icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Modadan İlham Alan Yüzeyler

Moda endüstrisi'nin yansımalarını sadece mobilya veya tekstilde değil, zemin ve duvar kaplamalarında da görmekteyiz.

  • 23 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 889 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dekorasyonun en önemli ilham kaynaklarından biri olan moda endüstrisi, her hareketiyle ev atmosferlerini birer podyum şovuna çevirebiliyor. Bu tandansın yansımalarını sadece mobilya veya tekstilde değil, zemin ve duvar kaplamalarında da görmekteyiz.

moda defilesinde podyumda yuruyen modeller

Moda, öyle bir endüstri ki, içindeki tüm bileşenleri oldukça hızlı, oldukça değişim odaklı, oldukça çalışkan. Bu denli üretken ve parlayan bir sektörün dinamosu olan dünyaca ünlü moda markaları, sadece kendi alanlarını değil, dekorasyon, otomotiv, turizm gibi birbirinden farklı atmosferleri de yönettiğini düşünürseniz, etki alanının çapını, gücünü ve sürekliliğini daha iyi anlarsınız.

trend ve modanin yansimasi parlak ve isiltili magaza vitrinleri

Moda devlerinin attığı adımlar, birer tesadüfle ortaya çıkmaz. Onların "trend olacak" dediği ve işaretlediği kavramlar, iş birliği içinde oldukları trend ajanslarınca, uzun araştırmalar sonucu belirlenir. Toplumların nereye yöneldikleri, neye ihtiyaç duydukları, neyin hayalini kurdukları ile ilgili veriler, sosyologlardan yazarlara, bilim adamlarından sanatçılara dek uzanan geniş ekiplerin oluşturduğu trend ajanslarınca, sezon öncelerinden hesaplanır. Bu yüzden biz daha sonbahardayken, bir sonraki kış mevsiminin moda koleksiyonlarıyla tanışabiliriz.

İşte böylesine etkili olan modanın, sunduğu trend kodlarıyla ilham verdiği sektörlerden biri de dekorasyondur. Konusu formlar, dokular, desenler ve renkler olan dekorasyonun, moda dünyasının rotasını adım adım izlemesi, onu güncel ve taze tutar. Bu nedenle dekorasyon markalarının yeni koleksiyonlarında, trend odaklı moda markalarının keşfettiği, bulup çıkardığı, yeniden yarattığı ya da yoktan var ettiği dokular, renkler, desenleri görürüz.

soft renk paletinin kullanildigi gri beyaz terrazzo duvar ve zebra mavi duvar dosemesi

Moda akımlarından ve moda markalarının taçlandırdığı akımlardan esinlenerek, o verilerle "fashionista" evler yaratmaya tutkulu dekorasyon sektörünün bu bilgileri en iyi yansıtma ve işleme alanlarından biri de yüzey kaplamalarıdır. Doğa enstantanelerinden geometriye, mücevher yansımalarından endüstriyelliğe uzanan bir tasarım spektrumunda, farklı farklı renk ve deseni birleştiren kaplama dünyasında, zamanın ruhunu iyi yakalayan pek çok örneğe rastlamak mümkün.

banyo mekaninda canakkale seramik fabric koleksiyonu geometrik tekstil dokusu

Örneğin Çanakkale Seramik'in Formart koleksiyonundan Allure, moda endüstrisinin asla vazgeçemediği geometrinin dekorasyona yansımalarından biri. Kare ve daire formlarının birleştiği bu koleksiyon, siyah ve petrol gibi cool renklerle buluşunca ortaya elegans olmanın yeni tarifi çıkıyor. Diğer yandan yine Çanakkale Seramik ailesine ait Fabric koleksiyonu, adından da anlaşılabileceği üzere, sahip olduğu zigzag desenleri ile tekstil dünyasının en başlıca desenini karolara taşımakta.

canakkale seramik formart koleksiyonu allure klasik ve modern cizgilerin uyumu
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler