icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyolar Sanatsal Seramiklerle Hareketleniyor

Sanatsal işlerin banyoya da girdiğini görüyoruz, en çok tercih edilen ise 'seramikle yaratılan sanat'.

  • 1 Nisan,2022
  • 1 dk okuma
  • Bu içerik 888 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Sanatın popülaritesi gitgide artıyor. Evlere yapılan sanatsal dokunuşlar hem dekorasyonun kimliğine katkıda bulunuyor hem de insanı kesinlikle iyi hissettiriyor. Resim ya da heykel gibi objeler için genellikle salonlar tercih edilse de sanat evin diğer odalarına da sızmayı başardı.

Bugün bahçede heykellere, balkonda tablolara, mutfakta duvar seramiklerine rastlamak mümkün. Banyolarda ise önce misafir tuvaletlerine giren sanat eserleri, suya ve neme dayanıklı eserlerle küvet ya da duşun olduğu mekanlarda da yer alıyor.

banyo mekaninda duvarda ahsap gorunumlu yatay karo ve balik sirti mix and match dosenmis kahve ve gri tonlarinda duvar karosu ve zeminde kare formlu koyu renk seramik

Sanatsal etkiler taşıyan seramikler, banyolar için rahatlıkla kullanabileceğiniz yaratıcı dokunuşları eklemenize yardımcı olur. Seramik panoları farklı form ve renkte seramiklerle kendiniz yaratabilir, bunun için bir sanatçıyla çalışabilirsiniz. Ya da kırık seramiklerle mozaik bir duvara sahip olabilirsiniz. Bu duvarlar hem sudan ve ısıdan etkilenmez hem de banyonuz için aradığınız sanatsal etkiyi yaratmanıza yardımcı olur.

kuvetli banyo zemininde pembe ve mavi renk agirlikli geometrik desenli sanatsal karo seramik dosenmesi

Sadece duvarda değil, zeminde de farklı seramik tasarımlarıyla çekici bir etki yaratabilirsiniz. Böylece başka bir mekânda hiç görünmeyen zemin yüzeyini belirgin kılarak, banyoyu bütün bir tuval olarak ortaya çıkarıp, insanları bu tablonun içinde hareket etmeye davet edebilirsiniz.

kahverengi ve gri desen ve damarli mermer gorunumlu karonun banyo mekaninda duvar, zemin ve kuvet kenarina dosenmesi

Banyonuzun mimarisine göre boş bir duvar seçerseniz, sanatın daha net görünmesini sağlarsınız. Eğer cam bir kapıyla ayrılmış duş alanınız varsa, camın arkasını göstermesini avantaja çevirerek bu duvarı da tuval olarak kullanabilirsiniz. Ama sanatsal bir seramik panonun en güzel görüneceği alan, ayaklı bir küvetin arkasıdır.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler