icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Antika Seven Banyolar

İyi araştırmayla yakalanan parçalar sayesinde banyolar yüksek karakter sahibi ve benzersiz atmosferlere dönüşebilmekte.

  • 15 Mart,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 995 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
antika banyoda mermer dus ve zemin seramik dosemeleri, antika krom kuvet bataryasi,

Antika parçalar, günümüzün mezat üst kültürü imajıyla birleşerek ulaşılması zor bir dekorasyon ekolünü akla getiriyor maalesef. Oysa ki iyi bir araştırmacı ve kaşifseniz, lokal antika pazarlarından veya eskicilerden tahmin edemeyeceğiniz parçaları, çok daha ekonomik rakamlarla ele geçirebilirsiniz. Şayet böyle bir zaman ve efor ayırabilirseniz, eve taşıdığınız bu parçalar sayesinde banyonuz benzerlerinden bütünüyle ayrılarak, özgün bir kimliğe sahip olabilir. Ayrıca antika kullanımı, geri dönüşüm tutkunu olan kullanıcılar için de bir fayda değeri sağlayacaktır. Gelin, antika sever bir banyo yaratmak için neler yapılabilir, onlara değinelim.

Temel mobilyalarda antika tercihi

Banyo dekorasyonunun temel mobilyaları nedir? Boy dolapları ve etajerler. Eğer seçiminize özen gösterir ve taşıdığınız parçaları biraz bakımla (boya ve cila gibi) yeniden kullanıma sokabilirseniz, onlara yeni işlevler kazandırabilirsiniz. Örneğin, alçak boyda bir dolapla baş başa kaldınız. Üst kısmına lavabo yerleştirerek onu bir etajer olarak yeniden değerlendirmeniz mümkün. Aynı formül boy dolapları için de geçerli: Hayatına toile du jouy tabaklar ve kristal likör kadehlerin ev sahibi olarak başlayan vitrinler, banyonuzun yeni boy dolapları olarak ikinci baharlarını yaşayabilirler. Ancak cam kapaklı bir vitrin yakalarsanız, burada sergilediğiniz ürünlerin de aynı zarafette yerleştirilmiş olması önemli. Tıka basa doldurmak yerine, bir rafına gerekli sayıda havluları, bir diğer rafına parfüm ve aromaterapi ürünlerini yerleştirmek gibi kontra kombinasyonlarla, mobilya iç düzenine de stil kazandırmalısınız.

antika banyoda bej rengi puf, bitkiler, antika dresuar ve antika ayna

Destek mobilyalarla atmosfer kurgusu

Eskici veya antika pazarlarında her zaman takım ürünler bulmak zordur ve güzel olan da budur: Tek kalmış ama büyüleyici güzellikte bir koltuk, puf veya sandalye, sadece banyoda değil, evin her alanında odak noktası yaratır. Eğer bu bir koltuk ise, kumaşını veya cilasını yenileyerek onu banyoda bir dinlenme noktası yapabilir, sandalye veya tabure ise kitaplar, banyo losyonları, yağlar ve mumlarla küvet/duş alanı yanında işlevsel olarak kullanabilirsiniz.

Antikalarla aydınlanan bugün

Aydınlatma, mükemmel bir banyonun son durağı olabildiği gibi, atmosferi tamamen bozabilen bir vurgu da olabilir. Ancak bilin ki, banyoda klasik tarzda hiçbir ürün kullanmasanız bile, doğru bir antika aydınlatma grubu ile banyoya şıklık ve sofistike bir kimlik kazandırmanız çok kolaydır. Bu kural, doğal ışık kaynakları olan banyolar için daha avantajlıdır çünkü antika parçalar, gün ışığı kimyası ister. Ek olarak da mum ışığı gibi destekler gerekir. Kristal bir avize, saten şapkalı bir abajur, pirinç aplikler gibi bir kombinasyon, banyoda dikkat çekici bir odak noktası oluşturur. Hatta ayarlanabilir (dimmer özellikli) bir ışık düzeni kurgularsanız, dramatik bir etki yaratarak yumuşak bir atmosfer elde edersiniz ki bu da istenen klasik duygu dünyasının can suyudur.

Dekoratif antikalar

Büyükanneden kalan varaklı bir ayna, arkadaşınızın ısrarıyla gittiğiniz antika pazarında keşfettiğiniz mermer kutu seti, ev hediyesi olarak gelmiş ve o an kutusuyla kaldırılıp "derhal değiştirilecekler" listesine alınmış bir jardenier... Hepimizin hayatlı, antika değeri olan veya antika görünümüne sahip sayısız eşya ile bir yerlerde kesişebiliyor.

kadin figuru dekoratif antika mumluk

Başlarda çok anlamlandıramadığımız veya konumlayamadığınız bu ürünler, antika seven banyolar için birer hazine oysa ki. Örneğin, genel görünümü modern olan banyo dekorasyonuna bir cesaret katılan altın veya gümüş varaklı aynalar, tek başlarına bile mekâna aristokrasi ve ihtişam katarlar. Mermer objeler, hem doğallık hem lüks duygusu yaratarak seçkinlik kazandırır. Çiçeklerini veya çikolatalarını bekleyip duran jardenier'ler ise, aromatik sabunlar ve yağlarla çağdaş bir Juliet masalı ortaya koyarlar. Görüyorsunuz ki antika, bugünün banyo dekorasyonlarına rahatça katılmakla kalmıyor, onu kişiselleştirebiliyor da.

mermer saklama kutusunda antika takilar

Siz sadece cesaret edin. Geçmiş dönemlerden ilham almaya hazır ve tarihin sıcaklık arayan banyolar için kendinizi belirgin kalıpların stil sınırlarına hapsetmeyin yeter. Bir mekân tasarımında bilineni vermek kolaydır ancak asıl beceri şaşırtabilmekte, özgün bir karakter yaratabilmekte ve eklektik olabilmekte gizlidir.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler