icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyoları İç Mekâna Uyumlu Hale Getirmek İçin Küçük Dokunuşlar

Her köşesinde konforumuzun ve yaşam belirtimizin izlerini taşıyan evimizin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, çoğu zaman üzerine az düşündüğümüz banyolarımızı göreve çağırmanın vakti geldi! Evimizle uyumlu banyolar yaratmak isteyenleri içeriğimize bekliyoruz!

  • 12 Aralık,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 125 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz evlerimizde tüm duygularımızı yaşıyor, sayısız anı paylaşıyoruz. Evimiz, çoğu zaman korunduğumuz bir koza çoğu zaman yeniden doğmak için kaçtığımız bir sığınak... Yoğun bir günün sonunda koşar adımlarla vardığımız ya da heyecanlı bir güne hazırlandığımız... Kendimize ait yaşam alanımızın her köşesi bizden izler taşıyor.

Bu her köşesinde alışkanlıklarımızdan, sevdiğimiz detaylardan izler bulabileceğimiz evimizin yıllar içinde sadece bize has şekillenmiş bir dokusu var. Bu eşsiz atmosferin içinde her gün zenginleşen, çeşitlenen bakış açısı yıllar içinde tam bir “yaşam alanı”na dönüşmüyor mu sizce de? Zor geçen pandemi sürecinde de bunu iyiden iyiye hissettiğimiz gerçeği, artık bizi eskisinden daha “ev öncelikli” bireyler haline getirdi. Dekorasyon trendleri de bu değişen ihtiyaca yönelik trendlerle çizgisini belirledi bile. Yani; doğru yoldayız!

Yaşayan dokunuşlarla doldurduğumuz evimizde mutfaklar ve hele ki banyolar için de aynı zenginlikten söz edebiliyor muyuz? Sorunun yanıtı sizin için biraz tereddütlüyse artık farklı bir bakış açısıyla hareket etmenin zamanı gelmiş demektir. Salonumuz, çalışma odamız, yatak odamız gibi bizden bir parça ve bize ait bir alan hissiyle zenginleşen banyolar tasarlamak için neler gerekli? Küçük dokunuşlarla harikalar yaratmak için alışveriş listenizi hazırlayın.

Banyolarda dekoratif zenginlik için nasıl seçimler yapmalıyız? 

Hem stil sahibi hem de evin diğer alanlarıyla uyum içinde bir banyo dekorasyonu için küçük değişikliklere ihtiyacımız olduğu doğru. Bu ihtiyaçları belirlemeden önce bilmemiz gereken ilk konu, bir bütünlük yaratmak olmalı. Ortak bir renk, tema ya da malzeme gibi bütünlük içinde bir stilde karar kılmak önemli. 

Evin diğer alanlarında sevdiğiniz detayları sorsak neler söyleyebilirsiniz? Sık kullandığınız bir renk, koltuk ve yastık gibi tekstil alanlarında tercih ettiğiniz bir doku ya da favori ahşap renginiz? Tüm bu materyaller, banyoyu yaşam alanıyla uyumlamak için ihtiyaç duyacağınız bilgiler olacak. Örneğin eğer ahşap kullanımına özen gösteren bir ev dekorasyonunuz varsa banyonuzda lavabo yanında kullanacağınız banyo setlerini bambu ya da taş ama ahşap detaylı setlerden seçebilirsiniz. Bir set tercih etmek yerine farklı sabunlukların yanında mini bir ahşap tepsi kullanarak dekoratif bir birliktelik sağlayabilirsiniz.

Materyaller arasındaki uyumu evin diğer bölümleriyle birlikte düşünmek

Banyolarda olmazsa olmazlardan olan bornoz askıları, havluluklar gibi detaylar mutlaka tek bir görünüm ve doku içinde olmalı. Özellikle ahşap sevenler için neme dayanıklı ahşap askılıklar, daha metal ağırlıklı ve parlak yüzeylerin ön planda olduğu bir eve sahipseniz gümüş rengi ya da siyah mat metal askılıklarla desteklediğiniz bir bütünlük sağlayabilirsiniz. 

Evin diğer alanlarında daha mat bir aksesuar seçiminiz varsa banyoda yine aynı tonlarda mat dokulu mini vazo gruplandırmalarıyla devamlılık yaratabilirsiniz. Yine dekoratif tepsiler ya da mini hasır sepetler içinde kullanacağınız misafir havlularınız aksesuarlarınızla uyumlu renklerde olmalı. Böylece daha sakin ve düzenli bir görünümü desteklemiş olacaksınız.

Kişiselleştirilebilen banyolar

Son yıllarda banyolara dahil olan bazı aksesuarları da unutmamak gerek. Örneğin mini çerçeveler içinde motto içerikli panolar kullanmak, mini makyaj aynalarının yanında hareketli bir görünüm elde etmek için iyi fikirlerden biri. Diğer yandan uçucu yağların kokusunu artıracak buhurdanlıklar, banyolarda kullanabileceğiniz hem görme hem koku duyunuza hitap edecek. 

İşe biraz daha tekstil dahil etmek ise adeta püf noktalarından biri. Mümkün olan banyo pencereniz için mini bir tül ya da duş alanınızı ayıracak incecik bir duş perdesi, asıl kullanımının dışında ama kesinlikle dekorasyonu güçlendirici detaylardan. Böylece evin genelindeki tekstil yoğunluğunu dengeli bir şekilde dağıtabilirsiniz.

Bitkilerin birleştirici gücü

İçgüdüsel olarak doğayla bağlantıda olan evleri tanımlayan biyofili tanımı, son yılların dekorasyon stilleri içinde önemli bir yer kaplıyor. Hal böyle olunca bu akımı banyolarda da hayata geçirmek dinamik bir ıslak alan tasarlamanıza yardımcı olacak. 

Nem oranı yüksek alanlarda uyumlu bitkiler içinden ilk akla gelen şans bambusu ve aloe vera bitkileri bir yana, daha yapraklı ve güçlü bir görünüme sahip difenbahya ve eğrelti otu banyoları çok seven bitkiler arasında. Bitki kullanacağınız alan oldukça küçük bir yer ise peperomia bitkisini tercih edebilirsiniz.

Püf noktası: Banyonuzun metrekaresi ne olursa olsun önemli olan birkaç parça ile de olsa evinizin devamında uyumlu bir ruha sahip olması. Banyonun olmazsa olmazı banyo paspaslarını daha kilim tasarımlı alternatiflerinden seçerek banyo paspası görünümünden uzaklaştırabilir, hızlı ve etkili bir değişim sağlayabilirsiniz. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler