icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Modern Banyoların En Sevdiği Seramikler

Modern banyo dekorasyonunda tercih edilen seramik stilleri, çok göz yormayan renklerde sakin dokulara sahip olanlardır.

  • 25 Ocak,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1882 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyo stilinizin modern olmasını istiyor ama binlerce seçenek arasında karar vermekte zorlanıyorsanız adım adım yol almanızı öneririz. Önce banyo dolaplarınızı ve vitrifiyeleri seçerek tercih ettiğiniz stilin ilk adımlarını atın. Seramik seçimini bunlara göre yaparsanız daha kısa zamanda amacınıza ulaşırsınız.

gri ve ahsap tonlarda tasarlanan modern stil banyoda brut beton gorunumlu duvar ve karo seramikleri

Seramik modellerine karar verirken nelere dikkat etmeli?

  • Banyonun büyüklüğüne,
  • Banyo mobilyalarının stil ve rengine,
  • Vitrifiyelerin form ve rengine,
  • Seramikte mat ya da parlak cila seçimine dikkat ederek yola çıkmanızı öneririz.

Daha sonra renk, desen ve formlarda kararlarınızı netleştirerek seramik seçim alanınızı daraltın.

sicak acik renk ahsap tonlari lavabo tezgahi kullanilan banyoda parlk gri damarli mermer gorunumlu duvar karosu ve kum rengi parlak zemin karosu

Hangi renkler?

Bu kriterlere göre seçeceğiniz banyo seramiğinizin öncelikle sizin stilinizi yansıtması önemli. Modern dekorasyon tarzının en sevdiği seramikler, beyaz, bej ve vizon renkleri arasındaki skalada yer alan seramiklerdir. Ama bu demek değildir ki koyu renk fayanslarla kaplanmış bir banyo duvarı, modern stile yakışmaz. Dolayısıyla renk belirlerken çok karmaşık olmayan daha sakin tonlar çerçevesinde kendi beğeni ve tercihlerinize göre adım atın.

banyo tasariminda kaleseramik provenza serisi modern geometrik desenli karo mix and match duvar ve zemin dosemesi

Hangi desen?

Desen olarak modern geometrik motifler bu stile daha çok yakışır. Kabartmalı çiçekler ya da rengarenk desenler modern banyoların stil kodları arasında bulunmaz. En çok tercih edilen desen ise, desensizliktir. Düz fayans ya da seramiklerin doğal dokular taşıması, bu tarzın en beğenilen çizgisini oluşturur. Çok hafif hissedilen doğal taş, kum, çöl dokuları; dümdüz bir renkten daha hoş duracaktır. Mermer görünümlü seramikler ya da parke görünümlü seramiklerdeki mermer ve parke desenleri de yine modern bir çizgi yaratmanızda size yardımcı olur.

gri damarli beyaz mermer buyuk boyutlu kare formlu duvar karosu ve ahsap cekmeceli tezgah alti dolabi

Hangi form?

Modern banyo seramiklerinde en risksiz form, en genel haliyle kare ya da dikdörtgen formlardır ve bu formlar modern stil için uygundur. Siz daha cesur bir adım atmak ve formda standart dışı çözümlere bakmak isterseniz, bal peteği formu, üçgen ya da farklı geometrik şekillerdeki seramiklere göz gezdirebilirsiniz. Burada belli bir formdaki seramiği farklı döşeyerek de yaratıcı bir dokunuş ekleyebileceğinizi unutmayın.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler