Modadan İlham Alan Yüzeyler
Moda endüstrisi'nin yansımalarını sadece mobilya veya tekstilde değil, zemin ve duvar kaplamalarında da görmekteyiz.
- 23 Mayıs,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 1013 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Dekorasyonun en önemli ilham kaynaklarından biri olan moda endüstrisi, her hareketiyle ev atmosferlerini birer podyum şovuna çevirebiliyor. Bu tandansın yansımalarını sadece mobilya veya tekstilde değil, zemin ve duvar kaplamalarında da görmekteyiz.
Moda, öyle bir endüstri ki, içindeki tüm bileşenleri oldukça hızlı, oldukça değişim odaklı, oldukça çalışkan. Bu denli üretken ve parlayan bir sektörün dinamosu olan dünyaca ünlü moda markaları, sadece kendi alanlarını değil, dekorasyon, otomotiv, turizm gibi birbirinden farklı atmosferleri de yönettiğini düşünürseniz, etki alanının çapını, gücünü ve sürekliliğini daha iyi anlarsınız.
Moda devlerinin attığı adımlar, birer tesadüfle ortaya çıkmaz. Onların "trend olacak" dediği ve işaretlediği kavramlar, iş birliği içinde oldukları trend ajanslarınca, uzun araştırmalar sonucu belirlenir. Toplumların nereye yöneldikleri, neye ihtiyaç duydukları, neyin hayalini kurdukları ile ilgili veriler, sosyologlardan yazarlara, bilim adamlarından sanatçılara dek uzanan geniş ekiplerin oluşturduğu trend ajanslarınca, sezon öncelerinden hesaplanır. Bu yüzden biz daha sonbahardayken, bir sonraki kış mevsiminin moda koleksiyonlarıyla tanışabiliriz.
İşte böylesine etkili olan modanın, sunduğu trend kodlarıyla ilham verdiği sektörlerden biri de dekorasyondur. Konusu formlar, dokular, desenler ve renkler olan dekorasyonun, moda dünyasının rotasını adım adım izlemesi, onu güncel ve taze tutar. Bu nedenle dekorasyon markalarının yeni koleksiyonlarında, trend odaklı moda markalarının keşfettiği, bulup çıkardığı, yeniden yarattığı ya da yoktan var ettiği dokular, renkler, desenleri görürüz.
Moda akımlarından ve moda markalarının taçlandırdığı akımlardan esinlenerek, o verilerle "fashionista" evler yaratmaya tutkulu dekorasyon sektörünün bu bilgileri en iyi yansıtma ve işleme alanlarından biri de yüzey kaplamalarıdır. Doğa enstantanelerinden geometriye, mücevher yansımalarından endüstriyelliğe uzanan bir tasarım spektrumunda, farklı farklı renk ve deseni birleştiren kaplama dünyasında, zamanın ruhunu iyi yakalayan pek çok örneğe rastlamak mümkün.
Örneğin Çanakkale Seramik'in Formart koleksiyonundan Allure, moda endüstrisinin asla vazgeçemediği geometrinin dekorasyona yansımalarından biri. Kare ve daire formlarının birleştiği bu koleksiyon, siyah ve petrol gibi cool renklerle buluşunca ortaya elegans olmanın yeni tarifi çıkıyor. Diğer yandan yine Çanakkale Seramik ailesine ait Fabric koleksiyonu, adından da anlaşılabileceği üzere, sahip olduğu zigzag desenleri ile tekstil dünyasının en başlıca desenini karolara taşımakta.
Henüz yorum yapılmadı.