icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yüz Maskesi ve Köpük Banyosundan Fazlası... Daha İyi Hissettirecek Kişisel Bakım Önerileri

Daha fazla özşefkate mi ihtiyacınız var? Kendinizi yenilemek ve sağlıklı yaşam üzerine odaklanmak mı istiyorsunuz? Size detoks diyetlerinden veya spa günlerinden bahsetmeyeceğiz; bunlar yerine gerçek ve sürdürülebilir bakım önerileri hazırladık. Öyle ki; bu son birkaç yıldır hepimiz, hiçbir yüz maskesinin veya köpük banyosunun iyileştiremeyeceği kalp kırıkları taşıyoruz.

  • 29 Ağustos,2023
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 278 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Kendimize bakmak zordur. Özellikle de aile, iş, evcil hayvanlar, faturalar gibi başka yükümlülüklerimiz varsa kişisel bakıma bir türlü sıra gelmez. Ancak, öz bakımın öz saygı kadar gerekli olduğunu hatırlayarak, kendimize iyi ve gerçek bir özen gösterme konusunda çabalamalıyız. Erken yatmak, ikinci kadehe "hayır" demek, sosyal medyada geçirilen vakti sınırlandırmak - bunların hepsi kendimize saygı duymamızı sağlayacak basit yöntemler.

temiz cilt, su icen bornozlu kadin, spa, sauna, wellness

PLANLAYIN

Pazar gününden, o hafta için kişisel bakımınızı planlayın. Ev işleriniz ve haftaya yayılmış zoom toplantılarınız arasına mobil oyun oynamak, kedinizi kucaklamak, bitki çayı içmek gibi ‘zaten yapmayı planladığınız’ kişisel bakım rutinlerini de  ekleyin. Bu plan, kişisel bakımınızın her zamankinden farklı olmadığının bunun yerine günlük rutininizde zaten var olduğunu size hatırlatacaktır.

Aşağıda, bütçenizi aşmadan kendinize özen göstermek için 50 fikir bulacaksınız. Uygulamaların çoğunluğunun özellikle bakım ve besleme ile ilgili olduğunu belirtelim. Ve her şeyi "dört dörtlük” yapmak zorunda da değilsiniz, bazı günler kendinizi yol almış diğer günlerde ise derinlerden çıkamayacakmış gibi hissedebilirsiniz çünkü hepimizin iniş çıkışları var. Öyle zamanlarda dinlenin ve yarın tekrar deneyin.

beyaz havlularin uzerinde yesil bitki dali, temizlik, hijyen, camasir, nevresim

EVDE ÖZ BAKIM

1. Nevresim, havlu, bornoz ve perdelerinizi yıkayın. Hepsini yerleştirdikten sonra derin bir nefes alın. Durağanlığın ve üzüntünün kalıcı olmadığını kendinize hatırlatın. Bazen sadece iyi hissetmek için de biraz çamaşır yıkayabilirsiniz.

2. Evinizdeki yüzeyleri silin. Bunu zihinsel karmaşayı ortadan kaldırmak için yaptığınızı düşünün.

3. Dolapları şu hedefle yeniden düzenleyin: Bu kapıyı açtığımda neşelenmek istiyorum. Bu bir angarya değil; günlük rutinlerinizden keyif almanız için yaratıcılığınızı devreye sokacaktır.

4. Kanepeyi biraz sola kaydırmak olsa bile evinizin düzenini ara ara değiştirin. Akışı olumlu ve proaktif olarak bozun.

5. Cüzdanınızı ve günlük çantalarınızı temizleyin.

evde monstera bitkisi yesil yapraklarinin uzerindeki tozu temizleyen kadin eli

6. Salon bitkilerinizin yapraklarını silin. Onları güneşe koyun ve onlarla birlikte güneş ışığında oturun. 7. Evinizde bir meditasyon köşesi oluşturun.

7. Size yük olan görevleri listeleyin ve tek tek tamamlayın. Evet! Başarabilirsiniz.

8. Eski gazete, dergileri, eski faturaları ve önemsiz postaları geri dönüştürün. Youtube’dan örnek videolar izleyebilirsiniz.

9. Düzenli olarak taze çiçek alın. Küçük veya büyük buketler… Kuruyunca estetiği bozulmayan türleri de tercih edebilirsiniz.

10. Dijital fotoğraflarınızı iCloud, Google Drive ve hatta masaüstünüzde klasörler halinde düzenlemeye vakit ayırın. Seçtiklerinizi bastırabilirsiniz de…

guzellik salonunda spa pedikur bakimi

ÖZ BAKIM RUTİNLERİ

1. Kendinize manikür-pedikür hediye edin; ellerinizi ve ayaklarınızı ıslatın, yumuşatın, tırnak etlerinizi düzeltin, birkaç kat oje sürün. İnanın o kadar zor değil!

2. Dizi sarmalından çıkın ve "sadece bir bölüm daha"ya hayır deyin. Yerine 20 dakika esneyin, kitap okuyun ya da sadece uzanın.

3. Evde kendinize yatıştırıcı bir uğraş edinin. Boyama, nakış, tığ işi, örgü, kolaj vb.

4. Günlük olarak yaptığınız bazı şeyleri daha iyi hale getirin. Örneğin; haberler sizi üzüyorsa bir süre müzik dinleyin.

5. Gözünüzü açar açmaz ilk yaptığınız telefona bakmak olmasın. Kahve koyun, kahvaltı hazırlayın,  duşa girin veya meditasyon yapın. 

6. Çizme yeteneğiniz olmasa bile çevrenizde gördüklerinizi çizin. Bu zihninizin gevşetir. ‘Burada ve şimdi için şükran duymanız’ için bir mevcudiyet egzersizidir.

7. Şiir yazın. Sözleri isterseniz öfkeli olsun, onları kucaklayın. Şiirleriniz size kendinizi anlatır.

8. Yemek pişirirken, temizlik, el işi veya egzersiz yaparken sesli kitap veya podcast dinleyin.

9. Giysilerinizi onarın ya da bir başkasından yardım isteyin. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

kadin mutfakta eski ahsap masada hamur yogurma

10. Kendinize taze ekmek pişirin. Sürecin yavaşlığını kucaklayın, yoğurmanın gerektirdiği fiziksel yorgunluğun tadını çıkarın, kabaran hamurun kokusunu içinize çekin. Ekmek yapmak az maliyetlidir, ancak ödül her zaman lükstür. Glütensiz ekmek tariflerini de araştırabilirsiniz. 

11. Sevdiğiniz yemekleri hazırlayın. Masayı tam en şık takımlarla kurun, bir şişe şarap ve kristal kadehler koyun. Şamdandaki mumları yakın. Sunuma odaklanın ve güzel, besleyici ve lezzetli yemeklerin size layık olduğunu kendinize hatırlatın.

12. Kendiniz için ve kendiniz hakkında bir ebeveynlik kitabı okuyun. Kendi öz bakımınıza ve kendi kendinize konuşmanıza temel yollarla nasıl yaklaşabileceğinizi düşünün ve kendinize olan güveninizi pekiştirin.

13. Gökyüzünü görebileceğiniz bir yere uzanın: Yıldızlara veya bulutlara bakın. Göz açıp kapayıncaya kadar hayal etmeye başlayacaksınız.

kuru cilt bakim tedavi. orta yasli eline krem suren kadin. nemlendirici vucut losyonu dus sonrasi evde guzellik bakim

VÜCUDUNUZ İÇİN ÖZ BAKIM

1. Her ne yapıyorsanız bırakın ve bir bardak su için. Her zaman yanınızda dolu bir su şişesi veya bardak bulundurun.

2. Üç derin nefes alın. (Vücuda derin bir rahatlama getiren Pranayama nefes tekniklerinden biri olan 4-7-8 uygulamasını da deneyebilirsinizç)

3. Sabah kahvenizi French press'te demleyin ve bir sonraki duşta peeling yapmak için kahvenin telvesini kullanın.

4. Birkaç damla okaliptüs yağı eklediğiniz kaynar su ile, yüzünüze buhar banyosu yapın. 

5. En sevdiğiniz takıları takın. Süslenmeye ve kutlamaya layık olduğunuzu kendinize hatırlatın.

6. Kendinize rengarenk genişçe bir meyve tabağı yapın.

7. Esnemek için beş veya on dakika ayırın. Vücudunuzu hareket ettirmenin tadını çıkarın.

yorgun ayaga kendi kendine masaj

8. Kendi kendinize masaj yapın. Ellerinizden başlayabilirsiniz

9. Bol bol yürüyüşe çıkın. Yürümek de bir meditasyondur. 

10. Kendinize sıklıkla meme muayenesi yapın. 

11. Fiziksel olarak zorlayıcı bir şeyler yapın: geri dönüşüm için karton kutuları açın, sokağın başına kadar koşun, bahçede ip atlayın. Stresinizin kendi kendine tükendiğini ve vücudunuzu terk ettiğini hayal edin.

12. Dudaklarınıza ev yapımı bir şeker peelingi uygulayın. Sonrasında aynaya gülümseyin ve kendinize güzel bir şey söyleyin.

13. Tam olarak almak  istediğiniz duş tipini alın. Uzun, kısa, sıcak, soğuk, içi lüks ürünlerle dolu ya da uygun fiyatlı kalıp sabunla; bedeninizi yıkayın ve tazeleyin.

14. Sabah veya akşam saçlarınızı yavaşça taramak veya saç derinize masaj yapmak için fazladan birkaç dakika ayırın. Gerektiğinden birkaç kez daha fırçalayın; bu da kişisel bakım olabilir.

15. Sizi rahatlatan bir sarılma ya da fiziksel dokunuş talep edin.

evde yoga yapan anne kiz gorseli

ZİHNİNİZ İÇİN ÖZ BAKIM

1. Dua etmek için sessiz bir yer bulun; evrenle sohbet etmek için belirli bir dini inanca sahip olmanız gerekmez.

2. Sosyal medyadan kısa aralıklarla uzak durun. Kendinizi daha hafif hissedeceksiniz.

3. Meditasyon yapmayı öğrenin. Bunda "kötü" olsanız bile, günde birkaç kez zaman ve mekan yaratın. 

4. Dürüstçe günlük tutun. Tam şu anda hissettiğiniz duygu ne ise, yazma istemlerinin bir listesi.

5. Evcil hayvanlarınızı kucaklayın. Dopamin salgılamanızı sağlar ve stresli bir beyni rahatlatır.

6. Bir Google aramasıyla kolayca yanıtlanabilecek soruları yanıtlamaya hayır deyin. Zamanınız ve enerjiniz sınırlara değer.

7. Bağış yapın veya gönüllü olun. Her ne ise, sizin için anlamlı olan bir amacı sessizce ve isteyerek yapın.

8. Değerlerinizi yazın. Sizin için en önemli olan nedir ve bu şeylere günlük yaşamınızda nasıl daha derinden öncelik verebilirsiniz?

9. Bir veya birkaç gün boyunca ruh halinizi takip edin. Her iki saatte bir hissettiklerinize bir isim verin ve ruh halinizin nasıl dalgalandığını ve onları neyin olumlu ya da olumsuz etkilediğini düşünün.

10. Güvendiğiniz bir arkadaşınıza nasıl hissettiğinizi yazın. Dinleyen bir kulak, sevgi dolu bir söz veya şefkatli bir tavsiye gibi neye ihtiyacınız olduğu konusunda doğrudan olmanızda bir sakınca yoktur.

11. Kendiniz olsa bile birini affedin.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler