icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo ve Mutfakta Japandi Trendi

İki zıt kültürün isimlerinin birleşiminden oluşan Japandi dekorasyon stili, sakinlik ve Zen felsefesini evlerinin odağında tutan Japon tarzı ve yumuşak dokularla ham malzemeleri birleştiren İskandinav doğallığının bir sentezi.

  • 10 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 811 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Japandi stili son dönemde özellikle şehir evlerinde en çok tercih edilen dekorasyon tarzlardan biri. Çünkü metropol hayatının sunduğu kalabalık ve karmaşık ortamların aksine insana huzur veren sakin ve yumuşak bir ev aurası sunuyor.

Bu durum bir dekorasyon stili olmanın ötesinde bir yaşam tarzı olarak tercih ediliyor. İçinde sürdürülebilirlik, tüketimden kaçınma, doğaya saygı, sanat ve zanaatle dirsek teması, farkındalık, sade bir yaşam tarzı gibi farklı disiplinlerden beslenen bir yaşam tarzı.

pastel ve dogal tonlarin kullanildigi yasam alaninda koltuk ahsap orta sehpa

Japandi stilinin özellikleri

Modern İskandinav stili ile zamansız Japon estetik anlayışının en iyi taraflarını birleştiren bu hibrit trend, doğu ve batının yaşam felsefesini yoğuran bir yaklaşım. Japandi tarzını evlerinize uygulamak için neler yapmanız gerek? Kısaca Japandi tarzının özelliklerini şöyle özetleyebiliriz.

  • Net çizgilere sahip fonksiyonel mobilyalar
  • Doğal ürünler ve ham malzemeler
  • Pofuduk ve yumuşacık dokular
  • Pastel tonlar ve yeryüzü renkleri
  • Kağıt fener şeklinde bir lamba, kanepe üzerinde bir throw ve bol yeşillik
fonksiyonel yasam alani acik rafta dekoratif objeler, pastel tonlarda koltuk, buyuk cam vazo

Banyonuzda Japandi stilini nasıl uygularsınız?

Japon stilinin minimalist yalınlığı, mekanlarda yer açmayı ve insana daha çok alan yaratmayı amaçlıyor. İskandinav stili ise 'Hygge' ile bu boşlukları sıcaklık ve konfor ile doldurur. Banyolarda Japandi stilini nasıl uygulayacağınız işte bu sentezin doğru orantıda olmasıyla yaratıcı bir çözüme ulaşır.

Banyolarda Japandi tarzını uygulamanın farklı yolları vardır.

hasir kilim uzerinde beyaz konforlu terlik gorseli

Öncelikle banyolarda fon olarak belirlediğimiz duvar ve zemin kaplamalarını gözden geçirin. Bu seramiklerin beyaz, gri ya da krem tonlarında olması önemli. Canlı ve parlak renklere, göz alıcı motiflere, desenlere bu stilde yer yok. Pastel renkleri ve yer yüzü tonlarını kullanabilirsiniz.

Ham ahşap duvar rafları, yeşil sarmaşıklar, uzun tüylü bir halı ve duvarda Zen temalı resimlerle banyonuzdaki Japandi duygusunu pekiştirirsiniz.

beyaz duvar ve zemin kaplamasi turuncu cam organik formlu vazoda kuru bitki

Mutfakta Japandi stilini nasıl uygularsınız?

Evin en yoğun, en kalabalık, belki en dağınık yeridir mutfaklar. Aksesuar ve aletler çok fazla sayıdadır ve hepsi gün içerisinde mutlaka kullanılır. Böyle bir ortamda Zen yalınlığını sürekli kılmak, Japon minimalizmini hayata geçirmek oldukça zordur. İşte bu yüzden İskandinav sıcaklığıyla, o sert kurallar biraz yıkılır ve orataya Japandi stilinin insancıl, samimi ve uygulanabilir çizgisi çıkar.

acik mutfak alaninda beyaz mutfak dolaplari ahsap detaylar acik mutfak raflari ve gri koltuk bulunduran yasam alani

Mutfakta Japandi tarzını yaratmak için birkaç ipucuna göz atalım.

Öncelikle sadeleşmek şart. Bazı mutfak aletlerini elemek, kullanmadıklarınızı ortadan kaldırmak ve tezgâhın üzerindeki, raflardaki gözü yoran kalabalıktan arınmak gerekiyor. Bu sadeleşme hareketi, Japandi tarzını uygulamanıza yardımcı olacak aksesuarlar için yer açmanızı da sağlar.

sade mutfak tasarimi ahsap ve beyaz mutfak dolaplari, minimal mutfak mekani

Japandi stilinin renk kodları bize yer yüzü tonları paletini sunar. Pastel kahveler, soluk maviler, bej ve gri tonları elimizin altında olmalı. Aksesuar seçimlerinde bu renk gruplarını kullanabilirsiniz.

Dolaplarınızı değiştirmek istemiyorsanız, sadece kulplarını değiştirerek bile belirgin bir değişim yaratacağınızı biliyor musunuz? Seçeceğiniz sade ve modern tasarımlı kulplarla mutfağınızın çehresini bir anda minimalist bir kimliğe çevirebilirsiniz.

ahsap bank uzerinde cesitli pastel ve dogal tonlarda vazo icerisinde cesitli yesil bitkiler

Boş bir duvara yerleştireceğiniz ham ahşap raflar, bu raflardan sarkan birkaç dal sarmaşık, ahşap kesme tahtaları, iç içe sergilediğiniz el yapımı seramik Japon kaseleri ve yemek kitaplarıyla aradığınız Japandi samimiyetini yakalarsınız.

Zeminde büyükçe bir halı kullanmanızı öneririz. Bu yumuşak doku, Japandi stil terazisinin İskandinav tarafındaki dengeyi arttırır.

Pencereden gelen gün ışığını arttırın, bolca yeşilliğe yer açın, ham ahşap, el yapımı seramik objelerinizi sergileyin ve tezgâhın üzerindeki bir kase dolusu elmayla dekorasyonunuzu tamamlayın. 

el yapimi seramik rengarenk, farkli doku ve boylardaki japon kaseleri
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler