icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Trend Alarmı: Seramiklerde Dama Deseni

Kontrast renk buluşmalarının vazgeçilmez deseni dama, podyum geçişini tamamlayıp yüzey seramiklerine ilham veriyor.

  • 26 Temmuz,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 743 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Oyuncu ruhlu dama deseni sezona damgasını vuruyor.

Seramik desenlerinden tekstillere, tepsilerden kazaklara, çay fincanlarından aydınlatmaya kadar hem moda dünyasında hem de dekorasyon arenasında, akla gelebilecek her detayda karşımıza çıkan dama deseni, doğru seçimlerle yaşam alanlarınıza fark edilir bir illüzyon katma konusunda iddialı.

mackenzie childs siyah beyaz puantiye desenli gold detayli tasarim tepsi

Queen's Gambit etkisi

Walter Tevis'in 1983 yılında yazdığı romanından uyarlanan Netflix dizisi The Queen's Gambit, 60'lı yılların dekorasyon çizgilerinden izler taşıyor. Satranç oyunu çevresinde dönen hikaye, bugünün trend deseni olan damayı bizlere hatırlatan ilk hamleydi. Film birçok ödül almakla kalmadı, aynı zamanda moda ve dekorasyon dünyasına da ilham kaynağı oldu. Rastlantı mıdır bilemeyiz ama bu filmden sonra hem dama deseni hem de retro stil listelerde ön sıralara çıktı.

siyah beyaz dama desenli mini etek tasarimi uzeri suni kurk ve aksesuar
sokakta siyah beyaz dama desenli kurk palto giyen kadin gorseli

Dama deseni nasıl ortaya çıktı?

Dama deseni satranç oyununun icat edildiği 6. yy'dan beri var olan bir desen. Desen cesur olmasına rağmen uygulaması en kolay ve pratik desenlerden biri. Ekose ve pötikare desenlere göre çok daha cool bir havası olan dama deseni, girdiği mekanlarda nostaljik bir atmosfer yaratma gücüne de sahip.

mackenzie childs siyah beyaz damali luks tasarim retro caydanlik demligi

Seramik yüzeylerde dama deseni

Seramik yüzeylerde dama deseni kimine göre çok yorucu gelse de kimisine göre de oldukça eğlenceli ve farklı bir etki yaratır. Dama deseni deyince akla siyah-beyaz düeti gelebilir ama günümüzde bu desen kontrast farklı renklerle de uygulanabilir. Daha benzersiz bir stil için karelerin düz değil, çarpık olarak ikiz kenar dörtgen şeklinde bir araya geldiği de oluyor.

Mimarların genellikle mutfak zeminlerinde tercih ettikleri dama desenli seramikler, girdikleri mekanda gözleri hemen kendine çektikleri için baskın bir dekoratif öğedir. Cesur ruhlar için tasarlanmıştır. Genellikle cafe ya da restoranlarda kullanımı yoğun olsa da evler için de şık mekanlar yaratırlar. 

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler