icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Aksesuarlarında Yeni Yılın Trendlerine Göre Alışveriş Rehberi

Dekorasyonun her yıl biraz daha doğaya yaklaştığı ve ilhamını aldığı doğa ile bütünleştiği bir süreçteyiz. Bu konu, sürdürülebilirlik ile ilişkilendirildiğinde çevreci bir dünya görüşünün bir kez daha altını çiziyor. Banyolar da elbette tüm bu bütünleyici bakış açısından etkilenen önemli bölümlerden biri. Aksesuar seçimleriyle yeni bir yılın dekorasyon trendlerine nasıl uyum sağlarız, seçimlerimizi neye göre yapmalıyız gibi sorularımızın yanıtları için içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz.

  • 15 Aralık,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 278 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
yesil ve surdurulebilir banyo tasarim trendi, yesillik ve orman icerisinde banyo lavabosu dolap ve ayna gorseli

2024 yılına sayılı günler kala, yeni bir yılda bizi neler beklediğini, nasıl görünümler, renkler ve dokulardan söz edeceğimizi, düşüncemizi ve yönelimimizin nasıl evrileceğini belirleyen trendler, dünyaca ünlü fuarlarda lanse edildi bile. Yaşam alanlarımızın dinamiğini çağa ayak uyduran bir çizgide tutan trendler, dekorasyonda diğer alanlara göre daha emin adımlarla ilerleyen, ana değil sürece odaklanan bir yapıda. O halde, bu yılın trendlerini incelerken sadece bir yıl için değil bir süreç için bakış açısı kazanacağımızı da unutmamak gerek.

Hayatımızın büyük bölümünün ev sahibi yaşam alanlarımız, tamamen ve sadece bizden izler taşıyan birer parmak izi gibi. Kişisel, mahrem ve biricik... Bu alanımızı yeni trendlerin ilhamıyla düzenlerken, yine kendimizden izlere dikkat ederek organize olmak önemli. Kişiselleştirilebilirliği elden bırakmadan, küçük dokunuşlarla trendlere dahil olarak...

Evin her alanı olduğu gibi banyoların da kendine ait bir kurgusu olmalı düşüncesi, aslında evin diğer bölümlerine göre çok daha yeni gündemimiz aldığımız bir konu. Oysa günün en önemli anlarını üstlenen banyolarımız, daha özenli ve dikkatli bir dekorasyonu hak eden yerlerden. O halde alışverişe başlamadan önce 2024 yılının trendlerine göre banyomuzu ve banyomuzu güzelleştiren aksesuarlarımızı nasıl seçmeliyiz konusunun detaylarını birlikte inceleyelim.

minimal sade bir banyo mekaninda organik formlu kuvet ve minimal aksesuarlar

2024 yılının banyo aksesuarlarında trendler neler?

Banyo aksesuarı seçimlerine başlamadan önce ilk adım yeni yılın trendlerini bir bütün halinde anlamak olmalı. Bu doğrultuda anlayışı benimseyip daha kendi zevkinize göre alışveriş ve bilinçli seçimler yapmak daha da kolaylaşacak. Trendler değişirken trendleri sadece kendi zevkinize göre yorumlayabilmek oldukça önemli.

Yılın banyo aksesuarlarında en önemli tema: Doğaya ait, doğayla bütünleşen. Yani ilk olarak evin diğer bölümleriyle uyum içinde olma adımı artık yerini iyiden iyiye doğayla bir bütün halinde olmaya bırakıyor. 2024, sürdürülebilir tasarımların tercih edildiği, konforlu yüksek, modern ve organik fikirlerle şekillenen bir banyo tasarlamanın yılı!

ahsap malzemeli banyo depolama alani, acik banyo raflari, kucuk yesil bitkiler, duvara asilan fonksiyonel banyo urunleri depolama aksesuari

Doğanın ilhamıyla banyo aksesuarları trendleri

Peki, bu ne demek? Her şeyden önce malzemedeki detaylarda doğal malzemeler tercih etmek anlamına geliyor. Banyo tekstillerinde tamamı doğal içerikteki dokular, malzeme seçimlerinde ahşap, bambu, hasır, mermer gibi detaylar ve elbette gün ışığı... Gelin, detaylara yakından bakalım.

Öncelikle renk seçimlerini konuşmak gerekirse başrolde yine, yeni ve yeniden beyaz var! Temizlik, sadelik ve ferahlık temalarının altını çizmesi için beyaz, ana seçimlerinizden biri olabilir. Destekleyici olarak kum tonları ve cesaretli seçimler için mavi ve mavinin koyuya yönelen kobalt tonları bu yılın favorilerinden.

Görünümlerde mat yüzeylerin yükselişini geçtiğimiz yıl ile aynı olarak şekilde görmek mümkün. Ancak bu görünümlere küçük geometrik de aynı tonda desenler, özellikle duvar ve yer seramiklerinde çok iyi geliyor. Bu seçimler, aksesuarlarda daha desensiz ve sakin, form öncelikli ürünler seçmeye itiyor bizi. Daha taş ve amorf görünümlü banyo setleri, tam da bu anda ihtiyaç duyduğumuz görünümlere iyi bir örnek.

banyoda dogal ucucu yaglar, aromaterapi, dogal sabun, dogal bambu lif

2024 yılında fonksiyonel banyolar

Diğer yandan depolama alanının hayat kurtarıcı yönünü bu yılki banyo trendlerinde göz ardı edemiyoruz. Dekoratif kapaklı hasır ve bambu sepetler, çöp kutularından banyo halılarına kadar hakimiyeti ele geçirmiş diyebiliriz. Doku bütünlüğünün önemine dikkat çeken aksesuar trendleri, bu görünümleri büyük ve neme dayanıklı banyo bitkileriyle destekleyebileceğimizi söylüyor. Yeşil yapraklı bitkilerden farklı olarak orkideler, bambu sapları gibi alternatifler tercih etmek, banyoları doğaya entegre edebileceğimiz en pratik adımlardan biri. 

Banyo alanlarını daha yenileyici ve şifalandırıcı bir bakış açısıyla değerlendirebilmek de bir diğer odak noktalarından biri. Bu düşünceden hareketle uçucu doğal yağlardan aromaterapik köşeler yaratmak, gün ışığından mümkün olduğunca yararlanmayı sağlamak üzere pencere alanının altını çizecek yerleşimlere fırsat tanımanızda fayda var.

homemade aromaterapi dogal aromatik esanslar ile surdurulebilir ve saglikli banyo aksesuarlari

Banyo aksesuarı seçiminde bütünlük algısı

Stil olarak bir yönlendirme ihtiyacında ise bohem etkiden ilham alabilirsiniz. Bu stil, doğayla uyumlu materyallerin ön planda tutulduğu bir fikir birliğiyle şekilleniyor. Hem sürdürülebilir aksesuar seçimlerine hem de dingin bir renk paletine ulaşmakta size yardımcı olabilecek türden. 

Banyoların bütünlük algısına en çok ihtiyaç duyan alanlardan biri olduğu ise su götürmez bir gerçek. Nispeten daha küçük ölçekli ve akılcı bir yerleşimle kullanıma ihtiyaç duyan banyolarda, askılıklar, tuvalet fırçası ya da havlu rafları gibi parçalar, birbiriyle tam bir uyum içinde olmalı. Tercihen bambu gibi ahşap seçeneklere, alternatif olarak ise bakır renkli mat seçeneklere yönelmeniz farklı bir doku yaratmak için önerilerimizden biri. 

Son olarak çağın yeni banyo teknolojilerinden ilham alarak daha pratik ve kullanım gücü yüksek bir banyo tasarımına destek olmak gerek. Daha az yer kaplayan duş alanları, lavabo ve klozetler ile hayalini kurduğunuz banyo aksesuarlarına yer açabilirsiniz. 

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler