icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Bir Şef Mutfağı Nasıl Yaratılır?

Evde yemek daveti verirken kendinizi şef gibi hissetmenizi sağlayacak mutfak tüyoları…

  • 5 Temmuz,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 965 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yemek yaparken kendinizi bir şef gibi hissetmenizi sağlayacak bir mutfak yaratabilirsiniz. Özellikle evinizde verdiğiniz davetlerde ve arkadaş buluşmalarında, sunumlarınızın lezzetiyle konuşulmak istiyorsanız, iyi bir menü yaratmalı ama ondan önce de bir şef mutfağına sahip olmalısınız. Mutfağınızda ne kadar rahat hareket ederseniz o kadar hızlı, lezzetli ve mutlu bir şef olursunuz.

endustriyel tarz aydinlatmali ahsap ada mutfak tegzahinda yemek hazirlayan erkek

Şef mutfağının olması gerekenlerini birlikte masaya yatıralım:

Öncelikle mutfak planının doğru kurgulanmış olması gerekir. Buzdolabı, eviye, ocak, bulaşık makinası, çöp işlevlerinin doğru noktalarda konumlanması, iş kalitenizi dolayısıyla yemeklerinizin lezzetini etkiler.

beyaz seramik sufle kabinda yaban mersini ve muzlu yulaf lapasi yemek fotografciligi

Fonksiyonel mutfak gereçleriyle sanat eserine dönüşen yemekler yaparken, dekorasyonu da tamamlayan aksesuarlar edinmiş olursunuz. Açık mutfak rafları, sunum tahtaları, tahta kaşıklar, yemek kitapları, sosluklar ve cam şişelerle tam bir şef mutfağı görüntüsünü yakalarsınız. Raftan sarkan sarmaşığı da unutmayalım.

minimal yemek sunumu uzerine sos tenceresinden sos doken sef gorseli, yemek fotografciligi

Her şefin bir şef bıçağı olmalı. Bizim sizin için önerimiz, 3 kuşaktır şef bıçakları üreten Mufit Bıçak. 1940 yılında bıçak tasarım ve üretimi için kurulmuş bir aile işletmesi olan Mufit Bıçak, üretimdeki kalitesini şöyle anlatıyor. ''Odağımız miktar değil, benzersizlik ve kalite üzerinedir. Günümüzdeki kullan at alışkanlığına karşı, uzun süre kullanılabilecek ve sahiplerinin elinde kendi hikayelerini oluşturacak ürünler tasarlıyoruz. Malzeme işleme geleneklerimiz adım adım ilerliyor. Tarihimizi, geleneklerimizi ve işçiliğimizi tek platformda birleştiriyor ve koruyoruz.'' diyorlar.

Şef tezgâhı için ise size önerimiz Kale'nin T-ONE porselen tezgâhı. Kolay temizlenmesi, iz bırakmaması, darbelere karşı dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması gibi özellikleriyle profesyonel şefler tarafından da tercih edilen T-ONE tazgâh, size aradığınız konforlu çalışma ortamını sunuyor. Ürünün beyazdan, füme griye uzanan renk skalasında stilinize uygun bir ton mutlaka vardır.

kaleseramik t-one porselen beyaz gri damarli mermer gorunumlu sef tezgahi

Mimarinin ezber bozan porselen seramik levhası Kalesinterflex'ten üretilen T-ONE ile lezzetli yemekler yapan şeflerden biri de Arda Türkmen. Ünlü şefin yaratıcı tariflerine @t_onebykale instagram hesabından ulaşabilirsiniz. Arda Türkmen'in sosyal medya hesaplarında ya da tv programlarında yaptığı yemek programlarında fonda göreceğiniz T- ONE tezgah, kolay kullanımı, dayanıklılığı, hijyenik olması ve rahat temizlenmesiyle şefin ilk tercihi olmuş.

unicera fuari 2021'de kaleseramik t-one porselen sef tezgahi kullanan arda turkmen
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler