icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

İyileşmek İçin İyileştirici Bir Banyo Yaratmak: Duyulara Seslenen Banyolar

Banyolar, günün yorgunluğunu atmak ve kendinle baş başa kalabilmek için iyi hissettiren mekanlar olarak kurgulanıyor.

  • 11 Mart,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 723 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Günün başlaması ve bitişi için ilk ve son durak noktaları olan banyolar, beden temizliğimiz dışında ruhsal bir sakinleşme ve arınma noktaları olarak da önemli bir yere sahipler. Bu nedenle sadece hijyen odaklı değil, aynı zamanda duyularımıza hitap edecek şekilde de düzenlenmesi gerekir.

banyo dekorasyonunda bebe mavisi duvar ve beyaz lavabo alti dolabi, beyaz hasir sepet ve uyumlu aksesuarlar

Göz zevkimiz için

Banyoların dekorasyonunda sakin bir renk paleti, gözü yoran dağınıklığı saklayan yeterli sayıda depolama alanları, temiz yüzeyler olmalı. Yumuşak bir aydınlatma kurgulanırken, klozet, lavabo ve banyo alanına yeterli metrekare ayrılmalı ve gerekirse tüm bu sistemi baştan kurgulamalı.

kuvet yani ahsap askilikta dokulu ve desenli banyo havlulari, yumusak dokulu banyo paspasi

Dokunma duyumuz için

Çıplak ayakla bastığımız zeminde yumuşak ve sıcak bir his bizi karşılamalı. Bunu sağlamak için uygun renk ve büyüklükte halılar kullanabilirsiniz. Havlular, peştamal ve bornoz gibi banyo tekstillerini seçerken, uzun süre yumuşaklığı geçmeyecek modelleri tercih edin. Banyodaki tüm yüzeyler seramik ya da taş olmak zorunda değil. Sudan uzak duvarlarda duvar kâğıdı gibi daha sıcak malzemeler kullanabilirsiniz.

organik ucucu yaglar, kokulu mumlar

Koku duyumuz için

Banyonuzun dışarı açılan bir penceresi varsa, yılın tüm mevsimlerinde belli bir düzeyde aralık bırakarak sürekli havalanmasına izin verirseniz, banyonuzda taze bir havanın sirküle etmesini sağlarsınız. Sevdiğiniz bir kokunun uçucu yağını alıp, özel kokulandırma yöntemlerinden biriyle bu mekânı istediğiniz bir kokuyla doldurabilirsiniz. Sağlıklı bir seçim için kendi kokunuzu kendiniz yapın ve malzemenizi organik uçucu yağlardan seçin. Böylece bedeninize de iyi gelen bir tercih yapmış olursunuz.

etrafi mumlarla ve cakillarla kapli banyo kuvetinde bluetooth kulaklikla muzik dinleyen kadin

Ruhumuza iyi gelen sesler için

Banyonuzda mutlaka bir müzik sistemi bulunsun. Akıllı telefonunuzu bağlayacağınız bir hoparlör bile yeterli olacaktır. Sabah duşunuzu avaz avaz söylediğiniz şarkılara eşlik eden müzikle taçlandırın. Akşam dinlenmek için yaptığınız aromaterapik banyonuz sırasında sakin bir keman ya da doğa seslerini dinleyin.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler