icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfağınızda Apliklerle Fark Yaratın

Mutfak evin kalbidir; yemeklerin sevgiyle hazırlandığı ve günün dert ve hikayelerinin paylaşıldığı yerdir. Mutfak, işlevsel bir alan olduğu kadar ev sahibinin de kişiliğinin ve tarzının bir uzantısıdır. Öyleyse neden ona hak ettiği ışıltıyı vermiyoruz?

  • 14 Kasım,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 287 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
kalseramik avenue serisi parlak beyaz mutfak karosu yatay doseme restoran duvar

Duvar aydınlatması olarak bilinen "aplik", mutfağı aydınlatmanın benzersiz ve şık yollarını birçok yaratıcı seçenekle birlikte sunar. Bu yazımızda, rahat ve davetkar bir atmosfer yaratırken aynı zamanda farklı vurgu ve çekim noktaları oluşturmak ve işleve göre esnek kullanım fırsatları ortaya çıkarmak için duvar lambalarını nasıl kullanabileceğinizi keşfedeceğiz.

mermer mutfak tezgah adasi, mavi cita duvarlar ve ada, meyve dolu seramik organik formlu kase, siyah mat aplik

Neden aplik?

Geleneksel tavan aydınlatmaları bazı durumlar için direkt bir ışık kaynağı olduğundan çok sert kalabilir ve arzu ettiğiniz ortamı sağlayamayabilir. Duvar lambaları, sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratabilecek daha yumuşak ve kontrol edilebilir yayılımda bir aydınlatma sağlayabilirler. Ayrıca benzer seviyede bir tavan aydınlatmasına kıyasla daha makul bütçelere inanılmaz derecede çok yönlü tarz ve çözümler sunarlar. Zengin stil, form ve boyutlardaki derin seçenekler ile estetiğinize uygun olanı bulmanızı kolaylaştırırken, birbirinden farklı modellerle beklenmedik eşleşmeler yaratmanıza imkan yaratır.

siyah govdeli kirik aydinlatma ampul degistiren kadin eli

Duvar lambası çeşitleri

  • Ayarlanabilir eklem ve kollu duvar lambaları: Bunlar görev aydınlatması için mükemmeldir. Kolu, sebzeleri doğradığınız mutfak tezgahının üzeri gibi ihtiyacınız olan yere ışığı yönlendirecek şekilde ayarlayabilirsiniz. 
  • Klasik aplikler: Aplik ya da duvar lambası denince akla gelen ilk aydınlatma tipidir. Dekoratiftir ve kullanıldıkları ortamlara şıklık katarlar. Hem genel aydınlatma için hem de atmosferik aydınlatma için mükemmeldirler ve vintage'dan modern'e kadar akla gelebilecek her stil ve çeşitli tarzlarda bulunabilirler.
  • Resim aplikleri: Bunlar incedirler ve göze çok çarpmazlar. Galeri ve müzelerde sanat eserlerini vurgulamak için tasarlanmış olmalarına rağmen, zaman içerisinde evlerimizin içinde de yaratıcı aydınlatma çözümleri olarak yaygınlaşmaya başladılar. Mutfak tezgah arası ve açık rafları aydınlatmakta kullanmak için ideallerdir.
mutfakta lavabo ve pencere uzeri gold duvar aplikleri

Yerleşim fikirleri

  • Lavabonun üstü: Lavabonun üstündeki bir duvar lambası, bulaşık yıkamayı daha az angarya ve daha çok bir zen aktivitesi haline getirebilir.
  • Köşeler, kuytular, nişler: Bu gibi noktalara duvar lambaları yerleştirmek mutfağınıza derinlik ve boyut katabilir.
  • Dolap ve raf altları: Bu, tezgahlarda odaklanmış ışığa ihtiyaç duyanlar için mükemmel bir seçenektir.
beyaz mutfak dolabi, ahsap mutfak tezgahi,siyah buzdolabi, acik ahsap duvar raflari, parlak ve ferah modern mutfakta beyaz tezgah arasi seramik

Renk ve malzeme

Duvar lambası seçerken rengini ve malzemesini göz önünde bulundurun. Pirinç ve altın tonları lüks bir dokunuş katarken, mat siyah veya çelik modern bir hava katar. Aplik şapkasının malzemesi aynı zamanda ışığın kalitesini de etkileyecektir. Kumaş daha yumuşak ve dağınık bir parlaklık verir, kumaş başlık kullanacaksanız mutfaktaki konumuna dikkat edin. Cam veya metal başlıklar daha rahat bir kullanım sağlar; daha parlak, daha odaklanmış bir ışık verir.

DIY veya profesyonel kurulum

Bazı aplikleri kendi başınıza rahatlıkla takabilirken, bazıları için özellikle montaj ve kablolamadan memnun değilseniz, profesyonel kurulum desteği alabilirsiniz. Her zaman üreticinin talimatlarını okuyun ve şüpheniz varsa bir uzmana danışın.

Aydınlatma, herhangi bir mekanın ruh halini ve işlevselliğini belirlemede çok önemli bir rol oynar ve mutfak da bir istisna değildir. Duvar lambaları, stil ve pratikliğin benzersiz bir karışımını sunarak mutfağınızı gerçekten kim olduğunuzu yansıtacak şekilde aydınlatmanıza olanak tanır. İster şık bir aplik ister çok yönlü bir döner kollu lambayı tercih edin, seçenekler sonsuzdur. Işığınızın parlamasına izin verin ve mutfağınızı sadece yemek pişirebileceğiniz bir yer değil, aynı zamanda sıcaklık ve tarzla dolu bir sığınak haline getirin.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler