icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Islak Mekanlara Yeni Sofistikesi: Oniks

Değerli taş tonlarının verdiği mücevher etkisiyle yükselen mermer, tahtına yeni bir varis buldu: Oniks. Mutfak ve banyoların 2022 'ye yönelik yeni buluşu olan oniks, farklı renk, desen ve doku alternatifleriyle klasik ve lüks alanların gözbebeği.

  • 2 Eylül,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1106 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Oniks, ilgi çekici desenleri ve renk kombinasyonları ile günümüzün mutfak ve banyolarında karşımıza çıkan en yeni materyaller arasında sayılmakta. Doğal taş ve mücevher renklerinin popülerleşmesi ile tanıştığımız bu yeni ürün, ilham rüzgarını mermer kullanımının yaygınlaşmasından alıyor.

oniks mucevher gorunumlu desen ve renk dogal tas malzemenin banyoda kullanimi

Oniks hakkında

Oniks, birçok renk seçeneği ve damarlı desenleri olan bir mermer türü. Ancak klasik mermerden farklı olarak oniks, yarı saydam yapısıyla birçok katmanının zenginliğini vurgulamakta. Renkleri ve desenleri onu diğer doğal taşlardan görsel olarak farklı kılıyor. Özellikle zeminden duvarlara ve tavana doğru devam ettiği mekanlara sığınak hissi veren oniks, farkındalık hareketine odaklanmış kullanıcılara da daha organik ve sakinleştirici bir mekan hissi taşıyor.

banyoda duvarlarinda oniks zengin ve sik gorunumlu gri damar desenli mermer dogal tas

Mutfaklar için tezgahlarda, adalarda ve tepsi gibi dekoratif öğelerde, banyolarda ise zemin ve duvarlarda, etajer yüzeylerinde, makyaj masalarında ve küvet yüzeylerinde tercih edilen oniksin, doğallık ve lüksü aynı çizgide buluşturma özelliği var. Pastel yeşilden griye, kremden bej ve bal tonlarına, kırmızıdan siyaha kadar uzanan ve bu çeşitliliğiyle mermerden daha fazla renk seçeneği sunan oniksin, favori renkleri beyaz, pembe, ekru ve içinden turuncular geçen soluk yeşil.

altin gold siyah renkli gosterisli dekoratif mutfak ada tezgah

Oniksi mekanda nasıl kullanabiliriz?

Şu bir gerçek ki oniks, daima mekanın süperstarı olmak ister. Dolayısıyla onu kullanırken, bir odak noktası yaratacağını hesaba katmanız gerekiyor. Pirinç, bronz, ahşap ve hatta Calacatta mermeri ile uyum sağlayan oniksi mekanda kullanırken, onun içindeki renkleri çeşitli noktalara yaymaya özen göstermelisiniz. Yarattığı derin ve dramatik etki ise, size mekanın stil anatomisinde yol gösterecektir. Dolayısıyla art deco, klasik, rustik gibi dönem stilleri oniks için daha uygundur.

Son yıllarda oniks ile yapılan duvar kaplamalarında, taşın saydamlığından yararlanarak arkadan ışık verilmesi ve o yüzeyin bir aydanlatma olarak kullanılması sıklıkla yapılan bir uygulama. Ona üç boyutlu bir görünüm kazandırdığı için oniks de bu tekniği seviyor. Ancak malzemenin dezavantajları da var: Gözenekli olduğu için sızdırmazlık kazandıracak bir koruyucu kullanmanız, asidik ürünler (limon veya sirke gibi) değdirmemeniz gerekiyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler