icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyonuzu Güzelleştirecek Banyo Armatürleri

Stilden işleve, banyodan aldığınız keyfi ikiye katlayacak en güzel küvet ve duş bataryasını seçmek için ihtiyacınız olanlar burada.

  • 6 Ekim,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 215 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
ahsap banyo dolabi, beyaz lavabo bataryasi, beyaz dus sistemi, gri mermer desenli dus ici seramik

Banyonuzu güzelleştirirken, banyo keyfinizi en üst seviyeye taşıyacak küvet ve duş armatürlerini seçmeden önce; işlevsellik, estetik, bütçe ve mevcut tesisat ile uyum gibi kriterleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Kılavuzumuz bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacak.

Sıhhi tesisatınızın nasıl işlediğini öğrenin

Batarya satın almadan önce, sahip olduğunuz tesisatın türünü öğrenin. Çoğu banyoda ya tek kollu ya da çift kollu sistem bulunur. Bu durum, seçebileceğiniz armatür türlerini etkileyecektir.

mat siyah dus sistemi, mat siyah dus basligi, mat siyah batarya, gri desenli mermer dus ici

Batarya tipini belirleyin

Gelin küvet ve duş batarya çeşitlerini birlikte inceleyelim:

Küvet/duş kombine bataryalar: Çoğu ev, günümüzde bu standart küvet/duş kombinasyonuna sahiptir; duvara monte duş başlığı ve küvet armatürü olan bir küvet. Bu armatürler genellikle, su akışını küvetten duşa çeviren bir kol ve musluklardan ibarettir. 

Duş takımları: Duş takımları, genellikle ayrı bir valf gerektirir. Genellikle bir kontrol ve bir duş başlığı içerirler. Duş bataryası size termostatik valf seçeneği sunabilir.

Duvara monte/Ankastre banyo bataryalar: Küvet veya duşun üstündeki duvara monte edilen bataryalardır.

Gövde üstü küvet bataryaları: Küvetin gövdesine, kenarına veya çevreleyen mermere monte edilirler.

Ayaklı küvet bataryaları: Zemine monte edilen bu modeller, ayaklı küvetler için uygundur.

El duşları: Esnek bir hortuma bağlanan bu duş başlıkları, durulama için kolaylık sunar.

krom rengi lavabo bataryasi, krom dus basligi dus sistemi, ahsap banyo dolabi aynali

Valf tipine karar verin

Bataryaların, su akışını ve sıcaklığını kontrol etmek için özel valflere ihtiyacı vardır.. Başlıca valf türleri şunlardır:

Sıkıştırma valfleri: Daha eski ve daha az yaygın, bir pulu bir valf yatağına sıkıştırarak su akışını kontrol ederler.

Küresel valfler: Tek kulplu armatürlerde bulunur. Su akışını, basıncını ve sıcaklığını kontrol etmek için dönen bir bilye kullanırlar.

Kartuşlu valfler: Modern bataryalar yaygın olarak, su akışını, basıncını ve sıcaklığını dengelemek için bir kartuş kullanır.

Seramik diskli valfler: Bir diğer modern batarya tipi de su akışı, basıncını ve sıcaklığını kontrol etmek için seramik disk kullananlardır.

Termostatik valfler: Duş vanalarının Porsche’sidir. Bu valfler, önceden ayarlanmış bir tercihe göre sadece karışımın değil, suyun sıcaklığını da düzenler. Termostatik vanalar, biri sıcaklığı düzenlemek, diğeri açma/kapama ve basınç için olmak üzere iki kol gerektirir. Bu tip valfler, üst düzey duş bataryaları ve duş sistemlerinde bulunur.

 

buyuk beyaz kuvetli banyoda krom rengi yerden kuvet bataryasi, mermer gorunumlu duvar seramigi, lacivert, banyoda buyuk yesil bitki

Estetiği ve banyo stilinizi düşünün

Banyo bataryanızı banyo dekorunuzu tamamlayan bir stilde seçin. Klasik, geleneksel, çağdaş, modern veya iş stilleri bulunur. Stile karar verirken rengine de karar verin; krom, fırçalanmış nikel, bronz, altın, siyah&beyaz gibi çeşitli kaplamalar arasından seçim yapabilirsiniz.

kale banyo ankastre termostatik banyo bataryasi, islevsel, su verimliligi, su tasarrufu, surdurulebilir

İşlevi önemseyin

El duşu, yağmur duş başlığı veya vücut jetleri gibi ek özellikleri değerlendirin.Bu özellikler, duş deneyiminizi geliştirebilir. Tabii bir taraftan maliyeti de artırabilir.

Su verimliliğini kontrol edin

Performanstan ödün vermeden su tasarrufuna yardımcı olmak için havalandırıcılar veya akış sınırlayıcılar gibi su tasarrufu sağlayan özelliklere sahip armatürleri arayın.

Bütçenizi belirleyin

Armatür fiyatları markaya, özelliklere ve kaliteye göre önemli ölçüde değişiklik gösterir. Bir bütçe belirleyin ve fiyat aralığınızdaki seçenekleri değerlendirin.

siyah lavabo bataryasi, siyah ankastre banyo bataryasi, banyoda siyah cerceveli yuvarlak ayna

İncelemeleri okuyun ve markaları araştırın

Düşündüğünüz armatürün dayanıklı olduğundan ve zamanla iyi performans gösterdiğinden emin olmak için markaları araştırın ve müşteri yorumlarını okuyun.

Uyumluluğu kontrol edin

Seçtiğiniz bataryanın mevcut su tesisatınızla uyumlu olduğundan emin olun. Gerektiğinde, herhangi bir düzenleme yapmak için bir tesisatçı tutmanız gerektiğini unutmayın.

Profesyonel kurulumu düşünün

Bazılarımız bataryalarını kendileri monte etmekte rahat olsa da, karmaşık kurulumlar, ürünün düzgün çalışmasını sağlamak ve sızıntıları önlemek için profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

Mağazaları ziyaret edin veya çevrimiçi alışveriş yapın

Armatürleri bizzat görmek için Kale showroomları ve satış noktalarını ziyaret edebilirsiniz. Daha geniş bir ürün yelpazesi için çevrimiçi alışveriş de yapabilirsiniz. Fiyatları, özellikleri ve stilleri karşılaştırdığınızdan emin olun.

Garanti ve satış sonrası destek

Banyo bataryanızı herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda iyi bir garanti ve güvenilir müşteri desteği sunan bir üreticiden seçin.

Küvet ve duş armatürlerini seçmenin, tercihlerinize, ihtiyaçlarınıza ve banyonuzun genel tasarımına bağlı olarak kişisel bir karar olduğunu unutmayın. Sizin için uygun armatürleri araştırmak ve seçmek için zaman ayırmanız, keyifli ve işlevsel banyo deneyiminizde fark yaratacaktır.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler