icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Doğal Bir Banyo Atmosferi Yaratmak İsteyenlerin Alışveriş Listesi

Malzemelerden formlara, renklerden detaylara kadar uzanan bu listeyle banyo atmosferinizi doğaya yaklaştırabilirsiniz.

  • 17 Şubat,2022
  • 7 dk okuma
  • Bu içerik 2239 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
ahsap parke gorunumlu yer seramigi, hasir sepetler, tas gorunumlu lavabo ve haki yesil duvar boyasi kullanilan banyonun canli bitkilerle zenginlestirilmesi

Doğa içinde nefes alan bir ev herkesin hayali... Ancak bu temayı mevcut evinizde ve banyonuzda da kolayca yaratabilirsiniz.  Sadece seçimleri dikkatlice yapmak gerek. İşte size 10 adımda doğal bir banyo atmosferi yaratmanın keyifli rotası.

ahsap tonlarin hakim oldugu banyoda duvarda sicak kum beji ve kemik renklerin kullanimi ve kahve tonlarin uyumu

1. ADIM

BOYA: Doğal bir oasis için ideal renk paletleri

Birbirine çok yakın iki seçeneğiniz var ve karıştırabilir-ayrıştırabilirsiniz. İlki, rahatlatıcı renkler: Beyaz, kum beji, kemik, fildişi veya yumuşak gri gibi nötr renkler, sakin için bir banyo atmosferi için ideal bir skaladır. Bitkileri, mobilyaları, duvar dekorlarını ve dekoratif vurguları öne çıkarır.

Ancak biraz daha dramatik ve orman havası taşıyan bir mekân istiyorsanız, toprak ve ağaç kabuğu tonlarını içeren yeryüzü paletini kullanabilirsiniz: Kahve tonları, tarçın, vizon, koyu yeşil, balkabağı, bordo, camel ve antrasit gri gibi bir palet ise özellikle ceviz gibi koyu ahşap mobilyaları tamamlar. 

banyoda dogal gorunumlu ve dokulu seramik yuzey kaplama malzemeleri ile sicak ve dogal bir atmosfer olusturmak

2. ADIM

YÜZEY KAPLAMALARI: Doğal malzemelere yönelmek

Ahşap ve ahşap görünümlü duvar ve zemin yüzeyleri, elbette ki doğal bir mekan atmosferi yaratmak için en önemli materyallerden biri. Ham ahşaplar nem ile eğilebilir, ancak işlenmiş ahşap veya ahşap görünümlü porselen karolar ham ahşaba göre daha dayanıklıdır. Ahşabın tüm estetiğini yansıtan ama daha dayanıklı bir çözüm arıyorsanız, Çanakkale Seramik'in doğal ahşap dokusuyla zenginleşen, Nordic, Wood, Chakra, Country, Woodream, Listoni, Legni gibi koleksiyonları sizlere sınırsız seçenekler sunmakta. Farklı boyutlarda ve renk alternatifleriyle tasarlanmış bu koleksiyonlar ile istediğiniz doğal atmosferi kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

zeminde ahsap dokulu yer kaplamasi ve naturel tonlarda malzeme kullanimi ile dogal banyo mekani
banyoda desenden uzak sade ve acik tonlarin birbiri ile uyumu, ahsap dokularin ve canli bitkilerin on plana cikmasi

Seramik, porselen seramik, mermer, mozaik ve çini bu doğal atmosferlerin kurucu üyeleri arasındadır. Porselen ve seramik benzer olmakla birlikte hem minimum bakım gerektirirler hem de UFH uyumludurlar. Porselen karolar daha dayanıklıdır ancak burada dikkat etmeniz gereken bir başka nokta, renk ve desen düzenidir. Paletinizden ayrılmayın ve yoğun desenlerden kaçının.

zeminde ve duvarda brut beton gorunumu ile banyolarda dogallik yansimasi

Beton, endüstriyel bir görünüm çağrıştırsa bile, verdiği ham görüntü ile bizi yeniden doğal mekanlara götürür ve bu kurguyu yaratmak isteyen evlerde beton efektine sıklıkla rastlıyoruz. Dökümü zor olduğu için çimento efektli karolara veya kuvars kompozitlere yönelebilirsiniz.

Traverten gibi doğal yüzeyler dayanıklıdır ve gözenekli olduklarından, pH açısından nötr bir temizleyici ile bakım gerektirir. Taş ve taş efektli seramikler, doğal kayma direnci (çok fazla cilalanmadıkça) ve UFH uyumluluğu sayesinde kaplama için yine iyi bir seçimdir. Çanakkale Seramik ailesinden Natura, travertenin çekici dokusunu kemik, bej ve noce renk grubuyla buluşturan, antislip özelliği ile sadece iç mekanları değil dış mekân kullanımına da uygun, nokta atış bir ürün. İster banyonuzda ister bahçenizde, verandanızda ve havuzunuzun çevresinde güven ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

ahsap lavabo alti dolaplar sayesinde buyuk depolama alanlari kazanmak ve dogal bir gorunume kavusmak
ceviz rengi laminat kaplama lavabo dolabinin sicak gorunumu, canli bitki ve amber sise sabunluk kullanilan banyoda dogal atmosfer

3. ADIM

MOBİLYALAR VE RAFLAR: Hem estetik hem dayanıklılık önemli

Banyonun soğuk havasına doğal ahşap eklemek, onu daha sıcak ve davetkar hale getirir. Diğer yandan banyo, nem yüklü bir alandır. Bu nedenle tüm banyo dolabı malzemeleri suya ve buhara dayanıklı olmalıdır. Buradan yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki, kalbimiz daima masif ahşabı tercih eder, ancak bu malzeme banyolar için uygun değildir: Masif ahşap, her ne kadar tercih edilse bile nem varlığında genişleme ve daralma eğilimindedir. Laminant ise banyo dolapları için en iyi seçenekler arasındadır çünkü leke ve suya dayanıklı bir malzemedir. Mat yüzeyli laminatlarda lekeler ve çizikler daha az görünür.

mermerin damarli ve naturel dokusu banyoya dogal gorunum kazandirir

Doğal bir görünüm isteyen banyolar, tezgahlarında da natürel malzemeler ister. Ahşap devam etmek istiyorsanız, nem ve su konusundaki kriterleri unutmayın. Ancak mermer de doğal damarları sayesinde bu ambiyansı verebilir. Kuvars da az bakım gerektiren ve sert temizlik ürünlerine dayanıklı bir malzemedir ancak her iki seçenekte de paletinizden ayrılmayın ve renk çılgınlıklarına kapılmayın deriz.

buyuk pencereli, pastel ve dogal tas doku ve renginde seramik kullanilarak tasarlanan banyoda organik formlu kuvet, bambu, ahsap ve keten dogal malzemeler

4. ADIM

LAVABO, KÜVET VE DUŞLAR: Geometrinin hazineleri

Geometrinin bize sunduğu muhteşem elips ve daire formları, lavabo, duş ve küvet seçimlerinde ilk tercihiniz olmalı. Kale Banyo'nun Smartedge koleksiyonu, tam da bu konseptin bir parçası. Hem lavabo, klozet ve klozet kapaklarına kadar aradığımız dairesel hatları bize veriyor hem de beyaz haricinde antrasit ve vizon gibi doğal atmosferlere çok uygun bir renk grubuna sahip.

Mermer ve taş lavabolar, günümüzün doğa odaklı banyolarında çok popüler oldular. Dokulu ve pürüzlü formları istenen ham ambiyansı tamamlamakta. Gelgelelim, mevcutta kare ve dikdörtgen gibi seçeneklere sahipseniz, çevresine daha yuvarlak formlarda ve dokularda ürünler yerleştirerek bu sert algıyı kırma şansınız da var.

mermer canak lavabo

Küvet ve duşlarda ise yine bahsettiğimiz yumuşak formları tercih etmenizi öneriyoruz. Elips veya asimetrik formlu seçenekler, doğru seçimler. Kale Banyo'nun sunduğu Babel vitrifiye koleksiyonu, hem dairesel çizgileri yansıtan hem de banyoda bütünlük arayanlara farklı çözümler sunabilen bir seri. Asimetrik formlarda tasarlanan küvet çözümleri, yine aynı yumuşak hatlara sahip lavabo, klozet ve bidelere kadar uzanan geniş bir ürün setiyle tamamlanıyor.

dus kabininde bakir gorunumlu duvar seramigi ve bakir dus basligi
siyah canak lavabo, gold altin lavabo bataryasi

5. ADIM

ARMATÜR, BATARYA, DUŞ BAŞLIĞI: Sade ve çevreci ürünler

Yalın, modern ve minimal seçenekler alışveriş listenizin ilk sırasında olmalı. Ancak renk ve malzeme açısından krom tek çareniz değil. Doğal bir banyonun ham atmosferini, ileriki adımlarda gün ışığı, bitkiler, tekstiller, hasırlarla yumuşatacağımız için bakır ve pirinç gibi sıcak tonlarda armatür, batarya ve duş başlıkları ile tamamlayabilirsiniz. Burada önemli olan, rustik seçeneklere kaymamanız. Olabildiğince sade formlara yönelin. Diğer yandan, doğal bir atmosfer kurgularken, doğa dostu da olmayı unutmayın. Fotoselli, su tüketimini azaltan, düşük akışlı ürünler, felsefe olarak da mekânı tamamlayacaktır. 

dogal banyo atmosferi icin buyuk ve yesil bitki kullanimi, ham beton gorunumlu duvar seramik kaplamalari ve ahsap detaylar
bambu dis fircasi, ahsap ayna cerceves, yesil bamlu havlular, canli bitkiler, yesil renk aksesuarlar

6. ADIM 

BİTKİ, AĞAÇ VE ÇİÇEKLER: Yeşili kucaklayın

Yeşil dokular hem doğa temalı bir atmosfer hem de sağlıklı ve sağlıklı bir ortam yaratmaya yardımcı olurlar. Raflardan aşağıya doğru süzülerek inen, lavabo çevresine tazelik katan, kayıp köşeleri canlandıran çiçek, bitki ve ağaçlar, mekâna da kişilik ve doğa enerji katar. Ancak banyolarımız, evdeki diğer odalara göre daha düşük ışık, yüksek nem ve sıcaklık oranına sahip oldukları için, oraya uygun bitkiler de sınırlı. Aloe Vera, bambu, begonya, sarmaşık, Boston eğrelti otu, kılıç bitkisi, Çin herdem yeşili, difenbahya, Madagaskar Dragon ağacı, orkide, yelken çiçeği, deve tabanı ve Zamia, banyolar için düşük ısıda ve seyrek sulamada ideal bitkiler arasındadır.

hasir sepet icerisinde pamuk ve keten havlular

7. ADIM

TEKSTİLLER: Ham dokulara yolculuk

Banyolar için en popüler doğal kumaşlardan bahsettiğimizde, pamuk şüphesiz listemizde bir numara. Pamuklu havlular, bornozlar ve paspaslar, sağlık ve zindeliğe fayda sağlarken estetik olarak da doğal atmosferi tamamlarlar. Kendi bitkisinin liflerinden gelen ve asırlık bir kumaş geleneği olan keten, sadece iç mekânda değil, giyimde de en iyi doğal malzemeler listesinde. Üstelik keten dokusunu, keten sepetlerle de devam ettirebilirsiniz. Ancak pamuk ve keten bazlı tekstilleri seçerken de ağır metaller, formaldehit, klorlu ağartıcı ve diğer toksik boyalarla boyanmamış olmalarına dikkat edin.

orgu hasir sepet icerisinde serit cizgili ve puskullu havlular

Bir notumuz var: Dünya banyolarına halen Mısır pamuğundan üretilmiş tekstiller hâkim. Ancak pazarda Türk pamuğunun da önemli bir yeri var. Türk pamuğunun ekstra uzun lifleri olduğu için "en emici tekstiller" zirvesine yürümekte. Ayrıca Türk havluları, geleneksel havluların standart ilmek örgüsünden farklı olarak ring iplikli. Bu da onları daha pürüzsüz ve lifleri daha sıkı hale getiriyor. Daha dayanıklı olmalarını ve daha hızlı kurutmalarını sağlıyor.

bitkisel ve kokulu karanfilli sabun

8. ADIM

KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ: Şımarmaya hazırlanın

Madem doğa dostu bir banyo yaratıyoruz, o halde bu grubun üyelerini de çevreci ve doğal içerikli ürünlerden seçebiliriz. Bitki, çiçek ve meyve özlü bakım ürünleri, bambu diş fırçaları, organik vücut sabunları, geri dönüştürülmüş ambalajlarda satılan kozmetikler, kalıp sabunlar ve sürdürülebilir malzemelerden yapılmış kâğıt ürünler (tuvalet kâğıdı, ıslak mendil gibi) ekoloji dostu seçeneklerle hem ruh ve vücut sağlığını koruyabilir hem de daha çevre/doğa bilinci yüksek bir tüketici olabilirsiniz.   

aromaterapik dogal hindistan cevizi yagi

Ek olarak, iyi bir doğa deneyimi her zaman aroma ile başlar, banyoya ilk girdiğinizde sizi anında yatıştırır ve rahatlatır. Dolayısıyla mekandaki doğa atmosferini tamamlamak için aromaterapik kokuları kullanabilirsiniz. Sizi günlük yaşamdan uzaklaştırmaya ve duyularınızı gevşetmeye yarayan taze nane, okaliptüs, lavanta, yasemin, ylang-ylang, çay ağacı, gül ve vanilya gibi kokulara sahip sabunları, mumları ve uçucu yağları alışveriş listenize alın.

cam havlu ve kulak copu kavanozlari

9. ADIM

DEKORATİF AKSESUARLAR: Detaylar mekânı güzelleştirir

Geldik en keyifli kısıma: Hasır sepetler, bambu aydınlatmalar, mermer ve ahşap sabunluklar, çiçeklerin sarkacağı makromeler, cam vazo ve kavanozlar, seramik ve pirinç takı kaseleri ve ahşap dallardan oluşmuş bir merdiven gibi mekâna estetik etki bırakacak ürünler, dekoratif aksesuar alışverişinizde bulunabilir.

10. ADIM

SANAT: Duvarlar konuşuyor mu?

Mekân atmosferinde aksesuarlar kadar duvarlar için de dekoratif öğeler seçebilirsiniz. Bu sayede raflar ve modüllerle monotonlaşabilecek yüzeylere hareket katmış olursunuz ve görsel/yazılı sinyallerle günlük motivasyonunuz artar. Kuru yapraklarla veya deniz kabuklarıyla düzenlenmiş bir resim, hiç unutamadığınız bir tatilin rotasını temsil eden haritalar, keyifli anıları hatırlatan fotoğraflar ve kartpostallar, doğallığı yansıtan hasır duvar tabakları veya balık ve istiridye formlu duvar tabakları, taşlar ve çiçeklerle kâğıda yapılmış baskılar ya da güne enerji veren mesajlar içeren sözlerin yazılı olduğu panolar, bu duvar tamamlayıcılarına örnek olabilir.

banyo duvarinda siyah tel pano uzerinde motivasyon gorsel ve yazilari
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler