icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Dolabı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Raflarda temiz havlular, sepetlere istiflenmiş tuvalet kağıtları, çekmecede şeffaf kutulara sıralanmış kişisel bakım ve güzellik ürünleri… Günlük rutinlerin sık olduğu banyoları derli toplu tutmak zor olsa da, banyo dolapları kurtarıcıdır. Yeter ki doğru ve uygun olanı seçin.

  • 30 Aralık,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 823 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyolar tek kişi için de kalabalık bir aile için de evde günlük trafiğin yoğun olduğu odalardır ve siz de her girdiğinizde dağınık görünen banyonuzdan şikayetçiyseniz, banyo dolaplarına yatırım yapma zamanınız geldi demektir. İyi bir planlama ve doğru seçimlerle banyonuzu hızlı ve kolayca düzene getirebilirsiniz. Gelin, banyo dolaplarını hangi kural ve fikirler ışığında seçmelisiniz, birlikte göz atalım. 

Vedalaşın!

Ne tür bir depolama ünitesi, banyo düzenleyici veya pratik mobilyaya ihtiyacınız olduğuna karar vermeden önce, banyonuzda artık kullanmadığınız ve işlevini yitirmiş tüm eşyaları banyonuzdan çıkartın.

KURAL 1

Uygun boyutta dolap seçin

Banyo mobilyanızı belirlerken alanın ölçüsü doğrultusunda tercihler yapın. Özellikle banyolar eşyanın çok, alanın az olduğu mekanlar olduğu için alanı verimli kullanmak oldukça önemli. Alt ve üst modüller, boy dolapları, gömme dolaplar, aynalı dolaplar, hareketli depolama üniteleri, lavabo dolapları… Size yeterli hareket alanı kaldığından emin olun ve istediğiniz model dolabı, ölçüsüne göre alın veya yaptırın.

KURAL 2

Malzeme tercihi

Banyo mobilyaları genellikle aşırıya yakın koşullara maruz kalır: yüksek sıcaklık ve nem, agresif deterjanlar. Bu nedenle, dolapları satın almadan önce bu koşullara dayanıklı malzeme, boya ve kaplamanın kullanıldığından emin olun. Neticede paslanabilecek ya da şişerek zamanla işlevsiz hale gelecek bir banyo dolabı kötü bir yatırım olacaktır. Banyolar çoğunlukla penceresiz/küçük pencereli ve verimli havalandırılmayan odalar olduklarından mobilyalarınızın ray, menteşe ve bağlantılarının paslanmaz çelik veya plastik olmasına dikkat edin. 

 

KURAL 3

Yerden yüksek

Zemine sıfır banyo dolapları, kaplamasında ne kadar suya ve neme dayanıklı ürünler kullanılmış olsa da kısa sürede tabandan şişmeye başlayabilir. Dolaplarınızın uzun ömürlü olabilmesi için lavabo dolaplarının duvara monte veya ayaklı olmasına dikkat edin. Ayaklı dolapların ise boyu ayarlanabilir olanlarını tercih edebilirsiniz çünkü banyo tasarımlarında, zeminde su birikmemesi için gidere doğru hafif bir eğim verilir. Bu eğim, dolabınızın dengesiz olmasına yol açabilir. Estetik görünüm için ayakları her zaman mobilya ile uyumlu süpürgeliklerle kapatabilirsiniz. 

KURAL 4

İşlevsellik önemli

Büyük bir dolap ihtiyacınızı karşılayabilir görünebilir; ancak yeterince rafı, bölmesi ve çekmecesi olmayan bir dolap, alanı verimli kullanma konusunda sizi üzebilir. Bu nedenle seçim yapmadan önce ihtiyaçlarınızı ve eşyalarınızı belirleyip ona uygun dolap sistemlerini tercih etmelisiniz. Örneğin; Kale Banyo  ailesinin Vista modelinde olduğu gibi; içerisinde kirli sepeti bulunan, çamaşır makinesinin gizlendiği veya Icon gibi çekmece içi seperatörleri ve Edge, Mood gibi stok alanı yaratan modülleri olan modelleri seçerek banyonuzu hem daha kullanışlı hem de daha düzenli tutabilirsiniz. 

İster sıfırdan bir banyo tasarlıyor ve alanı en üst düzeye çıkarmanın yollarını arıyor olun, ister bütçenize uygun bir banyoya uygun şık seçeneklere bakıyor olun banyo depolama için etrafta yığınla fikir var!

FİKİR 1

Son dönemde takım mobilyalar kadar takım olmayan ürünleri kombinlemek de popüler uygulamalardan biri. Dilerseniz farklı tarz ve renkte dolapları buluşturabilir ve banyonuzda özgünlüğü yakalayabilirsiniz. Kale’de  45 cm’den 100 cm’ye kadar farklı ölçülerde ve farklı tarzlarda dolaplar bulunuyor. Alanınıza göre, Kale’nin farklı modelleri arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. 

Eğer banyo dolabı dışında ekstra depolama yerleri oluşturmak istiyorsanız Dar alanda şık çözümlerbaşlıklı yazımız tam size göre!

FİKİR 2

İster büyük ister küçük bir banyonuz olsun, aynanızı dolaplı seçerseniz bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Kale Banyo’nun Edge, Motion, Vista, Casilla ve Stora koleksiyonları size farklı ebat ve stilde seçenekler sunuyor.

FİKİR 3

Kullanım alışkanlıklarınıza elverişli dolaplar tercih edin. Kale’nin Beyaz Saray ve yeni mobilya serisi Lotus’ta olduğu gibi dolap/çekmece içi aydınlatma özelliği olan ürünleri tercih etmek, aradığınızı rahatça bulmak ve kolay bir şekilde banyo dolabı temizliği yapmak konularında oldukça önemli.

 

FİKİR 4

Banyo dolabı seçerken renk seçimi ilk aşamada önemsiz gibi görünse de doğal ışık almayan bir mekan için mobilyanın rengine doğru karar vermelisiniz. Banyolarda açık renkli mobilyalar tercih edilmesinin iki temel nedeni vardır. Açık tonlar hem su izini kolayca göstermez hem de doğal ışık olmayan bir alanda ışıklandırmanın daha verimli olması sağlar. Siyah veya kahve gibi koyu tonlarında bir banyo kurgusu için, ışığı en üst seviyede yansıtan yüksek parlaklığa sahip kaplama ile desteklenen modellere yönelebilirsiniz. Tıpkı IF Product Design Awards ödüllü Beyaz Saray koleksiyonu gibi…

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler