icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Provansal Tarzda Banyolara Yeni Yıl Dokunuşları

Yeni bir yılın başlangıcı, kendinizi de evinizi de biraz değiştirmek için en doğru zaman. Provansal tarzda banyonuza yeni bir çehre ve taze bir dekoratif duruş getirmek istiyorsanız, bu pratik fikirlerden ilham alabilirsiniz.

  • 3 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1371 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

1. Mobilya renklerini veya cilalarını değiştirin

Mevcut mobilyalarınızın formu ve kullanışlılığından memnunsanız, banyoya yeni bir etki kazandırmak için sadece yüzey renklerini değiştirebilirsiniz. Provans stilinde bu yıl incecik cilalarla pürüzsüzleşmiş ama ahşabın ham dokusunu da gösteren uygulamalar ve "washed white" olarak bilinen eskitme beyaz yüzeyler çok trend. Özellikle dağ ve çiftlik evlerinde bu tarz doğal görünümlü mobilyalar bir klasik adeta. Natürellik duygusuna davet eden bu yeni yüzeylerin sadeliği, zemindeki çini gibi hareketli desenlerle harika bir uyum sergilemekte.

bohem ve provensal tarz mekanda ham ahsap dokulu dresuar uzeri dekoratif ayna
kirsal yasam tarzini yansitan banyoda kahverengi kuvet, duvar isi nis icerisinde ahsap raflar ve depolama alani

2. İşlev odaklı tamamlayıcı mobilyaları değerlendirin

Banyoyu bir iyileşme, yenilenme ve arınma noktası olarak kabul eden günümüz tasarımcıları, özellikle küvet ve duş alanının, bu ihtiyacı tamamlayan ek mobilyalarla desteklenmesi gerektiğini önermekteler. Örneğin, kozmetikleri yıkanma alanına koymak yerine bir tabure veya bir sepette bir araya getirmek, havluları askıya asmak yerine bir merdivene asmak, bitkileri pencere önüne dizmek yerine bir kütüğün üzerinde buluşturmak gibi... Size iyi gelen ve el altında bulundurmak istediğiniz her ne varsa, dekoratif bir çizgide, yıkanma alanı çevresinde gruplayabilirsiniz.

ferah banyoda kuvet alaninin verimli kullanimi, islevsel merdivenin raf olarak kullanimi

3. Eski eşya, vintage ve antika pazarlarını dolaşın

Provans gibi klasik bir tarzın en iyi malzeme kaynakları, eski eşya, vintage ve antika pazarlarıdır. Bir anda karşınıza hiç tahmin etmediğiniz bir parça çıkıverir ve bu geldiğinde banyonuz benzersiz bir karakter, anlamlı bir geçmiş ve hikâye kazanmış olur. Bir ayna, bir batarya, bir çift kulp, bir lavabo, bir dolap veya bir sandalye ile standart bir banyo bile çok köklü bir duygu dünyası yakalar.

eski ve antika lavabo bataryasi, eskitilmis ahsap ayna dolabi

4. Dramatik yeryüzü renkleriyle derinlik katın

Banyoda biraz daha zahmetli ama çok daha güçlü bir yenilenme hareketi istiyorsanız, banyonuzun genel mekân rengini değiştirin deriz. Koyu orman yeşilleri, Gustav mavileri, safran ve kiremit tonları, klasik banyolara derinlik ve anlam katan yeryüzü renkleridir. Bu tarz renkleri seçerken mümkün olduğunca yumuşak ve soluk tonlarına doğru devam ederseniz, klasiğin ciddi duruşunu da bir o kadar kolay yakalarsınız (çünkü provansal stil, altın, bakır, sedef, platin gibi metalik ışıltılar haricinde parlak renk sevmez, onları da az dozlarda sever).

kirsal ve naturel banyoda koyu orman yesili duvar boyasi, vintage beton gorunumlu lavabo dolabi

5. Doğallığı anlatan dokular ve aksesuarlar bulundurun

Klasik banyoların en zayıf kası, şık ve elegan duruşu korurken doğal ve ham zarafetten uzaklaşmalarıdır. Oysa yine bir klasik ekol olan provansal tarz dekorasyon, ilhamını daima doğadan alır. Tüm detaylarıyla doğayı betimler. Dolayısıyla cam fanuslar içinde sedefler ve deniz kabukları, çiçekleri görünen lavanta esanslı sabunlar, kendinden buruşuk keten bornoz ve kimonolar, eski ahşaplardan tepsiler, vintage pirinç ayaklı mumluklar gibi öğelerin banyonuzda bulunmasına özen gösterin; şayet mevcutta varsa güncel aksesuarlarla banyonuzu ödüllendirin.

klasik banyoda dogal renklerde kirisik keten tekstil
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler