icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Sosyal Medya İçin Yemek Fotoğrafı Çekmenin Püf Noktaları

Yaptığınız lezzetli yemekleri Instagram ya da Facebook'da paylaşmak için en güzel fotoğrafları çekin.

  • 5 Temmuz,2022
  • 1 dk okuma
  • Bu içerik 739 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşadığımız dönemi tek kelimeyle özetleyin deseler ''paylaşım'' derdik büyük ihtimalle. Instagram ya da Facebook'taki paylaşımlar, günlük hayatın olağan durumlarından çıkıp, bütçeli prodüksiyonlara kadar zenginleşti. Bir sektör olarak kabul gören sosyal medya fotoğrafçılığı ise günümüzün popüler mesleklerinden oldu.

Siz de yaptığınız lezzetli yemekleri sosyal medyada paylaşmak istiyorsanız vereceğimiz küçük tüyolara kulak verin.

telefonla salata fotografi ceken el gorseli

Gün ışığı

Fotoğrafı çekeceğiniz alanın gün ışığı alıyor olmasına dikkat edin. Gün ışığında çekilen fotoğraf ya da videolar her zaman daha aydınlık, kaliteli ve doğru renklerde olur.

İyi bir kamera

Fotoğraf ya da videoyu çekeceğiniz cep telefonunuzun kamerası ne kadar iyiyse, çekimleriniz de o kadar kaliteli olur. Çekimden önce kameranızı temizlemeyi ve telefonunuzun 'ayarlar - kamera ayarları'ndan çözünürlükleri arttırmayı unutmayın.

kamera ile yemek fotografi ceken el gorseli

Doğru müzik

Çekimlerinizin arka planına ne çok yavaş, ne de çok hızlı, tam kararında bir müzik seçin. Yemek yaparken yaptığınız hareketlerle uyumlu ritimler seçerseniz daha keyifli olur paylaşımınız.

Fondaki görüntü

Çekimler sırasında tüm dikkatinizin odaktaki yemekte olması çok normal. Ancak çekimlerinizin asıl duygusunu fondaki, arka plandaki objeler, renkler verir. O yüzden kameradan bakarken tüm santimleri tarayın. Gözü rahatsız eden bir obje ya da dikkat çeken bir rengin olmadığına emin olun.

dogru isik ayari ve ekipman ile yemek fotografciligi

Dekor kurgusu

Yemeğinizin sunum fotoğrafı için en uygun köşeyi bulun. Tercih ettiğiniz tabak, bardak ve ambiyansı destekleyen mum veya seçtiğiniz konsepte uygun yılbaşı süsü, peçete ve masa örtüsüyle dekorunuzu tamamlayın.

kamera ile yemek fotografi ceken kadin gorseli

Farklı açılar

Eserinize farklı açılardan bakın. Unutmayın insan gözüyle kamera çok farklıdır. Her zaman kameradan bakarak karar verin. Çizgilerin doğru düzlemlerde olduğuna emin olun, objeyi, ışığı, renkleri ayarlayın ve denklanşöre basın. En az 100 kere, 100 farklı açı, farklı yerleştirme, farklı objelerle deneyin… Sonra en beğendiğiniz o tek fotoğrafı ''paylaşın''.

canakkale seramik formart koleksiyonu atria serisi parlak yesil altigen tezgah arasi karo

Fotoğraflarınıza hareket katacak bir mutfak yüzeyi: Formart seramik koleksiyonu

Kale tarafından geleneksel Türk seramik renklerinden ilham alınarak üretilen Formart seramiklerindeki Atria serisi’nin krakle sır ile tasarlanan beşgen formunda karoları, yemek fotoğraflarınız için harika bir arka plan yaratacak. Ustalıkla işlenen el yapımı yüzeyler farklı renkleriyle size stilinizi yansıtma imkanı da veriyor.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler