icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Küçük Banyolara Alan Kazandıran Bağımsız Lavabolar

Küçük banyolar büyük çözümler ister: Mevcut zemini akıllıca kullanan, küçük ve bağımsız lavabo üniteleri de bu çözümlerden biri.

  • 5 Nisan,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1261 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Günümüzün çağdaş lavabo tasarımları, banyo trafiğini rahatlamak isteyen kullanıcılara odaklanmış ve işlevsel kolaylıklar sağlayan çeşitli depolama veya sergileme çözümleriyle donatılmakta. Bu çözümler listesinin başında ise kimi zaman lavabo altı dolaplar, kimi zaman ise geniş etajerler veya tezgahlar yer alıyor.

kucuk banyoda klozet ve lavabo yerlesim duzeni, depolama alani, beyaz renk mekani ferah gosterir

Ancak küçük banyolarda bu kadar cömert bir hareket alanına sahip olmak mümkün değil. Bu durumda farklı bir işlevselliğe yönelmek ve alan kullanımını optimize eden ürünlere yönelmek gerekebilir. Bunun için de en başarılı kurtarıcılar, ayaklı, bağımsız lavabo modüller...

tugla ve siyah detayli kucuk banyo mekaninda siyah metal iskelet uzerinde minimalist lavabo

Farklı stillerde ve tarzlarda üretilen bağımsız lavabolar, alanın sınırlı olduğu küçük banyolarda ciddi anlamda yer kazandırır çünkü tesisat bileşenleri lavabo kaidesinin içinde önceden montajlanmış şekilde bulunuyor. Bu da bağımsız lavaboların tasarımını basit ve düzenli tutuyor. Ek olarak alt dolabının olmaması, banyodaki ayak izini azaltıyor. Bağımsız lavaboların bir diğer avantajı ise bakımlarının ve temizliklerinin kolay olması. Bu tarz lavabolar, tezgahları olmadığı için, yoğun trafikli banyoların kaçınılmaz dağınıklığına imkan vermiyor. Eğer kaide altındaki zemin açık ve erişilebilir kılınırsa banyonun temizliği daha da kolaylaşıyor.

Son yıllarda, küçük banyolara uygun olarak üretilen ve kaidelerine entegre dolap sunan lavabo üniteleri de bu kategorinin en popüler seçenekleri arasında. Bunun en başarılı örnekleri, Kale Banyo ailesine ait Minimalist ve Pikola serileri. 50 cm genişlik ve 25 cm (Pikola) ile 30 cm (Minimalist) derinlik ölçülerine sahip her iki koleksiyon, beyaz haricinde yeşilden sarıya uzanan pop renk seçenekleriyle özellikle studio tipi evlerin başlıca tercihleri arasında yer almakta.

siyah derzli beyaz yatay ve dikey duvar seramigi, pirinc cerceveli retro ayna

1. Tarz sahibi aynalar

Şayet banyodaki odak noktasını değiştirmek ve lavabonuza hareket katmak istiyorsanız, onu ilgi çekici bir ayna ile tamamlayabilirsiniz. Örneğin, çok modern bir banyonuz varsa, klasik çerçeveli bir ayna ile mekâna çekicilik katabilir, günümüzün modern-şık dekorasyon dengesini de yakalayabilirsiniz.

kucuk bantoda depolama alani olarak acik raf kullanimi, sepet icinde rulo havlular

2. Duvar rafları ve dolapları

Ayaklı bağımsız lavabolar, alt veya yan kısımlarında dolap sunmadıkları için depolama çözümünü duvarlara taşımanız gerekir. Bu durumda duvara monte olabilen açık raflar ve kapalı dolap modülleri sayesinde kişisel kozmetiklerinizi, havlularınızı veya temizlik ürünlerinizi saklayabilir; mum, bitki ve çiçek gibi dekoratif öğelerinizi sergileyebilirsiniz.

banyoda havlu ve firca aksesuar asmak icin ahsap duvar askiligi

3. Aksesuarlardan kolaj

Bağımsız lavaboların çevresi için seçtiğiniz her aksesuar, o köşenin daha dekoratif bir çehreye sahip olmasına ve bir kurgu oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu durumda, havlu askısı, diş fırçalık, sabunluk gibi aksesuarlarda yaratıcı çözümler düşünebilirsiniz. Örneğin vintage mandallarla havlularınızı asabilir, duvara monte kovalarda diş fırçalarınızı bulundurabilirsiniz.

banyo mekaninda yesil pastel renkli duvarda havlu ve

4. Lüks bataryalar

Sade ve minimal bir lavaboyu tamamlayan ve onu estetik olarak yükselten en önemli unsur, şık ve lüks bir bataryadır. Lüks derken klasik tarzdaki seçenekler değil, modern de olsa üst segmente ait ürün seçeneklerinden bahsettiğimizin altını çizelim. Çünkü bataryanın göz alıcılığı, sakin bir lavaboyu anında süperstar yapabilir, sakın unutmayın.   

yesil baklava dilimi duvar seramigi, canak lavabo, siyah cerceveli yuvarlak formlu ayna, pirinc yuksek lavabo bataryasi

5. Materyal kombinasyonları

Ayaklı lavabonuzun çevresindeki alanda desen, renk ve doku kombinasyonları yaratarak, çok geniş bir banyonun yaratamadığı etkiyi yakalayabilirsiniz. Örneğin, mermer efektli duvar karoları önünde bakır lavabo üniteleri, beton efektli karoların önünde ise mat seramik veya taş lavabolar estetik bir denge yakalayabilirler.

koyu renk banyoda tas renk ve dokulu canak lavabo ve siyah ankastre lavabo bataryasi
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler