icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yüzeylerde Mozaik Efektli Karo Estetiği

Mozaik, çok eski çağlardan bu yana ıslak mekanların birincil ve en antik çözümlerinden biri. Günümüz evlerinde ise mozaiğin estetiğini yansıtan yeni nesil karoların popülerleştiğini görmekteyiz.

  • 26 Nisan,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1053 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Mozaik, mutfak ve banyoların yalın görüntüsüne hareket katan, farklı desenler yaratarak belirli bir temanın işaretini veren, çok yönlü bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. 4.000 yıl öncesine uzanan tarihi ile bir antik dekorasyon sanatı olan mozaiğin doğum yeri de Mezopotamya olarak bilinmekte. O çağlarda sanatçılar, mozaik için cam, deniz kabukları, fildişi ve çakıl taşı gibi çeşitli malzemeler kullanmışlar.

yuzeyde sari kahverengi bej naturel tonlarda mozaik efektli karo dosemedi

Genellikle bulunduğu evin armasını, ev sahiplerini, ev sahnelerini, tanrıları, hayvanları ve geometrik şekilleri içeren mozaik desenleri, bulunduğu yere statü katan bir sanat olmuş. Antik Roma'dan Suriye'ye uzayan bu uygulamada avlu, salon, hamam merkezi gibi geniş zeminler seçilirken kimi zaman da mozaikler, detaylı duvar resimleri yapmak için kullanılmış.

beyaz ve ferah banyoda siyah beyaz mozaik gorunumlu karo efekti
bakir ve pirinc renk tonlarinda mozaik gorunumlu duvar karosu

Bugüne kadar tercih listesindeki prestijli yerini koruyan mozaik, halen mutfak ve banyolar için pek çok kullanıcının hayal panosunu süslemekte. Travertenden, mermere, çakıldan cama, metalden porselene uzanan bir malzeme deryasında çalışılan mozaiklerin farklı renklerin bir araya gelmesiyle yarattığı odak vurgu, mekâna hem stil, hem işçilik değeri katmakta.

minimal boyutlarda mozaik efektli ve gorunumlu karo
banyoda yuzeylerde gri damarli beyaz mermer gorunumlu seramik ve koyu renk mozaik gorunumlu karo kullanimi

Mozaik efektli karoların avantajları

Mozaik efektini büyük karolar üzerinde uygulayan günümüz markaları, özellikle dar alanlara hareket katarken, bu karoları büyük karoları tamamlayan bir bordür detayı olarak kullanmayı ve eşsiz kombinler yaratmaya olanak sunuyorlar.

Özellikle duş ve tezgâh gibi mekândan koparılması ve sınırların belirlenmesine ihtiyaç duyan köşelerde önerilen mozaiklerle ters sıçramalar yaratmak ve yüzeyler arasında derinlik sağlamak da mümkün. Ayrıca, cam mozaik efektine sahip karolarla, mekandaki ışığı farklı noktalara yansıtarak çoğaltmak da gayet kolay. Gözeneksiz oldukları için küflenmeye, ek olarak da kimyasallara karşı da direnç gösteren bu karolar kolaylıkla da temizlenebiliyor.

beyaz renk mozaik gorunumlu seramik ve aralarda gold detaylar ile klasik banyo tasarimi

Mozaik efektli karoların bir diğer avantajı ise montaj kolaylığı sunmaları. Döşenecek alana rahatça uyarlanabilmeleri için kesilebilen file tabakalarına önceden yapıştırılan mozaikler, kendi çizgilerine sahip oldukları için standart karolardan daha kolayca biçim alıyorlar. Bu da bizi sürdürülebilirlik konusuna getiriyor. Cam mozaik karolar, diğer geleneksel duvar ve döşeme malzemelerine göre üretim sırasında çok daha az enerji istedikleri için çevresel açıdan son derece sürdürülebilir bir materyal. Çünkü bir parçası zarar gördüğü zaman sadece o kısmı çıkarma ve karodaki devamı ile tamamlama sayesinde gereksiz tüketimi de ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

canakkale seramik formart koleksiyonu atria mavi renk tezgah arasi mozaik gorunumlu seramik

Mozaik efektli karo arayanların alışveriş listesi

Seramik dünyasının öncü markalarından biri olan Çanakkale Seramik ailesine ait Formart koleksiyonundan Atria ile başlayalım. Geleneksel Türk çinilerinden alınan renklerin ilhamıyla tasarlanan bu serideki beşgen karolar, mekana vurgu yapmakla kalmıyor, mozaiğin getirdiği tasarım esnekliğini de sunuyor. Markanın Alegra serisinde beşgen olarak iki farklı renk seçeneği de mevcut: Alegra beyaz-gri mix dekoru ve bej-kahve mix dekoru yine mozaik etkisinde sunulmuş.

Markanın Senfoni koleksiyonundaki Piano dekor karoları, mozaik etkisini dilimli desenler ve gri, beyaz ve antrasit tonlarıyla vermekte. Beyaz ve siyah renklerde mozaik efekti isteyenler yine Çanakkale Seramik'in Natte serisinin geometrik dekorlarına veya Millenium serisinin mat ve parlak karo dekorlarına bakabilir. Klasik ve modernin harmanlandığı İpek serisindeki krem ve bronz renkli karolarda yine geleneksel çininin mozaik efekti ile tanışabilir, kapitone formundaki krem ve bronz dekorlarında ise yalın ama parlak mozaik efektini bulabilirsiniz.

canakkale seramik natte serisi hasir desenli rolyefli dokulu seramik tezgah arasi doseme
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler