icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Büyülü Duvarlar

Dokulu, boyutlu ve rölyefli duvar karoları, 2023 yılında da mekanlarımıza sıcak bir dokunuş katmayı sürdürüyor.

  • 7 Mart,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 727 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
siyah beyaz maskulen salonda kaleseramik reptile crocodile serisi parlak beyaz dikdortgen duvar karosu

Dekoratif seramik fayanslar yalnızca dayanıklı ve pratik bir malzeme olmakla kalmaz, aynı zamanda bulundukları mekanı dönüştürürler. Renklerin, bezemelerin ve desenlerin parlaklığı ve doygunluğu, uzun ömürlü, dayanıklı ve su geçirmez oluşu kadar kıymetlidir. Mutfak, banyo, koridor ve hatta evin tüm yaşam alanlarının duvarlarını çepeçevre döşeyebilirsiniz. Duvar kaplamalarında seçiminiz modaya uygun olsun istiyorsanız, 2022 yılının trendlerini önümüzdeki yıl da devam ettirebilirsiniz çünkü macro trendlerde ufak nüanslar haricinde bir değişiklik olmayacak. Bu yazımızda ‘Neydi o trendler?’ sorusuna cevap aramayacağız, o trendlerden bizi en çok heyecanlandıran dokulu, boyutlu ve rölyefli duvar seramiklerini biraz daha detaylı size anlatacağız.

naturel yemek odasinda kaleseramik formart serisi parlak beyaz geometrik kare duvar karosu

MİMARİ DOKULU FAYANSLAR

Düz, dik açılı ve parlak klasik karolar birçok sebepten dolayı popülerdir: kurulumu ve temizlemesi kolaydır ve modern armatürlerle iyi eşleşir. Ancak giderek daha fazla konfora doğru çekilen bir dünyada kısır da hissedebilirler. Konfor dozajı yüksek bulutumsu mobilyalara yönelik güncel trend doğrultusunda, bazı tasarımcılar rahatlatıcı dokulara ve yüzeylere ve insan dokunuşunu kucaklayan karolara projelerinde daha sık yer vermeye başladı bile. Dokunduğunuzda rahatlama sağlayan yumuşak tümsekler ve oluklara sahip üç boyutlu yüzeylerden bahsediyoruz. Kıvrımlara ve dokulara meraklı iseniz, evinizin duvarlarını dönüştürmenin tam zamanı. 

parlak isiltili ve motifli bakir altin gold gumus renkleri ile duvar seramikleri kullanilan ihtisamli ve gosterisli yatak odasi

Banyoda bir renovasyon planlıyorsanız, dokusal fayanslar duvar apliklerini yerleştireceğiniz duvarda estetik bir sinerji yaratacaktır. Bu duvarı mekanın odak noktası haline getirebilirsiniz. 

modern ve sik restaurant ic tasariminda goz alici ve ihtisamli kaleseramik juliet parlak okyanus mavi rengi dokulu duvar karosu

ARTİZAN IŞILTILAR

El yapımı hissi veren duruşuyla ön plana çıkan Çanakkale Seramik Miniatile Koleksiyonu’ndan Moonlight, parlak görünümü ve rölyefli dokusuyla eşsiz yaşam alanları yaratıyor. Zeminden tavana yeşil renk ile banyonun odak noktası haline gelen duvar ortama drama katıyor. Artizan karoları özel kılan ise doğasında bulunan doğal renk varyasyonları diyebiliriz. Fayansların rölyefli kenarlarının dokusu ve boyutu, aynı zamanda sırlı pişmiş toprak karolardan ayırt edilemeyecek kadar güzel bir doğallıkla yansıtılan doğal çukurları onları ayrıcalıklı yapıyor.  Doğal renk geçişleri sayesinde ışığı farklı şekillerde yakalıyor ve yansıtıyor; tıpkı hareket halindeki bir çiçek dürbünü gibi…

banyo mekanini hareketlendiren minimal ve moduler beyaz gri ve mavi tonlarinda duvar dekoru

El yapımı ve el yapımı görünümlü fayanslar, son üç yılda çokça kullanmış olsa da organik yapısı nedeniyle, bulunduğu alana bir persona katıyor ve mekanı yeniden tanımlıyor. Harika görünümler yaratan bu artizan fayanslar, banyo tasarımları başta olmak üzere hala eşsiz bir seçim.

kalserammik mese ahsap gorunumlu lavabo dolabi zero 2.0 ferah ve aydinlik gri beyaz banyo

DERİN VE GÜÇLÜ RÖLYEFLER 

Girintiler, çıkıntılar, yuvarlatılmış kenarlar… Duvarlara derinlik ve doku eklemenize olanak sağlayan rölyefli fayanslar, yaşam alanlarının her birimizin kozasına dönüştüğü bu zamanlarda, üç boyutun sıcaklık ve güven veren etkisini mükemmel bir şekilde mekanlara taşıyor. Günümüz teknolojileri de benzersiz doğal dokular yaratmak konusunda tasarımcılara büyük imkanlar sunuyor.

kaleseramik hexagon serisi koyu gri duvar dosemesi ve beyaz saray minimal lavabo dolabi

YALANCI BOYUT

Geçtiğimiz yıllarda altıgen formun trend olduğu gibi, 2022 yılında üçgenler, elmaslar ve paralelkenarlar da mekanlarda boyut yaratmanın farklı bir illüzyonu olarak boy gösterdi. Duvarlarda dokunsal bir tatmin yaratmasa da gerçek olmayan bu yapay üç boyutlu desenler, görsel anlamda klasik görünümlerin aksine göz alıcı tasarımların parçası olmayı başardı. Çeşitli ölçeklerdeki bu şekiller, klasik bir tasarım öğesi üzerinde çağdaş birer yorum olarak sunuluyor. Klasik karoları, mükemmel şekilde tamamlıyorlar.

kaleseramik formart serisi parlak yesil besgen atria dekor

CESUR RENKLER

Her banyonun karoya ihtiyacı vardır, o halde neden cesur olmayasınız? El yapımı karoların en güzel tarafı parlak sırlı görünümleri ve canlı renk seçenekleridir. Bembeyaz banyo ve mutfakları, sıkıcı görünümlerinden kurtarabilirsiniz. Duvarlar, cesur olmanız ve kişiliğinizin parlamasına izin vereceğiniz evin en değerli unsurlarıdır. Sadece oyunbaz form ve dokulara değil, eğlenceli renklere de yer açın. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler