine dekorasyon fikirleri

Tercihler ve yansımaları

Desenler ve renkler, ruhumuzda sakladığımız gizli bahçeyi gün yüzüne çıkaran unsurlardır. Canlı renklerle tasarlanan bir evin enerjisi, bembeyaz dekore edilmiş bir mekanla aynı olmaz. Ancak bu tercihlerden biri doğrudur demek de hatalı olur. Sadece toprak tonlarıyla yaratılmış huzurlu ve sakin bir ev, canlı renklere hareketlendirilmiş eğlenceli bir ev… her ikisi de çok güzel, çok mutlu ve keyifli olabilir. Renk seçimleriniz, sizi mutlu eden atmosfer hakkında aydınlatıcı bilgiler taşır.

beyaz bahce masasi eskisitilmis beyaz tepsi icerisinde cay fincani, orgu ormek ve kitap okumak hobileri

Hobilerinizle farkınızı yansıtın

Kitap okumayı seviyorsanız iyi bir kütüphane yaptırın, müzik koleksiyonunuz varsa plaklarınızı sergileyeceğiniz özel bir raf tasarlayın, sanata değer veriyorsanız onları öne çıkarın. Seyahat etmekse tutkunuz, uzak kültürlere ait eşyalarla donatın etrafınızı. Hobilerinizin evin dekorasyonuna dahil olması, size ait hayatın izlerini taşımasını sağlar. Böylece eviniz farklılaşır, hikayesi olur. Bu çokseslilik stil yörüngenizi belirler.

buyuk siyah genis oturma alani olan kose koltuk, buyuk yer abajuru ve buyuk duvar kitapligi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler