icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Açık Hava Banyoları ve Mutfakları

Yaşam doğaya açıldıkça, dış mekandaki oturma gruplarına bahçe mutfakları, dış mekân duşları hatta banyoları da eklendi.

  • 10 Mayıs,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 2311 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Önce bahçedeki oturma köşeleri salonlardan rol çaldı. Halısı ve lambasıyla, lambaderi ve duvardaki tablolarıyla tıpkı evlerin içi gibi döşenmeye başladı. Yaşam özellikle yaz aylarında dışarı kaymaya başladıkça küçük bir mutfak da eklendi bu değişime. Doğaya yakın yaşamak isteyenler bahçe duşları fikrini geliştirip bahçe banyoları yapmaya başladılar.

acik alanda yemek yapan sef gorseli

Bahçede mutfak fikri ne kadar pratik bir çözüm değil mi? Servis mekanına yakın, koku derdi yok, evin içinde dağınıklık olmuyor… Kurulumu da kolay aslında, sadece elektrik ve su tesisatı çekmek gerekiyor. Eğer bahçenizde mutfak için bir alan varsa uygun bir tasarımla siz de keyifli bir bahçe mutfağı yaratabilirsiniz.

bahcede ev duvarinin onunde L seklinde acik hava mutfagi gorseli

Bahçe mutfağı için yapılması gerekenler

Evinizin bahçeye bakan bir duvarının önü, bu konuda en uygun çözümlerden biri olur. Hatta bu duvar içerideki mutfak ya da banyonun duvarıysa işler daha da kolaylaşır. Su tesisatı çekmek için bahçeyi kazmak yerine duvardaki tesisat borularını paylaştırabilirsiniz.

Nelere ihtiyacınız olduğunu önden belirleyin. Bir eviye ve musluk, ocak, buzdolabı en gerekli üçlü. Eğer uygun ortam yaratabilirseniz, odun fırını ya da elektrikli fırın için de yer ayırabilirsiniz. Bunlar için gerekli tezgâh uzunluğunu hesaplayıp, yerini belirleyin. Buzdolabını tezgâh altı küçük modellerden seçerseniz, hem görünüm olarak rahatsız etmez hem de tezgah altında dış etkenlerden korunmuş olur.

Önce duvarın önüne beton bir tezgâh alanı yaratın. Musluk ve eviyenin yerini belirleyip, tesisatları çektirin. Elektrik prizlerini bu tezgahların altına gizleyip yağmurdan koruyabilirsiniz.

ormanlik alanda ahsap platformlar uzerine kurulmus acik mutfak ve tezgahta paslanmaz celik batarya ve eviye kullanimi

Bahçe mutfağında hangi malzemeler kullanılmalı?

Bahçede mutfağı için seçimlerinizi yaparken dayanıklılık ve kullanışlılık kriterlerini en öne koymalısınız. Yağmur ve soğuk havaya ya da yakıcı güneşe karşı dayanıklı malzemeler seçmezseniz mutfağınız uzun ömürlü olmayabilir. Ahşap dolaplar yerine beton ya da tuğla bölmeler yaptırıp, dolapları perdeyle kapatabilirsiniz. Örneğin tezgâhta laminant yerine doğal taş malzeme seçmelisiniz. Kirece dayanıklı paslanmaz çelik batarya ve eviye olmalı. Seramik ya da doğal taş eviye seçeneklerine de bakabilirsiniz. Su geçirmeyen kapaklı bahçe prizleri kullanmalısınız.

Elinizdekileri birleştirip oldukça estetik bir sonuca ulaşacağınız kesin, çünkü bahçede mutfak olayının kendisi yeterince yaratıcı bir fikir. Misafirlerinizle birlikte yapacağınız bir pizza ya da barbekü partisi için mutfağın yakınında konforlu bir yemek masası ve sandalyeleri için yer ayırmayı unutmayın.

bahcede dogal tas ve bitkilerin arasinda acik hava kuveti

Bahçe banyosu için yapılması gerekenler

Burada bahsettiğimiz havuzun yanındaki duş alanları değil, önce onun altını çizelim. Büyük düşünün. Bütün banyoyu bahçeye taşımak buradaki amacımız. Burada yine bizi sınırlayan tek konu ne kadar alanımız olduğudur. Önce banyonun yerine karar verin. Su ve elektrik tesisatı için uygun bir alan belirleyin.

ahsap tezgah uzeri yesil parlak canak lavabo kullanilan acik hava banyosu

Açık hava banyolarının bazı bölümlerinin çevresi kapalı olmalı. Bunu ahşap separatörler ya da taş duvarla sağlayabilirsiniz. Tuvaleti ve eğer isterseniz duş ve küveti de bu bölüme gizleyin. Lavabolar açık alanda olabilir. Ya da küveti açık alanda, bahçenin izole, sakin ve keyifli bir köşesine koyabilirsiniz. Evin ve bahçenin konumu burada önemli rol oynar. Büyük yapraklı bitkiler bahçedeki küvetle egzotik bir görüntü yaratır. Bir anda kendinizi Tayland'da hayal edebilirsiniz.

dogal yesil ortamda acik hava banyosunda dogal tas tezgah uzeri ahsap ikiz lavabo

Açık hava banyolarında tıpkı mutfaklarda olduğu gibi, hava şartlarına uygun modeller arasından seçim yapmalısınız. Yağışlı, soğuk ya da yakıcı güneşe karşı dayanıklı ürünler seçmelisiniz. Doğal taş lavabo ya da küvet, yarattığınız ortama farklı bir hava katacaktır.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler