icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Merdiven Altını Mutfak Olarak Değerlendirmek

Evinizin ya da ofisinizin merdiven altındaki atıl köşesine küçük bir mutfak yerleştirmek ister misiniz?

  • 28 Haziran,2022
  • 1 dk okuma
  • Bu içerik 1702 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Evlerde atıl kalmış köşelerden biri de merdiven altlarıdır. Özellikle dubleks evlerin en büyük sorunlarından biri de bu tarz merdiven boşlukları. Genellikle temizlik malzemelerinin saklandığı dolaplar tarafından kuşatılmış olan bu alanlar, aslında çok estetik bir mimari forma sahiptir. Genellikle depolama alanı gibi kullanılsa da yerin ölçüsüne ve uygunluğuna bağlı olarak daha dekoratif ve kullanışlı çözümler de uygulanabilir. 

merdiven altinda sofa ve minderler ile cozy konforlu bir kose tasarimi

Neler yapılabilir?

Merdiven altları genellikle depolama alanı gibi kullanılsa da yerin ölçüsüne ve uygunluğuna bağlı olarak daha dekoratif ve kullanışlı çözümler de uygulanabilir. 

Bu alanı açık raflarla kaplayarak bir kitaplık yapabilirsiniz. Bu raflara kitap yanında dekoratif objeler de yerleştirerek daha estetik bir görüntü elde edebilirsiniz. Merdiven boşluğunun önünde yeterli alan varsa bu kitaplığın önüne bir koltuk yerleştirip okuma köşesi de yapabilirsiniz.

Ya da merdiven altını ayakkabılık olarak değerlendirebilirsiniz. Yeterince yükseklik varsa, portmantoyu da bu alana gizleyebilirsiniz. Sedirle değerlendirerek çocuklar için bir oyun ve okuma köşesi yapmaya ne dersiniz? Kapalı bir raf sistemiyle kiler olarak da kullanabilirsiniz. Ya da evinizin ikinci mutfağını bu alana rahatlıkla yapabilirsiniz. Ofisinizdeki merdiven altını küçük bir kitchenette olarak değerlendirebilirsiniz.

merdiven alt boslugunun siyah ahsap raflar ile kitaplik olarak kullanimi

Merdiven altı mutfakları nasıl yapılır?

Merdiven altına küçük bir mutfak tasarlamak için hazırda çok fazla seçeneğiniz olmayacağından öncelikle güvenilir bir marangoz bulmanız gerekiyor. Mutfağınız küçük olsa da depolama-hazırlama-pişirme ihtiyaçlarını gidermesi gerekir. Bu fonksiyonların karşılık geldiği ürünler buzdolabı, eviye ve ocaktır. Bu eşyaların standart dışı ölçülerde, küçük boylarını bulmanız gerekmekte.

merdiven alti boslugunda mutfak tasarimi gri dolaplar smeg kucuk buzdolabi

Önce mutfağınızın planını çıkarıp bu fonksiyonların yerlerini belirledikten sonra satın aldığınız eşyaların ölçülerini marangoza önceden vermelisiniz. Böylece montaj sırasında herhangi bir sürprizle karşılaşmazsınız ve tüm dolaplar yerlerine tam ölçüsünde yerleşir.

merdiven alti boslugunda ahsap mutfak tezgahi lacivert mutfak dolaplari

Merdiven altındaki küçük mutfağınızdaki eşyalarınızı ne kadar az sayıda tutarsanız, size kullanım için o kadar yer kalır. 2 ya da 4 adeti aşmayan sofra grubu ve temel 2 yemek hazırlama gereciyle konuyu tamamlayın.

merdiven alti boslugunu degerlendiren kucuk mutfak tasarimi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler